Ima ih...Uglavnom su svi skola Mirka Tasica. Svi znaju ko je Mirko i kakve su njegove gitare. Ja sam npr. najvise saradjivao sa Shanjikom sa Banovog Brda, koji mi je spasao gitaru nakon pucanja floyd-a, kada su svi servisi rekli da joj nema spasa. Pre godinu dana isti taj lik je mom bratu napravio lefty Stratocastera, pravio ga je pola godine, ali ta gitara po zvuku i performansama kolje svaku kupovnu gitaru Stratocaster tipa. Poznat je i Jaen (valjda sam dobro napisao), on ima fine gitare, ali mu je slabost izrada vrata, tj. vrat se cesto raskotira i detonira sam od sebe (izvor informacija Dr. Crnke iz Point Blanka).A ima ih jos...Ja sam cuo za nekog lika iz Zemuna da fino radi, ali zaboravih ime...I inzinjer Maric (vlasnik MMS-a u Deligradskoj) je konstruktor (i to skolovani), ali nikad nisam imao prilike da sviram njegove gitare. Ja nemam izradjivanu gitaru, imam fabricke modele, ali po burazovoj vidim da je razlika ogromna u kvalitetu, a mnogo manja u ceni (iako je izrada gitare skup hobi)...Nadam se da sam ti odgovorio na adekvatan nacin.Imam i kontakt telefone vecine pomenutih licnosti, ako ti trebaju, cimaj. POzdrav!smith wrote:Historik ,
ko to sebe naziva konstruktorom gitara u ovoj zemlji?????
Precenjenost gitara, bajke i još ponešto...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Rocket Roll
Imamo ih i mi, hvala lepo, zvanično na Forumu još od jula 2006, bez potrebe da se pravimo guerrilla preko PPa... I još imamo dva majstora koji su redovno na Forumu. Ah, kako bi Forum bio divno mesto kada bi ga ljudi malo pretraživali!Historik wrote:Imam i kontakt telefone vecine pomenutih licnosti...
=================================================================================
->Izrada i odrzavanje muzickih instrumenata: Domaći majstori za izradu i održavanje muzičkih instrumenata<-
=================================================================================