Gitara za 500 evra?Vase iskustvo

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

eg303

Re: Gitara za 500 evra?Vase iskustvo

Post by eg303 » 12 Apr 2010, 20:08

aivazovsky wrote:Drugari bio sam u subotu u kupovinu gitare u Bg-u. Ovako, na kraju nisam nista uzeo, a zasto? ...
Mene to ne iznenađuje. Trgovci su lihvari, treba ti njih da otkaraš a ne oni tebe. Žao mi je što si tako prošao, još uvek ti je moj savet da pratiš oglase, recimo kupujemprodajem, ima tu robe koja krene sa 500, završi na 300 i na kraju se ne proda. Tih "sportskih" gitara uvek ima u ponudi, budi strpljiv, čekaj da se pojavi nešto u tvojoj bližoj-daljoj okolini, okreni telefon, glumi pomalo nezainteresovanost, ako imaš kintu u džepu ti si taj koji je u prednosti. I još nešto vrlo bitno, verujem da će kod nekoga izazvati smeh, ali ja stojim iza svake sledeće reči:
AKO NOSIŠ NAOČARE, SKINI IH SA GLAVE PRE NEGO ŠTO POĐEŠ U KUPOVINU, PRODAVCI KADA VIDE POTENCIJALNOG KUPCA SA NAOČARIMA SMATRAJU GA U NAJBOLJU RUKU KAO RASEJANOG ŠTREBERA KOGA JE LAKO PREDRIBLATI!!!
P.S. Ako pogledaš moj avatar videćeš da ja nosim naočare iznad očiju...

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 12 Apr 2010, 22:15

Cortex wrote:a prema meni bash u liri najneljubazniji, eto kaki je zhivot :)
Zavisi na koga si naleteo. Ako je onaj oldtimer - on je stvarno dno dna. Pitam ga za cene nekih akustičnih gitara sa 12 žica, na šta mi on onako vrlo nadrndano skreše: "Šta je, malo ti je 6?!" OK, izvini šefe, ne znam šta mi bi da ti ponudim moje pare za tvoju robu, neće da se ponovi... A kad je Vedran tu - nikad prijatnije iskustvo u kupovini.

A majstor iz Note je najsmoreniji trgovac na planeti. Što je najveći urnebes, par puta sam imao živaca da ga smaram do granice kada - postane komunikativan! Jednostavno je po prirodi mrzovoljan, samo ne znam kome je u interesu da takav čovek radi u kontaktu sa mušterijama, jer ne znam ni jednog čoveka koji je rekao išta pohvalno o njegovom ponašanju. Samo to je tamo na Zelenjaku tako, čuo sam a nisam proverio da je u Noti u Milana Rakića sasvim druga priča.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 12 Apr 2010, 22:27

Kristijan wrote: čuo sam a nisam proverio da je u Noti u Milana Rakića sasvim druga priča.
Tamo radi lik koji je pre 3-4 godine radio na zelenjaku, cini mi se da se zove Ćoba, Sloba, nisam siguran, prijatan je dosta.

Stanko

Post by Stanko » 13 Apr 2010, 00:07

mislim_stvarno wrote:
Kristijan wrote: čuo sam a nisam proverio da je u Noti u Milana Rakića sasvim druga priča.
Tamo radi lik koji je pre 3-4 godine radio na zelenjaku, cini mi se da se zove Ćoba, Sloba, nisam siguran, prijatan je dosta.
Ćobi, on je i meni gotivac :) sad je u milana rakica kako ja znam... :)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 13 Apr 2010, 01:41

Na to sam i mislio, da Ćobi radi u Milana Rakića. :)

Nostradamussen

Post by Nostradamussen » 13 Apr 2010, 11:16

Najgore iskustvo mi je iz Mixa u Novom Sadu. Kad sam trazio da kupim neku gitaru do 20 000, znaci dobio sam lekciju iz toga sta je muzika a sta nije. Samo blues valja, NISTA drugo ni ne moze da se okarakterise kao muzika, eto cisto da znate. Mislim volim ja blues, ali daj bre :D Onaj debeli bradati je okej lik, ali se nisam puno sa njim sretao, uvek naletim na onog zgoljavog.

