Ili recimo James Hetfield, ima ih mnogo tehnicki boljih al jedan je James, i cim njega cujes znas koji je band u pitanju.

Meni dobar glas, naravno. ***** li ga, valjda si do sad skontao.propali_gitarista wrote:Odlicno pitanje, kolega. Ja glasam za pevaca sa ogranicenim rasponom i prepoznatljivom bojom.
@Funkomat A sta ti mislis po tom pitanju?
Pa rokenrol je all about itFunkomat wrote:Meni dobar glas, naravno. ***** li ga, valjda si do sad skontao.![]()
Drago mi je da se svi na forumu slazu.
pa zato sto je postavka pitanja takva. niko nije rekao da jedno iskljucuje drugo, ali nije tema o tome.friedman wrote:Zašto ne oboje?
win!Duane wrote:ni jedno ni drugo... evo npr. Ozzi
Onda drugo, jebaga.Doolio wrote:pa zato sto je postavka pitanja takva. niko nije rekao da jedno iskljucuje drugo, ali nije tema o tome.friedman wrote:Zašto ne oboje?
najvažnije je ovo što kaže dvizil, da je pevač ličnost i da je njegov glas megafon te ličnosti. šta znam, David Gahan, Mark Sandman, Jura Stublić, Cane, Toni Montano, Courtney Love... neki su tehnički bolji neki gori, neko peva svaku pesmu na dva tona, a neko tipa Bora Grbavi nema ništa, ni glas ni tehniku, pa ipak svako od njih je autentična ličnost koja priča priču i uvlači te u svoj trip i atmosferu, što je i jeste poenta. njihovo pevanje se ne može ceniti tehnički, odvojeno od teksta.dweezil wrote:Najbitniji je taj osecaj poistovecenja sa pevacem kao licnoscu i intiman dozivljaj muzike.
Lupio sam 8 oktava. Valjda je jasno sta sam hteo da kazem.dogfighter13 wrote:prvo ne verujem da je teoretski moguce ispevati 8 oktava.... pa cak i Pavaroti je pevao u 6( ne punih) ,drugo boja glasa se dobija po rodjenju ali i sa vezbanjem tako da bi pevac koji bi mogao da peva 5-6 oktava trebao da ima neverovatnu boju glasa... ali na primer pevaci sa dusom(kako ste ih nazivali) nekako bolje prolaze kod publike...
sve u svemu mora da se voli^^ ne moze mehanicki^^
dogfighter13 wrote:prvo ne verujem da je teoretski moguce ispevati 8 oktava.... pa cak i Pavaroti je pevao u 6( ne punih) ,drugo boja glasa se dobija po rodjenju ali i sa vezbanjem tako da bi pevac koji bi mogao da peva 5-6 oktava trebao da ima neverovatnu boju glasa... ali na primer pevaci sa dusom(kako ste ih nazivali) nekako bolje prolaze kod publike...
sve u svemu mora da se voli^^ ne moze mehanicki^^
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest