pitanja vezana za dobijanje odredjenog zvuka

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Cortex
The Necromancer

Re: pitanja vezana za dobijanje odredjenog zvuka

Post by Cortex » 13 Apr 2010, 22:04

http://soundcloud.com/earthless/uncle-m ... thlink-net

mene me zanima shta mislite o ovom zvuku od 4:50 pa na dalje, tako neshto ja jurim, a ovde jedino shto mozhe da mi sine je neki telac na neck magnetu, ali ko da na nekim mestima chovek ima i phaser ukljuchen wah nije definitivno, sve u svemu predivan zvuk, a solazha je...ne znam kako da opishem. Omiljena ovog meseca ajde :D Strahovito odsvirano i mocan ton. Don't you agree? Cela stvar je vrh naravno, zanimljivo da mi se nije svidela na prvo slushanje, sada...uh.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 13 Apr 2010, 22:19

nije fejzer no vajb

guv'nor

Post by guv'nor » 13 Apr 2010, 22:39

Da, baš dobar zvuk. Fenderolika gitara na singlu (što bliže neck-u), vajb i lagani drajv - ne mere da ne valja. :D
[youtube]DPMYVb1ItOc&feature=related[/youtube]
Preporučeno slušanje prepuno takvog zvuka su, verovao ili ne, oni tvoji manekenčići sa stratovima :lol: :kiss: :
Hendrix, Philip Sayce, Mayer, Audley Freed, Richie Kotzen itd. :ziveli:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 13 Apr 2010, 22:51

audli frid, jebač keva

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 13 Apr 2010, 23:00

Au al likovi objashnjavaju jbt...fala matoranchitju! :ziveli: Ali ispravka, ne moram ni da pominjem, to su tvoji manekenchitji. :D Ove likove skidam koliko danas :) super su.
Znachi taj vajb mu daje to maaaalo nestho shto te zagolica dok slushash, do jaja. nisam na to obracao pazhnju do sad.
Kotzen mi je vrh, meni je onaj njegov album Mother Heads Family Reunion predobar, i skroz je tvoj zonfa Ljubo pochuj ako nisi. :ziveli:

:metal:

guv'nor

Post by guv'nor » 13 Apr 2010, 23:20

Cortex wrote: Ali ispravka, ne moram ni da pominjem, to su tvoji manekenchitji.
Ja ih ne bi nikada ni slušao da sam znao da ćeš tako da ih nazoveš. :lol:
Cortex wrote:Znachi taj vajb mu daje to maaaalo nestho shto te zagolica dok slushash, do jaja. nisam na to obracao pazhnju do sad.
Da, malo ga umljacka.
Cortex wrote:Kotzen mi je vrh, meni je onaj njegov album Mother Heads Family Reunion predobar, i skroz je tvoj zonfa Ljubo pochuj ako nisi.
'Oću, hvala, imam neke njegove lajvove, ali su svi sa nekih kamera koje nisu ali jesu iz publike, pa nikako da se nakanim.
Trenutno se trujem Sayce-om, znaš ono, zalizana kosa, mokra majca pripijena uz mišićavi torzo, strat, vajb, faz, skrimer... :mrgreen:

:ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 13 Apr 2010, 23:31

Dobar ovaj, dobar, bogumi. :ziveli:

nenadnenad

Post by nenadnenad » 13 Apr 2010, 23:55

komercijalni bluz? :mrgreen: :P
Vidi se da voli srva :D

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 15 Apr 2010, 12:36

Imam ja jedno pitanje, ne znam da li pripada ovde, ali verujem da ce mi biti oprosteno.... :)
posto ja uglavnom nisam imao dodira sa dist pedalama, a takva su vremena da i meni treba jedna, sta preporucujete za neki Velvet Revolver,Billy Idol zvuk? Znaci da imam na nekim mestima drop D, i tako nesto maaalo modernije...znaci ne treba mi neki 80s heavy metal zvuk itd....
pao mi je na pamet Marshall Guvnor kojeg cu uzeti da probam sada za vikend, i vidim da neki hvale onaj boss mega distorsion itd...ne bih trosio neke silne novce za dist pedalu, tako da i trazim nesto polovno za do 50e... :)

