Totalni pochetnik kupuje gitaru...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
ognjen93

Re: Totalni pochetnik kupuje gitaru...

Post by ognjen93 » 07 Apr 2010, 09:33

MarkoX wrote:Ako bash bude kasnije bilo josh dileme, jel mogu da navuchem nekog sa foruma za par piva da mi pomogne oko konachnog odabira i kupovine? :D
Evo i mene ja sam u Bg - u, pomocicu ti vrlo rado, od petka pa nadalje, malo sam skocni zglob sje*ao, a i extra bi bilo kada bi vise nas doslo.....

ognjen93

Post by ognjen93 » 07 Apr 2010, 09:35

Boogie Woogie wrote:a mi se bavimo picajzliranjima, vrstama drveta, lakovima..
Rado cu ti platiti taksi do brankovog mosta :D

Stanko

Post by Stanko » 07 Apr 2010, 09:41

ognjen93 wrote:Rado cu ti platiti taksi do brankovog mosta :D
Ogi, oladi malo...

Inace jesi razmisljao o varijanti da sve pare das na gitaru a da sviras za pocetak preko kompa? :)
Ionako i na pojacalu moras da ustanes i promenis efekat :)

bokicasa

Post by bokicasa » 07 Apr 2010, 10:05

Boogie Woogie wrote:
bokicasa wrote:
Boogie Woogie wrote:here we go again..

vidi batice, Squier je (kolko tolko) pravi strat.
Pacifika je tek stratolika gitara.
Squier je by Fender, Pacifika je by Kung Fu.
stavi jednu pored druge Squier strata i bilo koju Yamahu i videćeš jasno šta je oko, a šta dupe.

(i ne bi da te ubeđujem ,ali ako počneš sa Squierom postaćeš gitarista, ako počneš sa Yamahom, postaćeš motorista, pa ti vidi)
mogu da te priupitam,bez okolisanja i finih reci..sto toliko kakis g**na?
šicc bre tamo
prvo-ja ti nisam ker da mi govoris šicc bre tamo.
drugo-nemoj da si bezobrazan.
trece-dugo sam na forumu da bi me neko ovako prozivao.
cetvrto-ako te covek lepo pita sto prosipas te gluposti,sto ne odgovoris?
peto-ako se po tvojoj teoriji postaje gitarista ako uzmes skvajera,a ne pacifiku,onda bi samo zemlja Srbija imala bar 1000 poznatih gitarista...Te predrasude i gluposti nemoj da govoris pocetniku jer moze da ti poveruje..Svi ti stavovi sto si rekao su subjektivni,kao i veciti rat gibson ili fender na primer..A ja sviram yamahu godinama,pa nisam postao motoras jos uvek..

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 07 Apr 2010, 10:38

eej bokice, de si kako si?

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 07 Apr 2010, 11:08

E stvarno Bugi... daj uozbilji se.. umes ti i normalan da budes... samo kad hoces... ili nije pun mesec.... ili nemas PMS...

sinisake
The original one

Post by sinisake » 07 Apr 2010, 11:10

@MarkoX, obavezno vodi nekog ko svira (malo duze, evo, recimo, cika Bugija :) ) sa sobom. To je, mislim, jedini dobar savet u ovoj situaciji. :)
To koliko ti gitara 'lezi', a to je jedino sto kao apsolutni pocetnik mozes da procenis, i nije presudno. Naviknu se prsti na vrat, akcija se menja, i tako...
I pukni sve pare na gitaru (30 000), a sviraj na kompjutoru, za prvo vreme.

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 07 Apr 2010, 11:14

dejankuki wrote:E stvarno Bugi... daj uozbilji se.. umes ti i normalan da budes... samo kad hoces... ili nije pun mesec.... ili nemas PMS...
batice, ja sam ozbiljan kao groblje, zato nemoj ti mene da unormaljuješ, već upozori ove fine što upotrebljavaju reči kao što su g.o.v.n.a. da pripaze na tojes' rečnika. Stavio sam ti ovu reč pod tačke jer ti je očigledno promakla...dal zbog punog meseca ili ti imaš PMS?

ognjen93

Post by ognjen93 » 07 Apr 2010, 11:39

E a da lepo ti bar na 3 meseca pozajmis gitaru naucis neke akorde, malo nesto jos o gitarama i vec ces moci sam da pribliznije odredis sta ti treba, jer ovako nema mnogo smisla, i da kupis neki Ibanez od 3000e , i shvatis da tebi treba Holow-body gitara, i sta onda.
Mada i ako ti se ne svidja izgubices 50 e, prodaces i pazariti nesto sto ti se svidja, nemoguce je kupiti gitaru jednu jedinu za ceo zivot, pogotovo ako prvi put kupujes, uopste je nemoguce da imas jednu gitaru za sve, moguce je ali nije to to, ako sviras sve i svasta treba ti dosta toga Fender za narodnjake :mrgreen: :mrgreen: (da se malo i od muzike zarade pare), Jebanez za mjetal i hard rock, neki 335 za jazz......
Ali posto retko ko od nas ima na raspolaganju 5000e za gitare, gledas da kupis nesto sto ce ti najvise koristiti, npr. ako si metalac a gotivis da peglas jazz nekad sa ortacima ono u kuci , uzimas neku metal sekiru, i na njoj kako tako sviras i taj jazz.
Sta sam hteo da kazem, moras da odredis prioritete, da znas za sta ti gitara treba ako hoces da budes zadovoljan sa njom na duze staze :cao: :cao: :cao:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 07 Apr 2010, 12:39

