jeftine wah pedale?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

ognjen93

Re: jeftine wah pedale?

Post by ognjen93 » 10 Apr 2010, 00:34

Wolf wrote:e jos mi samo reci da isti salju stvari npr. post expresom, pa da pocnem da stekam pare xD
Da i sto je najbolje za sve stvari preko 8000 din, posalju ti za dzabe!!!

Stanko

Post by Stanko » 10 Apr 2010, 09:21

A sto ne bi sami porucili sa tomana? Jel ovako izadje jeftinije?

Born_Dead

Post by Born_Dead » 10 Apr 2010, 10:21

Stanko wrote:A sto ne bi sami porucili sa tomana? Jel ovako izadje jeftinije?
Da si upoznat sa nasom drzavom malo bolje shvatio koliki smo mi jadnici. Ne primaju nase kartice nemci jer nemamo neki EU standard. e da bi platio transver novca moras da das dodatnih 50e,plus carina za koju neces ni svestan da budes koliko ce da te oderu,plus ne zna da li oni uopste salju ovamo,mislim da salju ali pitanje koliko to kosta jer opet nije sve tako simple,kada nisi u EU.

sl0e

Post by sl0e » 10 Apr 2010, 10:50

Born_Dead wrote:Ne primaju nase kartice nemci jer nemamo neki EU standard.
Primaju najopustenije Master Card kao i Vizu.
Born_Dead wrote:e da bi platio transver novca moras da das dodatnih 50e,plus carina za koju neces ni svestan da budes koliko ce da te oderu
Ako se ovo odnosilo na bank wire, nasi se procentualno ugradjuju na iznos koji se salje, ali za neki iznos normalne pedale (lupam:TS), tarifa ne prelazi ni 20 evra. Carina doduse jeste bezobrazna.
Born_Dead wrote:plus ne zna da li oni uopste salju ovamo,mislim da salju ali pitanje koliko to kosta jer opet nije sve tako simple,kada nisi u EU.
Salju obicnom postom, ceka se 10-20 dana, kako kada. Salju i DHL-om, jeste skuplja varijanta, ali vredi zbog brzine i smanjenog cimanja sa carinom.

Stanko

Post by Stanko » 10 Apr 2010, 11:06

Born_Dead wrote:
Da si upoznat sa nasom drzavom malo bolje shvatio koliki smo mi jadnici. Ne primaju nase kartice nemci jer nemamo neki EU standard. e da bi platio transver novca moras da das dodatnih 50e,plus carina za koju neces ni svestan da budes koliko ce da te oderu,plus ne zna da li oni uopste salju ovamo,mislim da salju ali pitanje koliko to kosta jer opet nije sve tako simple,kada nisi u EU.
Jesam, i narucivao sam sa tomana, stewmaca i drugih, zato i pitam.
Jbg dodaju 30% na carinu, zato i pitam dal je ovako jeftinije.
A tih 50e nisam nikad placao... samo robu + postarinu, jos braca nemci skinu njihov "pdv" ako narucujes odavde.

Born_Dead

Post by Born_Dead » 10 Apr 2010, 12:33

sry ,m' bad...... lose sam bio upucen. Ako ide preko dhl-a,koliko uzimaju i dali moze nekako carina da se zaobidje??

ognjen93

Post by ognjen93 » 10 Apr 2010, 13:18

Stanko wrote:
Born_Dead wrote:
Jesam, i narucivao sam sa tomana, stewmaca i drugih, zato i pitam.
Jbg dodaju 30% na carinu, zato i pitam dal je ovako jeftinije.
A tih 50e nisam nikad placao... samo robu + postarinu, jos braca nemci skinu njihov "pdv" ako narucujes odavde.

Ne gledaj, skinu oni nemacki Pdv, ali ovde platis nas + carinu + postarinu, izadje skuplje jos se hebes sa svim tim....

majtimika

Post by majtimika » 10 Apr 2010, 13:53

kako god okrenes narucivanje sa thomann-a cak i preko ovih iz mustanga nije pevise povoljno. jer recimo gledam ako narucujes gitaru , sad lupam fender HW one koji kosta na thomanu 560 eura i dodas na to 25 posto koliko se ovi ugradjuju to izadje 700 eura. dok kod nas ta ista gitara kosta oko 650-670, cak i da neka oprema bude jeftinija kad stigne, nece biti jeftinija za vise od 10-15% a za te novce se ja nebi zajebavao, i narucivao na slepo

a sad da se vratimo na temu. uzmi sine bez bojazni taj berindzerov wah ja sam ga imao i arcio bar dve godine, nisam ga ni mazio ni pazio, i nista mu nije bilo. prodao sam ga kad sam se zasitio pedala pa sam u napadu ludosti sve pedale prodao z bedne novce i presao na old skul gitara kabl pojacalo. Taj vah jos uvek sljaka bez greske. takodje sam imao dosta berindzerove opreme, osim tog vaha sam imao i berindzerov korus, digitalni dilej, i gmx1200h pojacalo. i sva ta oprema je arcena i nije cuvana i i dalje radi. Ovde svi nesto Kenjaju kako berindzerova oprema nevalja i kvari se, ali mislim da se nijedan vlasnik nije javio sa takvim problemima. uglavnom su to neki likovi koji su culi od nekog ili su procitali na netu.

