Oprema Koju Nemate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Dersu Uzala

Re: Oprema Koju Nemate

Post by Dersu Uzala » 31 Mar 2010, 21:45

Stanko wrote:nikad ne znam gde su mi imbusi :D :hide:
U kuferu od gitare, u onoj pregradi u nekoj kesi ili kutijici? Ne?

Stanko

Post by Stanko » 31 Mar 2010, 21:56

Dersu Uzala wrote:
Stanko wrote:nikad ne znam gde su mi imbusi :D :hide:
U kuferu od gitare, u onoj pregradi u nekoj kesi ili kutijici? Ne?
morao bih da uvedem tu rutinu, sad ih mecem 'de stignem. generalno nikad ne znam gde mi je alat...

sinisake
The original one

Post by sinisake » 31 Mar 2010, 22:02

nenadnenad wrote:Sta se desilo 1974?
[dersu_bugi_style]Ja sam se rodio, sta ces vise?[/dersu_bugi_style] :mrgreen:

nenadnenad

Post by nenadnenad » 31 Mar 2010, 22:09

fali nesto za bugi\dersu stajl odgovor..

ontopic

Image

imam samo ovo i NOS umetak neotpakovan ne znam dal cu sazaliti ako krenem da farbam sa njim.

Image

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 31 Mar 2010, 22:40

nenadnenad wrote:fali nesto za bugi\dersu stajl odgovor..

pa bugi bi to napisao sa 1000 reci, a dersu bi tih 7 reci razvukao na 8 postova :mrgreen:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 31 Mar 2010, 22:46

MUzzY wrote:
Kill surf city wrote:
DrGreenthumb wrote: Eh, otkad ja to govorim. Dzaba vam Butler-i, Marshall-i i ostala buranija ako nemate levicu kao Ljuba. Ali lepo to zvuci kad Ljuba zasviri i za pojas zadene. A i taj Strat je bas dobar :)
Doktore, govoris to na svakoj temi na kojoj ti dodje da rantujes, sto je precesto.Svaka cast Ljubi, naravno (jer ovo sto govorim i nema veze sa njim ili bilo kim, i ja sam mu udelio kompliment za ton/sviranje svojevremeno :D ), nego ono...nije prejeban ton u prstima jedino sredstvo izrazavanja u muzici.Treba znati prziti to sto przis.Biti dobar u tome sto radis.I to je to. :roll:

Nisu prist najbitniji nego tvoja ideja i tvoj mozak. A da bi to pretocio na zice potrebni su ti prsti kako god da okrenes. Posto je el. gitara i dalje velikm svojim delom oslonjena na akustiku i organske/materijalne komponente, ljudski faktor (taj. "touch") ce uvek biti nezaobilazna stvar. To ili IMAS ili NEMAS. Touch je vezan pre svega za to koliko ti zaista razumes muziku, u kolikom si kontaktu sa svojim duhom (koji god pravac da sviras) i da ti je jasno kako mozes da dobijes rrezultat koji si zamuslio (a to je TON). Glavno orudje svakod od nas koji sviramo neki instrument jeste TEHNIKA. Ona ne mora da te nabilduje da sviras 3 milijarde nota u sekundi ili da znas sve jedan obrtaj, arpedja odozgo/odozdo, triple hand/dick taping i sl. vec da ti je JASNO kako ces dobiti ton koji si zamislio u svojoj glavi pocevsi od kontakta trzalice sa zicom, odredjenog ugla pod kojim ces to da uradis pa sve do toga koji ces uopste instrument da sviras!
Kada cujete nekoga da jednostavno dobro zvuci ne cujete vi pedalu/pojacalo/zvucnike itd. vec cujete jedu kristalno jasnu ideju bez kompromisa i bez nedoumica. Stavite guv'nora za pacificu i roland cube i zvucace isto, potpisujem (a uopste ne poznajem coveka).

Prsti su samo karika u lancu, tehnika je samo karika u lancu, izbor zica, pedala, pojacala itd. je samo karika u lancu ...

...pojedinci se toliko pogube u izboru efekata i prepiranju koja dioda bolje klipuje da izgube ideju i ono osnovno u svakoj muzici a to je FRAZA! Eno vam super tema na "Vasi radovi", petrucci je okacio kratak backing track pa izvolte gospodo prikljucite se. Mnogo brbljanja, malo svirke...
ma sve je to kerov ***** bez energije...

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 31 Mar 2010, 22:46

sinisake wrote:
Aferim, aferim, spomenuo si me. Vec sam mislio da ces prestati da me spominjes u svakom svom postu pa mi tesko palo :mrgreen: .

Nego, sta bi sa potpisom?

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 31 Mar 2010, 22:48

Guitar_thrill wrote:
nenadnenad wrote:fali nesto za bugi\dersu stajl odgovor..

pa bugi bi to napisao sa 1000 reci, a dersu bi tih 7 reci razvukao na 8 postova :mrgreen:
Time Dersu dobija na 'specificnoj tezini' posta.

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 01 Apr 2010, 00:29

guv'nor wrote:U jbte, koji istovar frustracije i nedostatak vazduha, mada pričam i ja sada svašta :bravo:

Doktore, rek'o sam ti lepo da se ne hvalimo među sobom više, vi'š da ćemo d'*****. :lol:
guv'nor wrote: :lol: Vaistinu. :ziveli:
:mrgreen:
:ziveli:

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 01 Apr 2010, 00:54

Ja sam se malo (doduse cinicno) nasalio, pa nagrnuli sujetni muzicari da se brane... zanimljivo koliko je malo muzicara (gitarista) koji objektivno da posmatraju muziku - kao celinu; Biciklizam... :twisted:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 01 Apr 2010, 15:15

al meni je fascinatno kako se ljudi uvek dele na ove i one... kao "ton je u prstima" i "ton je u opremi"... mislim, what tha fuck? zasto odvajati ta dva, they're like meant to be together... al apsolutno nema svrhe potencirati na jednom od ova dva...

ko u matriksu: "take the blue pill, or take the red pill"... uzmes obe i zurka!

Wolf
Metalhead

Post by Wolf » 01 Apr 2010, 15:37

Duane wrote:ko u matriksu: "take the blue pill, or take the red pill"... uzmes obe i zurka!
win! :lol:

Stanko

Post by Stanko » 01 Apr 2010, 15:47

Wolf wrote:
Duane wrote:ko u matriksu: "take the blue pill, or take the red pill"... uzmes obe i zurka!
win! :lol:
I win :P
Image

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 01 Apr 2010, 17:08

moze i tako... ja sam vise mislio da se te dve zaliju nekim spricerom...

Wild Child

Post by Wild Child » 01 Apr 2010, 17:23

Dersu Uzala wrote:
sinisake wrote:
Aferim, aferim, spomenuo si me. Vec sam mislio da ces prestati da me spominjes u svakom svom postu pa mi tesko palo :mrgreen: .

Nego, sta bi sa potpisom?

samo se vi zajebavajte s dersuom i s bugijima,videcete vi kad mi se vrati kamera s popravke. :P

Post Reply