Ko je mr. right ( trazilo se da se promeni naziv teme)

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

Shady

Re: Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Post by Shady » 21 May 2010, 17:56

@progg
Ja sam htio frontmana kupiti za sebe, i ono na čemu sviram i čime sam zadovoljan niti ne stavljam u oglase. Ja se ne sjećam da si ti meni spominjao zdravstvene probleme. A ovdje kažeš da si mi to rekao. Meni je žao zbog problema u kojima si bio, no ti meni si tada rekao da ti frontman ne treba. Mislim da jesi spomenuo kako imaš probleme zbog kojih prodaješ dosta opreme, ali ne sjećam se da si konkretno išta rekao o bolesti. Kada sam te pitao o stanju pojačala, istinito si rekao da je očuvano (jeste bilo) i rekao si da je pojačalo otvarano pozadi, je li tako?

Ono najbitnije: pojačalo si cijenio 5000 din a ne 50 eura, slabo te pamćenje služi. Nov frontman 15G je tada bio 85 eura a ne 90. Spustio si mi cijenu za 500 dinara pod uslovom da ja platim poštartinu, Pojačalo sam pouzećem platio 4500 din. a ne 40 eura, a odnos euro-dinar je bio 8:1 a ne 10:1 kao što je taj odnos danas; i plus je poslato najskupljom kurirskom službom, post-expessom, pri čemu sam poštarinu platio 450 din. Pa ti sračunaj da li mi je pojačalo izašlo na 40 eura?

A plus, ti si kartonsku kutiju od pojačala (koja je prije toga bila kao nova) svud okolo aljkavo izlijepio jakim selotejpom. A mogao si staviti prvo neku veću kesu pa tek preko nje selotejp, jer kadA se selotejp skine kutija se toliko izguli da može samo da se baci. Tako da selotejp nisam ni pokušao da skinem nego sam ga tako oblijepljenog poslao, kada sam ga prodavao.

Da, tačno je da sam ti javio da mi je pojačalo stiglo, i tačno je da je bilo je očuvano. No, kada sam pojačalo probao imalo je toliko nekontrolisanog basa čak i kad bas-dugme smanjiš na nulu. A i ti si meni upravo telefonom rekao da si mu otvarao zadnju stranu (što sam ja naknadno zaključio da je bilo baš zbog tog mumlanja u basovima griješim li?).

Ja tog je razlog što frontmana 15g više nebih kupio ni za kakve pare. A stavio sam oglas na 70, istina.. no čak i da ga stavim 30 većina bi se javljala sa "jel može za 20". To radi većina onih koji kupuju! Od desetorice koji se javljaju na oglas, uvijek je devetorica smorova.

To znaju i svi koji ovdje moraliziraju kako je ovo iskvaren svijet. Image

Ako u ovom što sam napisao ima nešto netačno, ispravi me. Uostalom, da li si li ikada vidio da sam prodavao nekog drugog Frontmana, osim tvojeg?! Ne!Tog jednog jedinog frontmana sam nabavio, i vukao se u oglasima mjesecima. I više ga nebih nabavio niti u snu. Tačno je da sam ga htio kupiti za sebe, ali se pokazao kao smeće. Ne znam kakav je američki, ali kinez je definitivno smeće.
progg: "ja se ne osecam prevarenim... niti ga optuzujem za prevaru... niti bilo sta drugo...svako bira nacin na koji ce da zaradi... samo se pitam u kakvom ovo jebenom svetu zivim... i sve ovo ne bi bilo bitno, da je moja ljubav prezivela i izdrzala borbu sa opakom bolescu..."
Jbg, ako misliš da si humaniji čovjek, osnuj nešto poput Karitaca i plaćaj ekstra cijene. Ja nisam 'Karitas'. I ja isto tako dajem pošto-zašto kada mi zapne za pare, nekad i ispod nabavne cijene. A mislim da sam tvojeg frontmana platio taman koliko je realno i na njemu sam zaradio siću, nakon mjecesi vucaranja po oglasima. Pozdrav

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 21 May 2010, 18:04

Samo reci da si kupio pojacalo da bi ga preprodao i cao.
Svi znamo da je tako. :grummel_2: Time se bavis. Nema potrebe da se pravdas glupostima.

Mislim nemoj reci da za sve svoje oglase imas neku ovakvu pricu...

groove

Post by groove » 21 May 2010, 18:14

Kako ovo postaje zanimljivo..ihaaaaj..ajmo sad Sejdi, it's your turn :metal:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 21 May 2010, 18:17

Kao sto je neko jednom vec napisao, najgore kod preprodavaca je to sto ih je sramota da kazu lepo da su preprodavci, nego smisljaju neke price, muljaju i sve ostalo.
I ne mislim samo na ovog gore.

