Totalni pochetnik kupuje gitaru...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Totalni pochetnik kupuje gitaru...
Ma i ovako su sva ta malo pojacala sra*je uzmi nesto nejjeftinije da ti ostane sto vise za gitaru http://www.mixmusic-company.com/show_bo ... 00&strana= tipa ovako nestoI imas za sve
- Guitar_thrill
- MF veteran
probaj ti i Squier standarda....ja sam imao hss, i zao mi je sto sam ga prodao...jako fina gitara,i uvek bih je uzeo pre nego pacifiku...ne zato sto mislim da je pacifika nesto losa gitara, nego sto mi squier vise lezi....a ne znam sad koje su cene, ali garantujem da squier standard nije nista losija gitara od pacifike...
a sto se tice pojacala, cini mi se da ni ono nema kais, tako da bih ga ja zaobisao
a sto se tice pojacala, cini mi se da ni ono nema kais, tako da bih ga ja zaobisao

Ma za pojachalo cu da uzmem Roland MicroCube, zbog efekata, to je otprilike to. Za gitaru se josh razmishljam, verovatno 112j, josh samo shta da podesim na pojachalu kada budem isprobavao gitaru?
Jel mozete da mi preporuchite neke prodavnice gde da obidjem, ja sam za sada mislio samo mitros i skymusic, ne znam gde su ostale.
Jel mozete da mi preporuchite neke prodavnice gde da obidjem, ja sam za sada mislio samo mitros i skymusic, ne znam gde su ostale.
Guitar_thrill wrote:a sto se tice pojacala, cini mi se da ni ono nema kais, tako da bih ga ja zaobisao

Sto se mene tice ja bih pazario Yamahu,mada se moram sloziti da ni squier standard nije losa opcija.Vibe serija squiera je super al ako covek nema kintu nije lose ni da uzme standarda sa HSS postavkom(doduse meni je strat jedino SSS!!!

http://www.mitrosmusic.com/proizvod/808 ... ster---RW/
Za preostale pare moze da kupi neko malo pojacalo i rokaj!
Pozdrav!!!

-
na MC najpre sve stavi na 0, i probaj samo Volume.MarkoX wrote: josh samo shta da podesim na pojachalu kada budem isprobavao gitaru?
Onda izaberi akustik opciju i dodaj malo reverba.
Posle toga izaberi Clean (reverb neka ostane na 2,3 podeoku, ne treba ti više, čisto da zvuku da malo spejsa)
Black Clean je sledeći i nema neke razlike u odnosu na obični Clean, osim što je malo mutniji..i, onda teraj dalje sa distorzijama dok ne dođeš do opcije za mikrofon.
Tek kada to isprobaš, probaj i flanger, shours isl..
Ovo ti savetujem čisto da vidiš kako lepo strat može da zvuči na MC.
E sad, ako se odlučiš za drljavu pacifiku..onda..onda ti i ne treba pojačalo..
ja sam pre, evo skoro, 2 godine, uzeo squiera affinity. . posle jedno 3 - 4 meseca, uzeh ja da malo experimentisem, i napravim humbucker od 2 singla, i treci single ostavim u middle poziciji. . i tako ga svirah par meseci, onda se setim da bih mogao da uzmem jos jedan hum, i eto, dobila gitara hsh konfiguraciju. meni super lezi. .. zvuk tu i tamo, ali meni je to savrseno, za sada. za 18. uzimam novu gitaru, i ne zanima me sta, jer sam shvatio da najvise zvuka izlazi iz dobrog pojacala, pa da me jebes. sve to oko gitare sam max platio 20000, a super je ispalo. promenio sam svo ozicenje iznutra. sve super, nista ne krcka. na njoj su jos uvek orig potovi, i kao novi su. pa eto. . ako ovo nekom nesto znaci. 