ognjen93 wrote:E a da lepo ti bar na 3 meseca pozajmis gitaru naucis neke akorde, malo nesto jos o gitarama i vec ces moci sam da pribliznije odredis sta ti treba, jer ovako nema mnogo smisla, i da kupis neki Ibanez od 3000e , i shvatis da tebi treba Holow-body gitara, i sta onda.
Mada i ako ti se ne svidja izgubices 50 e, prodaces i pazariti nesto sto ti se svidja, nemoguce je kupiti gitaru jednu jedinu za ceo zivot, pogotovo ako prvi put kupujes, uopste je nemoguce da imas jednu gitaru za sve, moguce je ali nije to to, ako sviras sve i svasta treba ti dosta toga Fender za narodnjake :mrgreen: :mrgreen: (da se malo i od muzike zarade pare), Jebanez za mjetal i hard rock, neki 335 za jazz......
Ali posto retko ko od nas ima na raspolaganju 5000e za gitare, gledas da kupis nesto sto ce ti najvise koristiti, npr. ako si metalac a gotivis da peglas jazz nekad sa ortacima ono u kuci , uzimas neku metal sekiru, i na njoj kako tako sviras i taj jazz.
Sta sam hteo da kazem, moras da odredis prioritete, da znas za sta ti gitara treba ako hoces da budes zadovoljan sa njom na duze staze :cao: :cao: :cao:
Sad si vec brate i ti usao u filozofiju. :D
Ali slazem se za ovo da uvek mozes da prodas gitaru po nesto nizoj ceni i kupis drugu.

MarkoX, probaj par gitara od ovih milion predloga, kupi onu koja ti se svidja i cao.
Koliko god tih dvajes iljada izgleda puno, u svetu sviranja gitare, nije. :) Ako planiras ozbiljno da se posvetis muzici, posle 2-3 god, a verovatno i ranije ces je 100% menjati a ako ne planiras ozbiljno da se bavis muzikom, koga boli tuks koju ces gitaru kupiti. :ziveli:
Kupuj i pocinji da sviras.

Haralampije

Post by Haralampije » 07 Apr 2010, 12:50

Povuci rijec to za Fender puska te ub'la! :XD:
Uz krem nase muzike iz Granda i uz ove seljober-urbano-splav-bendove sa sufiksom "bend",od Ace Lukasa,preko Brene do Sasic Zeljka,video sam da fender gubi trku i primat u odnosu na Djeksone,Jebaneze,Deanove(s akcentom na dajmbegove) i nekada diku i ponos mjetala osamdesetih-kramera. :XD: :XD: :XD:

A ti pocetnice,stono kupujes gitaru i sto jos nisi cetnik,mani se djavolovog sokocala(vi's da unosi razdor medj' ljude,a jos je ni kupio nisi),u DJ-ingu je pos'o,u DJ-ingu je kapital.Zato miksetu i gramofon u ruke i u klubove muzike da pustas i raja da uziva,i cice da vrte guzovima.
Ajd zdravo! :mrgreen:

MarkoX

Post by MarkoX » 07 Apr 2010, 12:53

Znam osnovne akorde jer sam malo svirao akustichnu, a sada znam zvuk hocu, i to tezi ka fenderu. Dobijam sve vishe saveta od ljudi da dam sve pare na gitaru, ali ne znam, tesho da ce da me to vuche da sviram preko kompa, nekako mi za pochetak nije to to. Znam bi ova gitara trebalo da mi traje 2-3 godine, a da pojachalo cu kasnije 100% promenim i uzmem jache, ali gledam samo otprilike da se uklopim u sve to na pochetku i da probilem led. Poslushacu vas za cv 50', ako ga toliko hvalite mozda vredi ozbiljnije ga isprobati i razmisliti uzeti neki zadam ako bude bilo potrebno za gitaru i Roland MC pojachalo. Sad samo da odem i da probam, posle josh jednom sa ortakom i onda final shopping.

Makijavelli

Post by Makijavelli » 07 Apr 2010, 13:15

e, evo i ja da ostavim skromni savet...

http://www.youtube.com/

uzmi ukucaj imena tih gitara koje te zanimaju, ima uvek likova koji ostavljaju klipove i mishljenja + moci cesh i da vidis nekog sa gitarom a i da cujes kako to zvuci...

whosyourdaddy

Post by whosyourdaddy » 07 Apr 2010, 13:16

A ti pocetnice,stono kupujes gitaru i sto jos nisi cetnik,mani se djavolovog sokocala...
Cujem da su gusle ponovo u modi po Srbiji, ne moras mnogo da se (m)ucis jedna zica, 3 tona i cepas.
Gusle se rade po narudzbini (kostaju oko 150e), i moras da odlucis sta ce ti biti izrezbareno na "headstocku", jako bitan momenat. :metal: :jedi_fight:
Last edited by whosyourdaddy on 07 Apr 2010, 13:19, edited 1 time in total.

MUzzY

Post by MUzzY » 07 Apr 2010, 13:18

Ni taj roland ti nece biti "to"...
Al' cudo je taj psiholoski efekat potenciometara i zvucnika kakav god bio ...

Poslusaj na mojoj myspace strani bilo sta od moje muzike, sve je radjeno preko kompa.

Post Reply