Shady

Post by Shady » 21 May 2010, 18:40

DJ_MY_SOUL wrote:Ja nemam sta da se raspravljam sa covekom koji ima toliko bolesnu mastu da ovoliko umislja i izvrne pricu. Jasno stojim iza svega sto sam rekao i nemam uopste razloga da ovde sirim neke lazi. Ja dobro znam koliki je bio dogvor i ne bih bez razloga ovde pisao nesto toliko krupno da nemam argumenata.
V,
Ja ništa nisam umislio niti izvrnuo, argumentovano sam ti dokazao koliko si opterećen mržnom i kakve neistine iznosiš. Posebno onu krupnu neistinu za lika iz Šapca koji je htio da kupi klarinet mog prijatelja (a ne moj klarinet!), citiram: "DJ_MY_SOUL: Imao je on jedan plasticni ucenicki koji je uvalio jednom liku u sapcu, i taj lik iz sapca mi se zali preko telefona kako ocajno radi i da ga vraca i raspitivao se za moj. Bukvalno da je prevaren. Sada kroz pricu shvatio sam da je on mnogo veci prevarant nego sto sam mislio."

Vidiš?! Kažeš kako sam ja tog momka prevario, nazivaš me VELIKIM PREVARANTOM. I čak sam ti na to odgovorio u prathodnom postu, evo citiram: "Ovo je najbestidnije od svega što si napisao. Taj momak iz šapca je rekao da želi probati klarinet. Ja sam mu rekao da ću mu ga poslati AKS Expressom, neka plati otkup 300 eura. Rekao sam mu da proba klarinet cijeli dan i ako mu se ne svidi rekao sam mu neka vrati klarinet nazad i neka stavi isti otkup. On je probao klarinet i rekao da nije zadovoljan, poslao mi je klarinet nazad i stavio otkup od 300 eura, ja sam dobio nazad klarinet a on je dobio nazad svoje pare. I još sam ja platio troškove slanja u jednom pravcu, a on u jednom. I gdje je tu prevara?"

I sad ti meni i NAKON TOGA... i dalje ?!... tvrdiš da ja nešto umišljam i da izvrćem?! Image
I i dalje tvrdiš da sam prevarant koji je prevatio lika iz šapca? Kako te nije sramota?! Image