-
chorus, pardon
Hvala Boogie Woogie.
Jel imate josh neki savet na shta da obratim paznju dok budem testirao gitaru?
Jel imate josh neki savet na shta da obratim paznju dok budem testirao gitaru?
-
Imam. Obrati pažnju na svoju svirku.
Dakle, nemo da pipkaš i merkaš gitaru sa dva metra, nego je sviraj onako kako ti se svira.
Slobodno opleti po njoj i zapamti - ono što ti se na prvi utisak ne bude dopalo, verovatno će kasnije da se pokaže kao problem.
dakle kao cipele-ako te žulja, a prodavadc kaže da će da se razgaze - znaj da neće.
"Dok se promene žice, dok se gitara usvira.." sve je to bla bla..
Treba da ti pre svega bude udobna. da ti lepo leži vrat u ruci i da te zove da je sviraš. Kao žena, kapiraš..Znaš ono kad kažu "iebo bi je dok joj brada ne poraste", e pa to.
Samo sa gitarom. (da izvine ženski svet, al tako je)
Pogledaj tu i tamo da li u sva dugmad na broju, da li se nešto klima, škripi isl. Ako ti je bilo šta sumnjivo i klimavo, pitaj prodavca o čemu se radi.
Baci oko na vrat, kao kada gledaš puška da li ima pravu cev. Pa ako ti se čini da ima krivinu - bataljuj.
Prepipaj pragove. Svaki.Od prvog do 21-og. Ako ima 22, onda i 22-gog.
Moj drug kupio tako džitru i sav srećan tek kod kuće video da je 5 pragova izujedano nekom brusilicom. Na prvo oko neprimetno, ali dovoljno da se previdi.
Ako ne znaš da sviraš, traži od dečaka tamo da ti nešto svircnu, čisto da vidiš zvuk. I neka prošeta kroz to pojačalo kroz koje planiraš da guraš gitaru kasnije.
Ne plaši se ako i pored svega ne budeš znao da li je to prava stvar. To se svima dešava i retko ko (kao npr ja) zna iz prve šta želi, hoće, može..ali, ja sam ja.
Dakle, nemo da pipkaš i merkaš gitaru sa dva metra, nego je sviraj onako kako ti se svira.
Slobodno opleti po njoj i zapamti - ono što ti se na prvi utisak ne bude dopalo, verovatno će kasnije da se pokaže kao problem.
dakle kao cipele-ako te žulja, a prodavadc kaže da će da se razgaze - znaj da neće.
"Dok se promene žice, dok se gitara usvira.." sve je to bla bla..
Treba da ti pre svega bude udobna. da ti lepo leži vrat u ruci i da te zove da je sviraš. Kao žena, kapiraš..Znaš ono kad kažu "iebo bi je dok joj brada ne poraste", e pa to.
Samo sa gitarom. (da izvine ženski svet, al tako je)
Pogledaj tu i tamo da li u sva dugmad na broju, da li se nešto klima, škripi isl. Ako ti je bilo šta sumnjivo i klimavo, pitaj prodavca o čemu se radi.
Baci oko na vrat, kao kada gledaš puška da li ima pravu cev. Pa ako ti se čini da ima krivinu - bataljuj.
Prepipaj pragove. Svaki.Od prvog do 21-og. Ako ima 22, onda i 22-gog.
Moj drug kupio tako džitru i sav srećan tek kod kuće video da je 5 pragova izujedano nekom brusilicom. Na prvo oko neprimetno, ali dovoljno da se previdi.
Ako ne znaš da sviraš, traži od dečaka tamo da ti nešto svircnu, čisto da vidiš zvuk. I neka prošeta kroz to pojačalo kroz koje planiraš da guraš gitaru kasnije.
Ne plaši se ako i pored svega ne budeš znao da li je to prava stvar. To se svima dešava i retko ko (kao npr ja) zna iz prve šta želi, hoće, može..ali, ja sam ja.