behringer rules

ognjen93

Post by ognjen93 » 10 Apr 2010, 14:14

majtimika wrote:kako god okrenes narucivanje sa thomann-a cak i preko ovih iz mustanga nije pevise povoljno. jer recimo gledam ako narucujes gitaru , sad lupam fender HW one koji kosta na thomanu 560 eura i dodas na to 25 posto koliko se ovi ugradjuju to izadje 700 eura. dok kod nas ta ista gitara kosta oko 650-670, cak i da neka oprema bude jeftinija kad stigne, nece biti jeftinija za vise od 10-15% a za te novce se ja nebi zajebavao, i narucivao na slepo

Da gitaru ni ja ne bih narucio, ali npr wahove koji su ovde jako skupi, pedale, pojacala... Meni su u Artistu trazili 40000 din za pojacalo, a uvezoh ga preko mustanga sve zajedno za oko 350 e..... a tad je evro bio 85-87.....

a sad da se vratimo na temu. uzmi sine bez bojazni taj berindzerov wah ja sam ga imao i arcio bar dve godine, nisam ga ni mazio ni pazio, i nista mu nije bilo. prodao sam ga kad sam se zasitio pedala pa sam u napadu ludosti sve pedale prodao z bedne novce i presao na old skul gitara kabl pojacalo. Taj vah jos uvek sljaka bez greske. takodje sam imao dosta berindzerove opreme, osim tog vaha sam imao i berindzerov korus, digitalni dilej, i gmx1200h pojacalo. i sva ta oprema je arcena i nije cuvana i i dalje radi. Ovde svi nesto Kenjaju kako berindzerova oprema nevalja i kvari se, ali mislim da se nijedan vlasnik nije javio sa takvim problemima. uglavnom su to neki likovi koji su culi od nekog ili su procitali na netu.

behringer rules
Sta znam, nije sad Behringer firma poput Zvexa, ili Maxon-a, nije toliko uopste tragican, za 20 - 25 e pedala i da radi godinu dana pa je dobro, a evo sad kod mene Uc 200 chorus, od ortaka, koji ga ima pa sigurno vec godinu i po i sljaka bez ikakvih problema, zvuk je onako, ali za te pare to je sve vise nego dobro....

dweezil

Post by dweezil » 10 Apr 2010, 14:15

sto se tice pazarenja tih nekih sitnijih stvari, lakse je sedenes na bus i odes do Becha ili Minhena, kupis sta zelis i vratis se. :) Malo usput vidish sta ima novo na trulom zapadu.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 10 Apr 2010, 14:25

Samo da dodam u vezi narucivanja, nema potrebe narucivati ibanez rg350, squier bullet, fender mexico, boss, digitech i tako te instrumente i efekte kojih imas veliki izbor i u ovoj nasoj bestragiji, ali naruciti nesto sto kod nas ne stize, ili stize svake prestupne godine ima dosta smisla.

ognjen93

Post by ognjen93 » 10 Apr 2010, 14:39

mislim_stvarno wrote:Samo da dodam u vezi narucivanja, nema potrebe narucivati ibanez rg350, squier bullet, fender mexico, boss, digitech i tako te instrumente i efekte kojih imas veliki izbor i u ovoj nasoj bestragiji, ali naruciti nesto sto kod nas ne stize, ili stize svake prestupne godine ima dosta smisla.
Ne naravno ali npr http://www.mitrosmusic.com/proizvod/344 ... eo-Chorus/
i http://www.thomann.de/gb/mxr_m134_stereo_chorus.htm

xspaceman

Post by xspaceman » 10 Apr 2010, 14:55

ognjen93 wrote:
mislim_stvarno wrote:Samo da dodam u vezi narucivanja, nema potrebe narucivati ibanez rg350, squier bullet, fender mexico, boss, digitech i tako te instrumente i efekte kojih imas veliki izbor i u ovoj nasoj bestragiji, ali naruciti nesto sto kod nas ne stize, ili stize svake prestupne godine ima dosta smisla.
Ne naravno ali npr http://www.mitrosmusic.com/proizvod/344 ... eo-Chorus/
i http://www.thomann.de/gb/mxr_m134_stereo_chorus.htm
druze ne obaziri se mnogo na cene sa mitrosovog sajta...uglavnom nisu tačne tj. preterane su!To cini mi se i piše negde na njihovom sajtu! i zato telefon u ruke, pa nazovi i pitaj!

propali_gitarista

Post by propali_gitarista » 10 Apr 2010, 15:08

majtimika wrote:behringer rules
Ne mogu se vise sloziti! Imam 4 behringer pedale i izuzetno sam zadovoljan kako rade.

@ognjen93 Hvala za link :ziveli:

ognjen93

Post by ognjen93 » 10 Apr 2010, 15:10

propali_gitarista wrote:
majtimika wrote:behringer rules
Ne mogu se vise sloziti! Imam 4 behringer pedale i izuzetno sam zadovoljan kako rade.

@ognjen93 Hvala za link :ziveli:
Nema na cemu, ustvari trebamo da zahalimo Sircu-sunci on mi je preporucio ovu radnju....

Post Reply