xspaceman

Post by xspaceman » 15 Apr 2010, 12:44

Guitar_thrill wrote:Imam ja jedno pitanje, ne znam da li pripada ovde, ali verujem da ce mi biti oprosteno.... :)
posto ja uglavnom nisam imao dodira sa dist pedalama, a takva su vremena da i meni treba jedna, sta preporucujete za neki Velvet Revolver,Billy Idol zvuk? Znaci da imam na nekim mestima drop D, i tako nesto maaalo modernije...znaci ne treba mi neki 80s heavy metal zvuk itd....
pao mi je na pamet Marshall Guvnor kojeg cu uzeti da probam sada za vikend, i vidim da neki hvale onaj boss mega distorsion itd...ne bih trosio neke silne novce za dist pedalu, tako da i trazim nesto polovno za do 50e... :)
a neka berinđer distortion pedalica??? :mrgreen: evo ti link pa vidi sta velvet revolveri koriste od opreme:
http://www.velvet-revolver.com/bandinfo_equipment.php
taj boss mega distortion mi zvuci kao ok resenje!

MUzzY

Post by MUzzY » 15 Apr 2010, 13:18

Cortex wrote:Au al likovi objashnjavaju jbt...fala matoranchitju! :ziveli: Ali ispravka, ne moram ni da pominjem, to su tvoji manekenchitji. :D Ove likove skidam koliko danas :) super su.
Znachi taj vajb mu daje to maaaalo nestho shto te zagolica dok slushash, do jaja. nisam na to obracao pazhnju do sad.
Kotzen mi je vrh, meni je onaj njegov album Mother Heads Family Reunion predobar, i skroz je tvoj zonfa Ljubo pochuj ako nisi. :ziveli:

:metal:
Ovo je bre cist drajv pojacala.
Njegov sig. amp ima samo gain i negative boost nista vise.

Jako jednostavno setuje zvuk, zato ga obozavam :)

guv'nor

Post by guv'nor » 15 Apr 2010, 13:23

Guitar_thrill wrote:I sta preporucujete za neki Velvet Revolver,Billy Idol zvuk?
.................................................
pao mi je na pamet Marshall Guvnor kojeg cu uzeti da probam sada za vikend
Kapiram da ćeš posle probe uzeti Guv'nora. :) To je realno jedna od najboljih simulacija ranih master vol Maršala.
Mega Dist nisam nikada probao, kažu neki da je ok, a možda bi mogao da probaš i DS-1 ako ga pre nisi imao, ipak je to već classic dist choice već dosta dugo..

guv'nor

Post by guv'nor » 15 Apr 2010, 14:49

guv'nor wrote: ipak je to već classic dist choice već dosta dugo..
:lol: Tako mi i treba kada editujem post po sto puta. :hide: Bitno da se razume šta je pisac hteo da kaže, nema veze što je isti nepismen. :mrgreen: :cao:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 15 Apr 2010, 15:49

Muzzy moje rechi su se odnosile na Cry of Love post Ljubin, ne na Kotzena :) KOtzen the man, of course.

A Trile, brate ni u ludilu ne MD-2. Po mom mishljenju tebi to nece dodradi poso.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 15 Apr 2010, 18:03

pa ja sam svirao Guvnora i DS1....i Guvnor mi je zvucao vrlo dobro,ali basovito...medjutim tada sam to koristio kao pedalu za sve, a sada bi mi to najvise i bilo potrebno za neki ritam, a ts bih koristio za solo....DS1 mi nekako deluje, kao da mi ne bi leglo za ovo,ko zna....a bos mega dist nisam nikad svirao, pa zato pitam...nosicu u nedjelju na probu guvnora, pa cu vidim kako se pokaze :bambi:
sad vidim da se pominje Cry Of love...odlican bend :ziveli: :mrgreen:
Last edited by Guitar_thrill on 15 Apr 2010, 18:08, edited 1 time in total.

Post Reply