Što se tiče prepiske za strata, ja ćuvam u gmajlu sve tvoje poruke, i kad završim ovaj post upravo ću ti ih poslati na uvid. Ima ih preko 30. O tome sam jasno napisao sve iznad i ne pada mi na um da se natežem oko toga.
DJ_MY_SOUL wrote:A imali ste srece sto ste, ali na prevaru opet, dobili mog caleta, coveka koji je nedavno doziveo dva infarkta, nasli ste da ga uzbudjete nekim neuspelim trampama od pre godinu dana. I pricama kako ja ovde napadam ljude bez razloga. Stvarno cestitam vam.
Jbg, ja za infarkte tvojeg oca nisam znao, žao mi je. Ali pazi! I ja sam isto tako godište tvog oca (zapravo, samo godinu mlađi od njega) i sam imao infarkt u decembru 2009., sa aparatima su me vratili među žuve... pa tebe to ne sprečava da ovdje kenjaš kako sam ja prevarant i kako sam prevario tebe i lika iz šapca. I to bez ikakvog argumenta. I na ovo što sam ti objasnio za momka iz šapca.. nemaš dostojanstva da se makar za to izviniš?! Image
DJ_MY_SOUL wrote:Vi mene vas zivot i sta radite niti kakav sud nisam doneo o ovama vec sam samo detaljno naveo moje iskustvo, koje je vise nego negativno. Sada tek ste se predstavili u prvom svetlu. A sad cudno je sto sto ste se toliko uplasili mog post-a, kad ste toliko posteni. Ja dalju diskusiju u ovoj temi nemam nameru da nastavljam, neka on prica sam sa sobom kad je toliko mastovit. Ja vam kao tgrovcu zelim sve najbolje i sve moguce uspehe, ali ja sigurno vise necu nista raditi sa vama niti bih preporucio bilo kome.
Ja se ovdje ne pokazujem u lošem svjetlu, nego ti. A ja se branim od tvojih laži. Tvoje iskustvo sa mnom nema zbog čega da bude negativno, jednostavno nije mi odgovaralo da plaćam tvoj klarinet 600 eura u trampi. I to sam sve gore objasnio. Ako ne znaš da čitaš žao mi je, ponavljati se neću. A upravo prepiska koju su ovdje postao je krupni dokaz tvoje laži. Evo šta si iskopirao iz naše prepiske, citiram:
DJ_MY_SOUL wrote:Re: Kontakt u vezi oglasa
Edib Musovic sent it to me on Sep 30, 2009, 12:35 AM
Što se tiče bijelog strata, danas sam razgovarao sa ovom porodicom, možda bih mogao od njih izvući da plate 600 eura, no to još nije sigurno. Oni će me zvati sutra po svoj prilici. No, čak i da oni pristanu na ovu cijenu, meni se ne isplati da tražim manje od 500 eura, jer 1000 već dobijam za nju. No, sa njima još nisam ništa dogovorio,. Ako se sa njima dogovorim za cineu 600, onda ću vama tražiti 500. Inače, za sada ostajem na poztražnji od 550 eura doplate (ako dajem kofer).
Dakle iz samog ovog tvog posta se jasno vidi DA SI TI TRAŽIO DA JA TVOJ KLARINET URAČUNAM KAO 600 EURA. I ja ti u tom emajlu upravo to i pišem: da imam mogućeg kupca za tvoj klarinet, i ako se sa tom porodicom dogovorim da ga oni plate 600, pristao bih na doplatu od 500 eura. Ali kao što i sam znaš, taj momak je bio razočaran klarinetom i rekao mi je da ga nebi platio 600 eura niti u snu. I ja sam ti tražio 600 eura doplate uz taj klarinet. Jer ti si svoj klarinet inače spustio na 400 eura. Ti to nisi htio da daš, rekao si da kod sebe imaš samo 500. Razišli smo se i to je sve. Nisi ni u čemu prevaren i nemoj dalje da izvrćeš ovdje. Da si mi rekao: "ovdje imam 500 a poslaću od kuće još 100", ja bih ti dao strata. No, tebi je bilo mnogo da daš toliko i otišao si nazad. Nisam te ništa prevario, niti za bilo šta imaš dokaza, i nemoj dalje da širiš neistinu.

A još jednom da ponovim... gruba laž u vezi momka iz Šapca, kojem sam poslao klarinet na probu i vratio mu novac, ne služi ti na čast. Posebno što sada zaobilaziš, kada sam ti sve detaljno gore objasnio. I ja bih te zaista sada zamolio da od sada pišeš istinu i da više ne širiš tenziju, najozbiljnije ti to kažem!

Shady

Post by Shady » 21 May 2010, 19:01

Funkomat wrote:Samo reci da si kupio pojacalo da bi ga preprodao i cao.
Svi znamo da je tako. :grummel_2: Time se bavis. Nema potrebe da se pravdas glupostima.
Mislim nemoj reci da za sve svoje oglase imas neku ovakvu pricu...
Funkomat
Ja bih bio lud da svas desetine ovdje naglabam, tako da ću još tebi odgovoriti. Meni je žao momka koji mi je prodao frontmana, i ono što mu se desilo... ali uopće ga nije prodao za 40 eura, već je sve bilo kako sam gore rekao. On ga meni nije prodavao u eurima, nego u dinarima. A odnos Euro-Dinar je bio 8:1 a ne 10:1 kao danas.. A on je to prevideo pa kaže da mi ga je prodao za 40 eura. Uustalom, sačekajmo da se on javi pa ćemo da vidimo jesam li rekao šta neistinito. Možda se prisjeti bolje kako je bilo.
Funkomat wrote:Kao sto je neko jednom vec napisao, najgore kod preprodavaca je to sto ih je sramota da kazu lepo da su preprodavci, nego smisljaju neke price, muljaju i sve ostalo. I ne mislim samo na ovog gore.
Mene uopće nije sramota zbog bilo čega. Pa imam oko 60 artikala na portalu Kupujem-Prodajem i većinu njih sam kupio da bih ih prodao po skupljoj cijeni. To je trgovina i to samo budali nije jasno čime se ja bavim. I nema me šta biti sramota: Ja sam taj koji uleće keš.. ako prodaješ, platiću ti po cieni koja mi odgovara. Ako ti to ne odgovara nikom ništa, prodaj nekom drugom... i ravno kosovo. Isto je bilo i za momka koji je prodao frontmana.

