Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
rock action

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by rock action » 30 Apr 2010, 12:30

rock action wrote:
RE-20 cu ovih dana cackati malo vise, taman sam mu namestio long mode, pa cu da vidim kako sljaka sa njim.

znam samo da sam Space Echo setting sa DL4 uporedjivao sa RE-20 i RE-20 je tu mnogo bolji :D
ali DL4 ima zato gomilu drugih suludih opcija koje su super. :D

dobro rade i zajedno RE-20 i DL4 kad se upare, lepo se slazu. ^^
nadjoh ovaj post, moram da prokomentarisem jos jedared Space Eco seting na DL4 i na RE20.

primetio sam da na obe pedale signal drugacije "gori", tj. kad uce traka u saturaciju malo su drugacijeg karaktera. pa sad, sta ko voli...

DL4 ima zanimljivu opciju za podesavanje "glava" (prva i druga, treca i cetvrta) i kolicina feedbacka mu je malo drugacije resena. obe pedale rade vrlo zanimljivo, pa ako ste u prilici da probate obe... sve preporuke :ziveli:

probao bih da snimim klip da uporedim ali nemam aparat a na mobilnom je malo skrdza zvuk...

dub

Post by dub » 04 May 2010, 09:26

sinoc sam bio na secret chiefs 3.
ako iko propusti, a u beogradu je, ne znam sta da mu kazem, sem sto ce umreti glup.
Image
Image
Image

borislavgajic

Post by borislavgajic » 04 May 2010, 11:03

dub wrote:sinoc sam bio na secret chiefs 3.
ako iko propusti, a u beogradu je, ne znam sta da mu kazem, sem sto ce umreti glup.
kada bi mogla fotka iznutra tog Schuman PLL-a..........ima na netu i prilicno je zbrka od zica i plocica :O.o: ........kako ti zvuci u akciji?

pozdrav

Gaja

xspaceman

Post by xspaceman » 04 May 2010, 11:44

zvuči ovako:

rock action

Post by rock action » 04 May 2010, 12:40

secret chiefs su potpuni ludaci, jedva cekam koncert. sviraju u nedelju u skcu btw

guv'nor

Post by guv'nor » 04 May 2010, 13:23

rock action wrote:
rock action wrote:
RE-20 cu ovih dana cackati malo vise, taman sam mu namestio long mode, pa cu da vidim kako sljaka sa njim.

znam samo da sam Space Echo setting sa DL4 uporedjivao sa RE-20 i RE-20 je tu mnogo bolji :D
ali DL4 ima zato gomilu drugih suludih opcija koje su super. :D

dobro rade i zajedno RE-20 i DL4 kad se upare, lepo se slazu. ^^
nadjoh ovaj post, moram da prokomentarisem jos jedared Space Eco seting na DL4 i na RE20.

primetio sam da na obe pedale signal drugacije "gori", tj. kad uce traka u saturaciju malo su drugacijeg karaktera. pa sad, sta ko voli...

DL4 ima zanimljivu opciju za podesavanje "glava" (prva i druga, treca i cetvrta) i kolicina feedbacka mu je malo drugacije resena. obe pedale rade vrlo zanimljivo, pa ako ste u prilici da probate obe... sve preporuke :ziveli:

probao bih da snimim klip da uporedim ali nemam aparat a na mobilnom je malo skrdza zvuk...
Hvala još jednom. :ziveli:

dub

Post by dub » 04 May 2010, 14:00

znam.
interesantno je sto je u budimpesti cca. 500 dinara bila karta u pretprodaji.
trey kaze da ima nekog frenda nikolu i kako mu je drago sto ide u beograd da svira.
"momcovi" ne da su sabili nego...
'cert zivota i naravoucenje:
nemojte mesati rakiju sa enerdzi drinkom pa zalti sa absintom :metal:
jbt, sad me zove ortak, pisali mu SC3 iz rumunije, klavijaturista zaglavio u budimpesti, pf.
kod njega smo bili na afteru na nekoj gajbi, dechko nema fon i nije odreagovao na zvono.
...te sada pocela hajka pa ako ga nadju, stavljalju ga na voz za bukaresht.
ludnica :mrgreen:

rock action wrote:secret chiefs su potpuni ludaci, jedva cekam koncert. sviraju u nedelju u skcu btw

