Oprema Koju Nemate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Oprema Koju Nemate
Kaže se "Zvezda-Partizan" 

Jao ja se izvinjavam 

-
Sta se desilo 1974?
Svakako dugujemo sve onome sto je doslo pre nas u nekoj rok muzici a i shire.
Svakako dugujemo sve onome sto je doslo pre nas u nekoj rok muzici a i shire.
Donet je novi Ustav SFRJ.
- DrGreenthumb
- MF veteran
Hehe, sta ti je drugacija perspektiva. Ja sam mislio da ce ovo da se izrodi u rant "pedale vs. gitara-u-pojacalo (ili bi procesori?Kristijan wrote:Pa znaš kako, prečesto se poteže priča koja liči na rat između onih koji nastupaju kao da je sviračko znanje nebitno, i onih koji smatraju da je sve u sviračkom znanju, to je nekako opšti duh rasprava ovde na forumu, kao da su dve "škole" gitare stalno suprotstavljene. Imam utisak da je priča opet krenula na tu stranu, pa eto... Meni nekako tužno to da ljudi koji sviraju isti instrument ne idu jedni ka drugima, da im se iskustva prožimaju, nego se stalno sve više udaljavaju, i samo dovlače naoružanje većeg kalibra u svoj rov. Svako je u svojoj priči samo do pola u pravu. Kako to polutka može biti bolja od celog - meni nikako nije jasno. Može biti da sam ovo napisao pre vremena, ali svi znamo kako lako ove priče skliznu u same ol' "Partizan-Zvezda" natezanje.Guitar_thrill wrote:a ko je ovde rekao da nije tako?

Ma, svakom svoje. Dokle god ga rajca da svira (i uziva).
Lee Ranaldo je dobio svoj prvi Jazzmasternenadnenad wrote:Sta se desilo 1974?

Ps. Ovo nemam.

Ali bih mogao danas da ga ispazarim, ako ga ima u onoj radnji po onim cenama na onom sajtu

Kill surf city wrote:Doktore, govoris to na svakoj temi na kojoj ti dodje da rantujes, sto je precesto.Svaka cast Ljubi, naravno (jer ovo sto govorim i nema veze sa njim ili bilo kim, i ja sam mu udelio kompliment za ton/sviranje svojevremenoDrGreenthumb wrote: Eh, otkad ja to govorim. Dzaba vam Butler-i, Marshall-i i ostala buranija ako nemate levicu kao Ljuba. Ali lepo to zvuci kad Ljuba zasviri i za pojas zadene. A i taj Strat je bas dobar), nego ono...nije prejeban ton u prstima jedino sredstvo izrazavanja u muzici.Treba znati prziti to sto przis.Biti dobar u tome sto radis.I to je to.
Nisu prist najbitniji nego tvoja ideja i tvoj mozak. A da bi to pretocio na zice potrebni su ti prsti kako god da okrenes. Posto je el. gitara i dalje velikm svojim delom oslonjena na akustiku i organske/materijalne komponente, ljudski faktor (taj. "touch") ce uvek biti nezaobilazna stvar. To ili IMAS ili NEMAS. Touch je vezan pre svega za to koliko ti zaista razumes muziku, u kolikom si kontaktu sa svojim duhom (koji god pravac da sviras) i da ti je jasno kako mozes da dobijes rrezultat koji si zamuslio (a to je TON). Glavno orudje svakod od nas koji sviramo neki instrument jeste TEHNIKA. Ona ne mora da te nabilduje da sviras 3 milijarde nota u sekundi ili da znas sve jedan obrtaj, arpedja odozgo/odozdo, triple hand/dick taping i sl. vec da ti je JASNO kako ces dobiti ton koji si zamislio u svojoj glavi pocevsi od kontakta trzalice sa zicom, odredjenog ugla pod kojim ces to da uradis pa sve do toga koji ces uopste instrument da sviras!
Kada cujete nekoga da jednostavno dobro zvuci ne cujete vi pedalu/pojacalo/zvucnike itd. vec cujete jedu kristalno jasnu ideju bez kompromisa i bez nedoumica. Stavite guv'nora za pacificu i roland cube i zvucace isto, potpisujem (a uopste ne poznajem coveka).
Prsti su samo karika u lancu, tehnika je samo karika u lancu, izbor zica, pedala, pojacala itd. je samo karika u lancu ...
...pojedinci se toliko pogube u izboru efekata i prepiranju koja dioda bolje klipuje da izgube ideju i ono osnovno u svakoj muzici a to je FRAZA! Eno vam super tema na "Vasi radovi", petrucci je okacio kratak backing track pa izvolte gospodo prikljucite se. Mnogo brbljanja, malo svirke...
U jbte, koji istovar frustracije i nedostatak vazduha, mada pričam i ja sada svašta
Doktore, rek'o sam ti lepo da se ne hvalimo među sobom više, vi'š da ćemo d'*****.
OnTopic:
http://www.martinjetpack.com/video-gallery.aspx
Ovo bi' baš voleo da imam, pa recimo od svoje 5-te godine.

Doktore, rek'o sam ti lepo da se ne hvalimo među sobom više, vi'š da ćemo d'*****.

OnTopic:
http://www.martinjetpack.com/video-gallery.aspx
Ovo bi' baš voleo da imam, pa recimo od svoje 5-te godine.

-
i onda ti ne treba 4x12 i 100w glava
da bi ti nesto treslo pantalone

Nisi prokomentarisao kako sam oCviro, to znachi da sam fail-ovo na frazama aMUzzY wrote:...pojedinci se toliko pogube u izboru efekata i prepiranju koja dioda bolje klipuje da izgube ideju i ono osnovno u svakoj muzici a to je FRAZA! Eno vam super tema na "Vasi radovi", petrucci je okacio kratak backing track pa izvolte gospodo prikljucite se. Mnogo brbljanja, malo svirke...

YOU DO CARE! 
Necu nista da pricam dok ne sednem za frulu i neraspletem nesto

Necu nista da pricam dok ne sednem za frulu i neraspletem nesto

Gde naci ova cuda?
nikad ne znam gde su mi imbusi

Nemoj to torima, utiche na ton.
A i jbt da zbog toga busis glavu gitare :/
Lakse da selotejpom zalepis impuse na poklopac tremolo opruga ili tako nesto :/