Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Kill surf city

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by Kill surf city » 12 May 2010, 21:42

Funkomat wrote:Ma ne bi trebalo uopste da bude distorzija na njoj.
:1:

Ako pozovete odmah, dobijate i grunge ili death metal distorziju potpuno besplatno ! :mrgreen:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 12 May 2010, 21:46

Funkomat wrote:Ispada nekako neprofesionalno... Svakako niko ne koristi digitalne distorzije. :D
+1
Pogotovo ne neko ko ganja Space station :mrgreen:

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 13 May 2010, 02:22

Drugari, ipak bih ponovio da su drajvovi i distovi sasvim solidni i s druge strane - pedala je multiefekt koji se zove expresn fektori iliti efekti s expresn pedalom - tako da vajb, wah i space station "piju vodu" zajedno - zaboravih da pomenem da mozete dodeliti drajv po izboru na birani efekt - mada sam ja zadovoljavajuce (za sada) terao taj metal master s space stationom... prvo probajte/cujte pa sudite... A i najiskrenije da pomenem - nisam do sada nailazio na pedalu koju nisam mogao da poteram da zvuci kako ja zelim, brend i naziv modela mi bash nije mnogo znacio...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 14 May 2010, 21:39

Hehe... nema beridzera

cccira
MF veteran

Post by cccira » 14 May 2010, 23:17

Image
:mrgreen:

propali_gitarista

Post by propali_gitarista » 21 May 2010, 20:40

Funkomat wrote:Hehe... nema beridzera
Bitno da ima Cool Cat Vibe. A?

propali_gitarista

Post by propali_gitarista » 21 May 2010, 20:47

Da i ja predstavim moj pedalboard. Pedale su: Shin-Ei WF-8->Behringer UC200->Behringer VD400->Fulltone OCD klon->Behringer UT100->Behringer TU300 i njih napaja Harley Benton Powerplant.

Image

Hotstepper

Post by Hotstepper » 21 May 2010, 21:00

Jel zna neko gde se u NSu mozhe kupiti taj kabl za napajanje vishe pedala, redno vezivanje, i koliko je para otp.?
(mislim da se zove Daisy chain... mozhda sam sad lupio zhestoko, al stvarno ne znam)

Strat08

Post by Strat08 » 20 Jun 2010, 03:57

Moja oprema je, sad za sad ovakva:
Digitech Bad Monkey - Digitech Hot Head - Boss OD-2 - Boss CE-5, imam i proc. Digitech RP250, verovatno cu da ga prodam... Gitara je Fender Strat. made in Mexico i pojacalo (koje je najslabiji deo opreme, ne svidja mi se nikako i uskoro cu, nadam se, da ga menjam) je Fender Frontman 15G... To je to, ako ne uzmem LP, pojacacu se opremom, ali u svakom slucaju cu uzeti novo pojacalo, a mislim da ce to biti Roland Cube 30x ili 60x, u zavisnosti od love koju budem imao, ako uzmem LP. 8)

Image

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 20 Jun 2010, 09:49

Strat08 wrote: To je to, ako ne uzmem LP, pojacacu se opremom, ali u svakom slucaju cu uzeti novo pojacalo, a mislim da ce to biti Roland Cube 30x ili 60x, u zavisnosti od love koju budem imao, ako uzmem LP.
ja bih na tvom mestu, posto si vec krenuo da skupljas opremu, pre lp uzeo neko stvarno dobro pojacalo... Roland je dobra stvar za nekoga ko nema para da se igra sa procesorima i pedalama, ili nekoga ko nema pojma kakav zvuk zeli, a ti imas i procesor i pedale, i ne treba ti jos jedan procesor (mislim na procesor ugradjen u roland). Imas mnogo drugih pojacala, koja nisu igracke. Samo da odlucis da li ti treba za svirke ili za vezbanje i da uzmes odgovarajucu snagu. Mali lampas moze lako da se nadje za pare koje bi dao za bilo koji od ta dva rolanda (cak i Epiphone velve senior koji i nije male snage), a ako bi preskocio tog lp, i svu kintu ulozio u pojacalo, uf... :homer:

Mislim da je lakse izvuci dobar ton iz jcm800+squier nego mg15+gibson lp custom...