Toliko od mene pozdrav svima. Image

LifelessDead

Post by LifelessDead » 21 May 2010, 19:16

Kazi ti nama jel se zoves Shadi ili Shejdi da jos i to razjasnimo :)

Nego bre ljudi nije vam ovo sud da morate da iznosite dokaze. Nema smisla prepucavati se ovde jer i kupac i prodavac ce uvek nesto da nadju da se opravdaju. Po meni dobar prodavac nema razloga da se pravda ikome, zadovoljne musterije su najbolja reklama.
Bilo bi najbolje da se uvede neki rejting na tom sajtu kao na ebay-u. Recimo bilo bi dobro da postoji neka Buy it know opcija za kupca pa da moze da se daje ocena na kraju izvrsene transakcije. Naravno to je tesko izvesti posto KP nije profitabilan sajt.

DJ_MY_SOUL

Post by DJ_MY_SOUL » 21 May 2010, 19:43

Dogovor pre nego sto smo krenuli je bio 500eur. I naravno kao i svaki trgovac ste pokusali da meni oborite cenu i da platim vise, to ne zameram. Sada sam procitao celu konverzaciju preko email-a. Ali tvrdili ste da je dogovor bio 600 i to pre nego sto sam krenuo. To je sto se tice doplate. A procena klarineta je moja bila 400eur za kes spustio sam je naglo iz jednog razloga. To sto se vi nista uklapali samo sam vam predlozio posto ste imali kupca da vi njega procenite na odnosno na prethodnu cenu 600eur da bi ste bili u vasem plusu posto ja nisam mogao da priustim vise od 400eur u dolpati. I onda smo doslo do dogovora od 500eur klarinet i 500eur doplata odnosno 550eur doplata sa koferom sto se vidi u prethodnom postu.

A sto se tice izvesnog lika iz sapca je mene pozvao i pitao me da li je jos moj na prodaju. Kaze da je uzeo neki klarinet iz novog pazara ja sam odmah shvatio o cemu je rec posto sam i ja imao priliku taj isti da probam. Preko telefona mi je rekao da mu je shady nahvalio kako je to susena ebanovina a ustvari je bila obican plasticni ucenicki klarinet koji je samo imao cenu kao neki skuplji profesionalni od drveta. To ste zaboravili da mu napomente a da je to znao sigurno ne bi ni trazio klarinet na probu posto je on trazio finiji. Iza svega sto sam rekao cvrsto stojim, a sada na ljudima je da procene cija je prica uverljiva a cija nije. Ubuduce necu odgovarati na postove koje postavi shady iz razloga sto on moze da se raspravlja sam sa sobom koliko hoce. Sve sto sam imao rekao sam i ni na jedan nacin ne moze oboriti moje tvrdnje.

Ja od ovoga ovde nemam nista niti sam trgovac niti dobijam ovom ovde raspravom nesto, svakako imam pametnija posla od ovoga. Moj cilj je bio samo da vas upozorim pricajuci moje iskustvo.

sl0e

Post by sl0e » 21 May 2010, 20:31

Ja sam rekao korisniku DJ_MY_SOUL da ne daje pare za tog strata jer je bio precenjen. Konkretno, to je strat serijskog broja Z2XXXXX (ako se dobro secam), kupljen od jednog mog poznanika za 750 evra u mint stanju u Beogradu. Stradza je bila ful paket, znaci gitara, kofer, kabl, kais, cak i one nalepnice, krpice, etikete, itd. Pritom, posto vidim da se ovde "ne preti, vec da se vlastitim ponasanjem upada u nezgodne situacije, te da klinci dugog jezika mogu upasti u nevolje" - NECU reci da sam 100% siguran da mogu da tvrdim ovo gore napisano, jer ne mogu. Ali sam prilicno uveren.

Kasnije sam potom video tog stradzu za, cini mi se, 1400, pa 1200, pa 1150, pa na dalje. No to uostalom nije ni bitno.

Poenta je da ova tema postoji da se mladim muzicarima skrene paznja na ljude koji preprodaju, jer ucenici/studenti tesko nabavljaju kintu da priuste sebi valjanu opremu. Oni stariji to vec znaju. Ako bi sada svaki preprodavac dosao da na ovakav nacin brani svoj tzv. ugled, onda treba baciti lock, pa neka prepiske idu preko PP, cisto da mi koji zelimo da podelimo svoje utiske ne naj*bemo.
Last edited by sl0e on 21 May 2010, 20:37, edited 2 times in total.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 21 May 2010, 20:34

ovo je sto bi rekao sudija pont deza vu

samo su bili drugi akteri prosli put, valjda vbraca i oiilija
:kokice:

