Pomoc pls

Post Reply
nirvana

Pomoc pls

Post by nirvana » 13 Apr 2010, 12:48

Poceo sam da sviram pre mesec dana na akusticnoj gitari koju je cale dobio od nekog svog rodjaka i da ne ulazimo u dalju istoriju, mene zanima da li neko moze da mi kaze koji je model ta gitara posto ja nikako ne mogu da saznam :D (po mojim proracunima stara je 50+ god :D) Image

faks
Badmotorfinger

Re: Pomoc pls

Post by faks » 13 Apr 2010, 12:52

uhhh... prijatelju pa tovise nije gitara !

nisu skupe akustare,savetujem ti da kupis neku i da si miran ;)

...tako da nije bitno koja je :D .....

nirvana

Post by nirvana » 13 Apr 2010, 12:55

ma ova mi je samo malo da provezbam pa sada trazim neku elektricnu, al bih ipak voleo da znam na kojoj sam poceo :D

nenadnenad

Post by nenadnenad » 13 Apr 2010, 12:59

Dodaj "don" i prodaj je na kupujem prodajem za 1000eu

nirvana

Post by nirvana » 13 Apr 2010, 13:02

ahahh kako bi to bilo extra xD al opet nisam saznao koji je model xD

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 13 Apr 2010, 13:23

nirvana wrote:ma ova mi je samo malo da provezbam pa sada trazim neku elektricnu
mislim da bi trebao prvo da sviras akustaru neko vreme,dok ne steknes sluh itd.. bar jedno 2-3 godine. pa tek onda elektricna (i nemoj odma efekte nikako! pogotovo ne procesor :D)
nemoj praviti gresku kao mnogi sto su uradili. :ziveli:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 13 Apr 2010, 14:04

Ne mora da znači da je toliko stara. Deluje kao dosta jeftin instrument, a takvi dosta brže propadaju. Recimo, ovo jako liči na neke jeftinije modele "Melodije" i "Muzičke naklade" (nije ni jedna od ove 2 firme, samo liči), vrlo slične gitare su kod nas bile jako česta pojava sedamdesetih i početkom osamdesetih, i mahom su te gitare danas sa tim "relic" dodirom. Niko nije mario da za takve instrumente koristi naročito kvalitetne lepkove i lakove, niti da stavlja neke kvalitetnije čivije a i kad ljudi kupe jeftin instrument, ne mare mnogo da ga paze, pa sve to kad sabereš - izgled instrument ne mora da govori o njegovoj starosti.

Vidim da je kobilica menjana, pa je za očekivati da gitara ne tonira baš kako treba, i da je akcija poremećena. Možeš da budeš siguran da ovo nije instrument koji je ikad predstavljao neku vrednost, a posebno sa ovom pseudo-kobilicom nije vredan instrument.

Uporedi ovu gitaru sa bilo kojom gitarom u boljem stanju, i siguran sam da ćeš uočiti da ti osećaj pri sviranju nije ni nalik. Nisam siguran da uopšte treba da se zamajavaš sa ovom gitarom, posebno ako planiraš da uzmeš električnu - ništa ti iskustvo sa ovom gitarom neće značiti.

Post Reply