Bottom line: mislim da bi ti uzimanje rolanda pored frontmana i tih pedala bilo cisto bacanje para.

Hotstepper

Post by Hotstepper » 20 Jun 2010, 09:51

Strat08 wrote: Fender Frontman 15G...
shta mu fali? Shto nisi zadovoljan? Slabo je?
Ja se bash ovih dana premishljam da neshto iskobinujem i da uzmem frontman-a 25... za stan mi ni ne treba jache, a svidja mi se zvuk. :)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 20 Jun 2010, 10:56

mislim_stvarno wrote:
Strat08 wrote: To je to, ako ne uzmem LP, pojacacu se opremom, ali u svakom slucaju cu uzeti novo pojacalo, a mislim da ce to biti Roland Cube 30x ili 60x, u zavisnosti od love koju budem imao, ako uzmem LP.
ja bih na tvom mestu, posto si vec krenuo da skupljas opremu, pre lp uzeo neko stvarno dobro pojacalo... Roland je dobra stvar za nekoga ko nema para da se igra sa procesorima i pedalama, ili nekoga ko nema pojma kakav zvuk zeli, a ti imas i procesor i pedale, i ne treba ti jos jedan procesor (mislim na procesor ugradjen u roland). Imas mnogo drugih pojacala, koja nisu igracke. Samo da odlucis da li ti treba za svirke ili za vezbanje i da uzmes odgovarajucu snagu. Mali lampas moze lako da se nadje za pare koje bi dao za bilo koji od ta dva rolanda (cak i Epiphone velve senior koji i nije male snage), a ako bi preskocio tog lp, i svu kintu ulozio u pojacalo, uf... :homer:

Mislim da je lakse izvuci dobar ton iz jcm800+squier nego mg15+gibson lp custom...

Bottom line: mislim da bi ti uzimanje rolanda pored frontmana i tih pedala bilo cisto bacanje para.
Ogromno :1:

Samo bih dodao, u slučaju da ti treba pojačalo striktno za sobu, ja lično ne vidim poentu uzimanja lampaša. Po mojoj logici, lampaš je vredan cimanja (održavanja, menjanja lampi itd.) samo u slučaju da sviraš u bendu, odn. u slučaju da ima neku "ozbiljniju" namenu. Kapiram da kućno sviranje baš i ne opravdava neki veliki trošak. Meni se barem tako čini, hebem li ga... Ali ako je tebi trip, nemoj mene da slušaš nikako :)

Ali, u slučaju da hoćeš lampaša, kao što reče mislim_stvarno, Epiphone Valve Sr. je za svaku preporuku. 20W je sasvim dovoljno.

nenadnenad

Post by nenadnenad » 20 Jun 2010, 12:18

Kupi LPa...posle ces lako skupiti za pojacalo :mrgreen:

Haralampije

Post by Haralampije » 20 Jun 2010, 14:31

Strat08 wrote: ako ne uzmem LP, pojacacu se opremom, ali u svakom slucaju cu uzeti novo pojacalo, a mislim da ce to biti Roland Cube 30x ili 60x, u zavisnosti od love koju budem imao, ako uzmem LP. 8)

Image
Evo ti jos jedna opcija (u slucaju da imas svirke)-uzmi si jos jednog strata za backup,i tutni u njega i u postojeci,neki dobar paket magneta(smaraca dankana ili fender 57/62,ili sta vec preferiras,posto vidim da je classic 50s taNbura),a ostatak na pedale koje te zanimaju,ako ostane kinte
a za gajbu ti jace pojacalo ne treba.

Locked