Born_Dead

Post by Born_Dead » 21 May 2010, 20:56

ali ako je taj decko prodao frontman-a ispod realne cene zbog hitnog slucaja,i posle ga taj kupac prodaje po vecoj ceni jer mu se ne zuri,znam da je vreme novac ,ali dali je to mozda vid zloupotrebe? ili bar nepostovanja,mislim ljudi su razliciti,a svet mali :?

xspaceman

Post by xspaceman » 21 May 2010, 21:13

Born_Dead wrote:ali ako je taj decko prodao frontman-a ispod realne cene zbog hitnog slucaja,i posle ga taj kupac prodaje po vecoj ceni jer mu se ne zuri,znam da je vreme novac ,ali dali je to mozda vid zloupotrebe? ili bar nepostovanja,mislim ljudi su razliciti,a svet mali :?
nit je zloupotreba nit je nepoštovanje...njegova je stvar za koliko ce da ga preproda, a potencijalnog kupca da se prethodno dobro informiše, pa tek onda upusti u trgovinu!

Shady

Post by Shady » 22 May 2010, 00:02

sl0e wrote:Ja sam rekao korisniku DJ_MY_SOUL da ne daje pare za tog strata jer je bio precenjen. Konkretno, to je strat serijskog broja Z2XXXXX (ako se dobro secam), kupljen od jednog mog poznanika za 750 evra u mint stanju u Beogradu. Stradza je bila ful paket, znaci gitara, kofer, kabl, kais, cak i one nalepnice, krpice, etikete, itd.

Pritom, posto vidim da se ovde "ne preti, vec da se vlastitim ponasanjem upada u nezgodne situacije, te da klinci dugog jezika mogu upasti u nevolje" - NECU reci da sam 100% siguran da mogu da tvrdim ovo gore napisano, jer ne mogu. Ali sam prilicno uveren.
a ti si, dakle, podigao paranoju ovom DJ_MY_SOUL, da ne kupi strata? Image

Ajde pošto kažeš da mi je tvoj poznanik prodao strata, nazovi ga i pitaj je li tako kako kažeš.
Ako nemaš njegov broj daću ti ja, javi se na pp. A uvjerit ćeš se da nije tako!
Pa kad se čuješ sa svojim poznanikom, dođi ovdje i napiši šta ti je tvoj poznanik rekao. ok?

Shady

Post by Shady » 22 May 2010, 00:33

Pa isto sumnjam da ti imaš neka pametnija posla od blaćenja drugih.
DJ_MY_SOUL wrote:Ja od ovoga ovde nemam nista niti sam trgovac niti dobijam ovom ovde raspravom nesto, svakako imam pametnija posla od ovoga. Moj cilj je bio samo da vas upozorim pricajuci moje iskustvo.
Ti upozoravaš? Znači ti i dalje ovdje tvrdiš da sam ja prevarant?

Pazi!

- nazvao si me (i to nekoliko puta) najvećim prevarantom, ničim argumentovano!
(I ni jednom se za to nisi izvinio iako te ja ni u čemu nisam prevario.)
- Pa si mi nakon toga rekao da sam bolesnik, (to ćemo tek da vidimo)
- pa si slagao da sam ja dovodio nekakve glumce da glume za mene.
- pa si slagao da sam prevario lika iz šapca, a nisam!
- pa si slagao kako smo imali dil da uzmem ono tvoje groblje od klarineta za 600 eura?
- pa si slagao da sam ti juče prijetio tužbama, a nisam!
- i sve to ti je malo nego i dalje ovdje nastavljaš da mi dižeš pritisak!

Ja sam gore detalno sve to objasnio, a ti za svoje insinuacije nisi dao nikakav argument.
Ako imaš neki argument moje prevare, napiši ga. U protivnom, ne nastavljaj sa lažima!
A za ovo da sam bolesnik.. večeras je kasno, ali sutra ću ti još jednom pozvati oca da te on smiri.

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 22 May 2010, 00:46

Shady wrote:Pa isto sumnjam da ti imaš neka pametnija posla od blaćenja drugih.
DJ_MY_SOUL wrote:Ja od ovoga ovde nemam nista niti sam trgovac niti dobijam ovom ovde raspravom nesto, svakako imam pametnija posla od ovoga. Moj cilj je bio samo da vas upozorim pricajuci moje iskustvo.
Ti upozoravaš? Znači ti i dalje ovdje tvrdiš da sam ja prevarant?
Nije tvrdio da si prevarant,već da je imao loše iskustvo,te zbog toga ne preporučuje (nešto tipa ne volim meksičku hranu,dosta je ljuta) :mrgreen:

Locked