E sad bih voleo da cujem iskustva vas koji isto skidate taj poklopac koje su razlike
Skidanje poklopca na fenderu :)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- johnny_b_good
Skidanje poklopca na fenderu :)
E ovako.Video sam par gitarista koji skidaju zadnji poklopac gitari-uglavnom je to bio fender i to stradza.Nisam vidjao na ibanezu,gibsonu itd.Ja sam to probao na mojom pacifici i dobio sam kao dublji,malo topliji clean-distorziju nisam probao.Evo sam dosao iz kafica,bila svirka i vidim kod ministra Dinkca
isto skinuo taj poklopac na nekoj crvenoj stradzzi 
E sad bih voleo da cujem iskustva vas koji isto skidate taj poklopac koje su razlike
Re: Skidanje poklopca na fenderu :)
izvini za oftopic ali moram da kazem - nekako sam uspeo da procitam "skidanje poklopca na karburatoru", skonto sam tek kad sam usao da nije ahahaha:)
- johnny_b_good
Super ti je off
ne brini za karburatore imam iskustva sa tim 
-
nenadnenad
skidanje poklopca je super , pogotovo ako sviras bez majce
onda ti federi cupkaju dlake sa ljubavnog tepiha
onda ti federi cupkaju dlake sa ljubavnog tepiha
i tako se svira pravi bluz... minus majica, minus poklopac xD
- mislim_stvarno
posebno je korisno gitaristi-pevacu koji zeli da izvlaci visoke cat-like tonove... 
- johnny_b_good
Aj ljudi dosta off
ima li nekakav ozb odg 
Ja sam skinuo poklopac (na Ibanezu jel) iz prakticnih razloga, opruge podesavam povremeno i ne isplati mi se da svaki cas odvrcem poklopac. Ne vidim neki benefit po pitanju zvuka, i vrlo lako moze da se desi da je razlika koju 'cujes' subjektivna.
Sve u svemu taj poklopac je zastita za opruge i utice na pomenuto cupanje ljubavnog tepiha, verovatno znatno vise nego na zvuk
Sve u svemu taj poklopac je zastita za opruge i utice na pomenuto cupanje ljubavnog tepiha, verovatno znatno vise nego na zvuk
- mislim_stvarno
Ja sam cuo da truss rod cover bas zamasti ton, a gitare bez njega su dosta twangy, mozes da probas da stavis na svoju gitaru, mislim da ces biti zadovoljan razlikom...
- Guitar_thrill
- MF veteran
samo vi zezajte coveka, ali Eric Johnson cuje razliku!!! 
Ja razliku ne cujem ali mi jednostavno lepse izgleda kad se vide federi.
Neki skidaju poklopac jer se federi cuju kad koriste tremolo pa odeca prigusuje zvecanje.
Neki skidaju poklopac jer se federi cuju kad koriste tremolo pa odeca prigusuje zvecanje.
- mislim_stvarno
vai trpa maramice, neki drugi napune sundjerima...Funkomat wrote:Neki skidaju poklopac jer se federi cuju kad koriste tremolo pa odeca prigusuje zvecanje.
Sundjer je odlicno resenje. Na mojoj gitari je potpuno uklonio zvecanje
pa da...mogli bi uz svaku gitru da poklone i po jedno sunđerče!Funkomat wrote:Sundjer je odlicno resenje. Na mojoj gitari je potpuno uklonio zvecanje

Ja sam probao na ibanezu i zvuk je identican sa i bez toga
Sreca pa ima one proreze nazad na poklopcu pa ne mora da se skida maska kad federe namestas nego samo provuces sarafaciger