Moja prica: Pre nekoliko nedelja, slucajno smo se sreli klasicna gitara i ja. Nista nisam znao o njoj, ali nas je google ubrzo upoznao, radoznao sam, volim muziku, inace po prirodi i po zanimanju istrazujem i krenuli smo.
Nemam ambicije da postajem vrhunski muzicar ili rok zvezda, krenuo sam iz zezanja da "sviram" nesto sto je cudno imalo smisla (tako mi rekose) i tako sam za nekoliko dana druzenja sa gitarom svirao neku moju stvar

Nastavio sam tako sto sam naucio jednu popularnu rok melodiju od 10tak nota, da bih od tih 10 po nekada improvizovao sat dva, milozvucnog maltretiranja gitare

No odmah kad sam uhvatio gitaru bilo mi je jasno da nismo pravljeni jedno za drugo.
Imam izuzetno velike shake u odnosu na prosecne, pravilne i duge prste, ali opet jako velike.
Napokon pozeleo sam da naucim neke akorde. Pogledao popularne i jednostavne pesme. I krenuo sa C dur i pao na pocetku.
Konkretno nemoguce je da kaziprstom pritisnem H zicu na pragu 1, a da u isto vreme ne dodirujem istim kaziprstom obe susedne zice, kako god probao fizicki je nemoguce. A posto uzastopno treba okinuti i susedne zice ja prakticno ne mogu da odsviram C dur.
Npr. A mol mogu da odsviram ali sa dva prsta, sa 3 bi bilo nemoguce.
Prilicno sam se razocarao, pa sam hteo da vas pitam ima li resenja za ovakav problem.