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 04 May 2010, 14:20

hahaha... to je moj stari drugar Nikola Urosevic KINOVIA. druzi sa Trejem vec neko vreme. :D

borislavgajic

Post by borislavgajic » 04 May 2010, 16:15

dub wrote:naravoucenje:
nemojte mesati rakiju sa enerdzi drinkom pa zalti sa absintom :metal:
:D :lol: ...bas sam se nasmejao.........stvarno ubitacna kombinacija...... :ziveli:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 04 May 2010, 20:04

xspaceman wrote:zvuči ovako:
ovo je fenomenalno!

OMFGDZ!

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 08 May 2010, 00:32

Najnoviji dodatak u lancu efekata - Digitech EX-7 - digitalni multiefekt u obliku expression/wah pedale, 7 efekata - 2 waha (Cry Baby & Vox Clyde), whammy, space station, univibe, leslie, flanger i volume pedala + bonus Digitech DF-7 drajvovi/distorzije; Dobor modelovana digitalna spravica, ima masivan/basovit zvuk, ne prshti, tracking na whammy-ju bolji od reizdanja (crveni IV model), space station zlata vredan (za slabije upucene Digitech Space Station je discontinued multiefekt koji je (kao i whammy) originalni Digitechov dizajn; Zamislite miks reverba, ring modulatora, oktavera, harmonajzera i delay-a - ustavi sto bi zamisljali, imate prezentaciju/test na youtube-tu)) i uvek korisni volume pedal; Leslie (rotary speaker) zvuci veoma dobro tj. muzikalno kao i vibe; flanger k'o flanger; Wahovi nisu loshi, Vox mi je "vokalniji", muzikalniji od bebice; Svi efekti se lepo blenduju s ostalim pedalama; Drajvovi/distorzije nisu loshi ali u globalu mislim da dosta zavise od ostatka opreme - ako imate pristnu opremu, manje-vishe sve zvuci ok; Mane - delimicno mali "hod" pedale, neophodan dedicated adapter, prekidac za paljenje primarnih efekata je uradjen kretenski, moram celim telom da se oslonim/cimnem da bih ga pritisnuo instant; Za sve lakse od 60kg, zaobravite na ovo i uzmite nesto za lako do poluvelter kategoriju; drugi prekidac (pozadi) za aktiviranje drajv + efekt moda je bolje odradjen, valjda je ugao aktiviranja bolji/ostriji ili mi je navika da se oslanjam na petu... Slika je s neta (naravno) posto radije troshim novce na pedale nego na telefone/kamerice :mrgreen:

Image

guv'nor

Post by guv'nor » 08 May 2010, 00:36

Opa, al' smo krenuli u digitaliju, dobru digitaliju. :D Čestitam i na ovoj prinovi. Šuška se da je ta Leslie simulacija jedna od opasnijih digitalno distupnih - ajd' kada te ne bude mrzelo malo o tome. :wink: :ziveli:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 08 May 2010, 00:43

Tjestitke ZZZ, kolko novaca ako nije tajna? Meni je ovo xspaceman preporucio zbog uni-vibe i leslie-a, ali nisam skontao cenu :)

guv'nor

Post by guv'nor » 08 May 2010, 00:45

xspaceman

Post by xspaceman » 08 May 2010, 00:49

guv'nor wrote:Nemo' si lenj Trile - http://www.thomann.de/de/digitech_ex7.htm :)
pogledaj u artistu...na sajtu im stoji 99 jura!
http://www.artistsystems.net/mex/artikal.php?art=2031

Locked