Akusticna ozvucena gitara (koje zice koristiti)

Post Reply
balevr

Akusticna ozvucena gitara (koje zice koristiti)

Post by balevr » 21 May 2010, 13:04

Pozdrav svima!Mene interesuje sta vi mislite kako ce se ponasati ozvucena akustara ako joj stavim recimo d'addario desetku ili jedanaesticu za elektricnu gitaru,jer ove sa namotajem na trecoj zici zaista znaju da zajebu stvar a da ne pricam o tvrdoci same gitare,posle svirke su mi prsti ko da sam ih drzao na zagrejanoj ringli,nisam pocetnik sviram preko 20 godina ali zaista tvrdoca je prevelika nije to to.Svaki komentar je dobrodosao saljite odgovore i alternativna resenja.Pozdrav

guv'nor

Re: Akusticna ozvucena gitara (koje zice koristiti)

Post by guv'nor » 21 May 2010, 13:56

A što ne bi probao prvo da staviš žice za akustičnu bez namotane G?
Izmisliše i to - Link. :)

Inače, ja sam se na kraju vratio na tu namotanu G, jer ma koliko bila tvrda i nezgodna za izvijanje, nenamotana se mnogo dere, hoće dosta glasnije da izleće. To sve kao može da se sredi nekim kompresorom ili limiterom, ali nisam neki fan preterane kompresije na akustičnoj gitari.

balevr

Post by balevr » 21 May 2010, 14:13

Vidi,vidi to nisam znao...ako je tako onda ona moja prva ideja otpada...probacu i tu varijantu...
A sto se tice tih kompresora i limitera ja sam cuo da je to prava stvar,pricao mi tip doduse nisam imao prilike da se licno uverim ali poznavajuci njegovo tridesetogodisnje iskustvo u muzici verujem da je tako...ne znam kako se tacno zove sprava znam da nije ekvilajzer pedala niti ista slicno ali evo linka pa pogledajte,ja sam pre tri dana zvao mitros music, trenutno nemaju na lageru ali sam ostavio svoj broj telefona pa ce me zvati da me obaveste i salju mi na kucnu adresu,nije skupo mislim da je nekih tridesetak eura...http://www.mitrosmusic.com/proizvod/112 ... -ACOUSTIC/

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 21 May 2010, 22:59

Ja sam pre svega akustičar, i meni su žice za akustičnu taman. Kad uzmem električnu u ruke, imam utisak da sviram na skuvanim špagetama. Tako da očigledno nisam relevantan savetodavac. Ipak, ono što je činjenica oko koje se ljudi ne spore mnogo - žice za električnu gitaru daju jaaaaako tanak ton na akustičnoj gitari.

balevr

Post by balevr » 23 May 2010, 17:45

Da slazem se sa tobom u potpunosti...pozdrav

Post Reply