Pa da ali ima tu jos milion stvari koje cine sviranje gitare. Dzabe ti sjajan zvuk ako ti zice odsotje od pragova cm i po ili vrat toliko vuce na dole da ne mozes da sviras gitaru stojeci ili gitara gubi stim svakih pola h ili ne moze da se intonira ili samo to da ti je gitara toliko gadna da ti se uopste ne svira... nije sve u zvuku.shule wrote:jer sam shvatio da najvise zvuka izlazi iz dobrog pojacala
dobar squier (cv ili vm) je gitarica koju godinama neces imati potrebe da menjas...
to su prvenstveno cenom pocetnicke gitare, a svim ostalim prevazilaze tu kategoriju...
dodaj malo ekstra parica za pravi instrument, pogotovo sto volis fender
vidim da si razmisljanje poceo od squiera, kako si se predomislio tako brzo?
jedino, preskoci afiniti seriju, a ostalo... cv, vm pa i standard, prava stvar za tebe
evo par primera:
http://www.youtube.com/watch?v=8JDE564L ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=1a1m9wrjddo
http://www.youtube.com/watch?v=xN1-gQsH ... re=related
to su prvenstveno cenom pocetnicke gitare, a svim ostalim prevazilaze tu kategoriju...
dodaj malo ekstra parica za pravi instrument, pogotovo sto volis fender
vidim da si razmisljanje poceo od squiera, kako si se predomislio tako brzo?
jedino, preskoci afiniti seriju, a ostalo... cv, vm pa i standard, prava stvar za tebe
evo par primera:
http://www.youtube.com/watch?v=8JDE564L ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=1a1m9wrjddo
http://www.youtube.com/watch?v=xN1-gQsH ... re=related
Last edited by parker on 06 Apr 2010, 19:51, edited 1 time in total.
- Haralampije
Funkomat wrote:Pa da ali ima tu jos milion stvari koje cine sviranje gitare. Dzabe ti sjajan zvuk ako ti zice odsotje od pragova cm i po ili vrat toliko vuce na dole da ne mozes da sviras gitaru stojeci ili gitara gubi stim svakih pola h ili ne moze da se intonira ili samo to da ti je gitara toliko gadna da ti se uopste ne svira... nije sve u zvuku.shule wrote:jer sam shvatio da najvise zvuka izlazi iz dobrog pojacala
cak i kabl utice na zvuk,pored svih ovih gore navedenih.E sad mislim da sam ga dotukao,,covek ima na kraju da poludi da uleti u radnju opasan eksplozivom i digne sve u vazduh,i gitare i kablove i pojacala.

Ma batalte vise decko je pocetnik, hebiga ne mozemo svi da imamo Santanin zvuk...
A i malo tu ima preterivanja, vecina nas dobar ton kapira kao ton koji ima nas heroj, meni Page, Santana.
Sad retko ko se odluci da napravi svoj i samo svoj zvuk gitare, ***** li ga valjda nam je cilj da sviranjem iskazemo osecanja, a ne da koristomo flanger samo zato sto smo culi da ga EVH koristi........
A i malo tu ima preterivanja, vecina nas dobar ton kapira kao ton koji ima nas heroj, meni Page, Santana.
Sad retko ko se odluci da napravi svoj i samo svoj zvuk gitare, ***** li ga valjda nam je cilj da sviranjem iskazemo osecanja, a ne da koristomo flanger samo zato sto smo culi da ga EVH koristi........
Pa i nije bas tako.ognjen93 wrote:Ma batalte vise decko je pocetnik, hebiga ne mozemo svi da imamo Santanin zvuk...
Mozda kad si pocetnik al ono... par godina kasnije ljudi sigurno teze ka tome da imaju neki svoj prepoznatljiv zvuk/stil sviranja.
Verovatno, ne znam samo mi se iz moje perspektive tako ucinilo....Funkomat wrote:Pa i nije bas tako.ognjen93 wrote:Ma batalte vise decko je pocetnik, hebiga ne mozemo svi da imamo Santanin zvuk...
Mozda kad si pocetnik al ono... par godina kasnije ljudi sigurno teze ka tome da imaju neki svoj prepoznatljiv zvuk/stil sviranja.