Pa ne znam što ga prodaje, bezveze, oće malo da menja i to...
Squier Classic Vibe Telecaster 50s
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- sirac-šunka
- vragolan
Re: Squier Classic Vibe Telecaster 50s
Jeste Nikola, taj je...
Nekako mi je Telac baš lepo legao za njegov stil sviranja, eventualno bi mogao i neki Strat da mu odgovara. Ipak, ja sam dečka čuo samo jednom, nemam ja pojma šta on još voli da svira, možda u njemu čuči neki metalac.. 
Sto se tice pocetka teme: Pazario sam pomenuti classic vibe i dok sam ga probavao u prodavnici cuo zam da gornje dve zice umereno zuje (fret buzz) duz celog vrata. Kazem ja to prodavcu medjutim covek kaze da je to karakteristicno za telekaster, doda mi neku fender deluks varijantu (oko 120.000din) da je probam i istina ona je ispustala slican zvuk koliko sam na tih par trzaja uspeo da cujem. Nije mi prva gitara i jamaha koju sam imao nije davala takve zvuke ni pri jacem okidanju. Da li je tacno to za telekastere ili su obe gitare lose setapovane? Kasnije sam primetio i da je dzek labav. Ima li smisla da im nosim tu gitaru nazad?
verovatno loš setup...a đek dotegni malo!
znaci napravio budalu od mene...
Lično, volim da verujem da svaka gitara može da se setapuje da nema tih glupavih, banalnih problema, ali sasvim je moguće i da nisam u pravu...
Moj telac (Thinline '72. RI MIM) je imao problem da mu h žica zuji na svim položajima (a i najtanja, e, u nekoj meri), i delimično je otklonjen problem kada sam samo malo opustio vrat da dobije luk, ali sam takođe provalio da je isto problem u sedlu na kobilici, koji ima više od jednog zareza koji su se formirali vremenom, i samo kad žica upadne u jedan određeni od njih, na tom baš ima buzz...
Nemam pojma, možda ti je lako rešiv problem, a reče mi drugar (koji inače i setapuje gitare) da mnogi daleko skuplji stratovi imaju buzz na tanjim žicama svakako...
I ajd sad ti budi pametan...
Moj telac (Thinline '72. RI MIM) je imao problem da mu h žica zuji na svim položajima (a i najtanja, e, u nekoj meri), i delimično je otklonjen problem kada sam samo malo opustio vrat da dobije luk, ali sam takođe provalio da je isto problem u sedlu na kobilici, koji ima više od jednog zareza koji su se formirali vremenom, i samo kad žica upadne u jedan određeni od njih, na tom baš ima buzz...
Nemam pojma, možda ti je lako rešiv problem, a reče mi drugar (koji inače i setapuje gitare) da mnogi daleko skuplji stratovi imaju buzz na tanjim žicama svakako...
I ajd sad ti budi pametan...
Mnoge gitare imaju neki buzz, pogotovo one koje nisu setapovane.
Najbitnije je da li taj buzz/zuj gitara prenosi na pojačalo ili se čuje samo pri suvom sviranju.
Najbitnije je da li taj buzz/zuj gitara prenosi na pojačalo ili se čuje samo pri suvom sviranju.
Slazem se sa ovim,a moguce je i da je nut vise urezan na toj zici pa je to onda malo teze srediti jednostavnim setup-om.guv'nor wrote:Mnoge gitare imaju neki buzz, pogotovo one koje nisu setapovane.
migor8 wrote:Slazem se sa ovim,a moguce je i da je nut vise urezan na toj zici pa je to onda malo teze srediti jednostavnim setup-om.guv'nor wrote:Mnoge gitare imaju neki buzz, pogotovo one koje nisu setapovane.
Prbah danas jos par poprilicno skupih komada, i svi daju na suvo to zujanje. Zujanje se ne prenosi na pojacalo tako da ce biti da ja preterujem. Odneh je jos danas i coveku koji se jako dugp profesionalno bavi sviranjem, i on je bio odusevljen gitarom i setapom (naravno u tom cenovnom rangu), tako da sad mogu mirno da spavam
. Hvala na odgovorima!