Najbolje iskustvo do sada i nije moje, nego sam sa drugom isao nedavno u SkyMusic u bg da kupi jedan od onih novogodisnjih guitar packova. Lik je bio ekstra, mada moguce jer smo samo mi bili u radnji, verovatno i prve musterije tog dana.

A mitros, boze sacuvaj :D

Sto je rekao neko, samo ih iskuliraj, trazi, cimaj, smaraj, i bole te. Mozda se i zainteresuju pa ti stvarno pomognu.

Mrav

Post by Mrav » 13 Apr 2010, 12:47

Strašno je to što su ljudi zadovoljni kad se zadesi da je prodavac gotivac, o tome bi trebalo vlasnici da brinu, i da postave pravila svojim radnicima a ne da zavisiš od toga da li danas radi Ćomi ili Mita ili Pera...

BTW jel neko pomenuo dečku da ode do Artist Systems-a? ja sam tamo uzeo odličnog pivija u tom cenovnom rangu, imaju verovatno i washburn, godin i druge zanimljive gitare koje treba probati.

istiqrac

Post by istiqrac » 13 Apr 2010, 15:06

A u artistu ce da ga doceka Glava i iz kafica ispred da mu vikne: pozuri decko nemam vremena :D

aivazovsky

Post by aivazovsky » 13 Apr 2010, 17:00

Ma ja sam vec stigao u Nis, gledao danas i ovde i nema nista posebno. Ima jedno 5 radnji ali Ibanez S serija nema, sve moze da se poruci, ali ko da porucuje kad ne moze da proba.
Cak se razmisljam da idem do Sofije, ali gledma na netu skupe su gitare tamo, barem 20 posto i jace. Danas sam probao Epiphone Les Paul Standard, nekako mi najbolje zvucao. Ali ispada
da cu da kupujem gitaru po onom principu THE BEST OF WHATS LEFT! :-(

Inace nameracio sam se na S seriju zbog boljeg ZR flojda umesto Edge III

Melnar_89

Post by Melnar_89 » 13 Apr 2010, 18:30

Ljudi mnogo izvoljevate...
Toliki izbor insturmenata i da nikome nista ne odgovara.....
Svaka gitara je dobra ako tebi odgovara....

aivazovsky

Post by aivazovsky » 13 Apr 2010, 20:33

Ja suzio izbor na epiphone les paul standard i ibanez s470. Cenovno su tu oko 45000.
Eventualno da pogledam neki washburn jos sa seymore duncan magnetima i neki ibanez sa aktivnom elek.

Stanko

Post by Stanko » 13 Apr 2010, 20:52

aivazovsky wrote:Ja suzio izbor na epiphone les paul standard i ibanez s470. Cenovno su tu oko 45000.
Eventualno da pogledam neki washburn jos sa seymore duncan magnetima i neki ibanez sa aktivnom elek.
Ti washburni treba da stignu ali se ne zna kad :?

ognjen93

Post by ognjen93 » 13 Apr 2010, 21:32

Stanko wrote:
aivazovsky wrote:Ja suzio izbor na epiphone les paul standard i ibanez s470. Cenovno su tu oko 45000.
Ti washburni treba da stignu ali se ne zna kad :?
U u Artistu, nema nista od toga :mrgreen:
Za Blade sa maple vratom govore da ce stici vec 5 meseci....

Stanko

Post by Stanko » 13 Apr 2010, 23:55

ognjen93 wrote:Za Blade sa maple vratom govore da ce stici vec 5 meseci....
Ima neki strat sa maple-om? Blade, ali ne znam koji model, texas nesto cini mi se.

ognjen93

Post by ognjen93 » 14 Apr 2010, 00:13

Stanko wrote:
ognjen93 wrote:Za Blade sa maple vratom govore da ce stici vec 5 meseci....
Ima neki strat sa maple-om? Blade, ali ne znam koji model, texas nesto cini mi se.
Texas standard pro? Bio u radnji pre desetak dana, i nije bilo, isto kao i proslih 5 puta >stici ce

Post Reply