Koliko sam samo to puta čuo...Kristijan wrote:Čoveče, potegao si u kupovini najstariju preprodavačku žvaku, šatro kupuješ za svog sina

Koliko sam samo to puta čuo...Kristijan wrote:Čoveče, potegao si u kupovini najstariju preprodavačku žvaku, šatro kupuješ za svog sina
Valjda ih mrzi da smisle nešto originalno.Recimo za kućnog ljubimca.Kao kupujem akustaru za papagaja,nemam za kućicuguv'nor wrote:Koliko sam samo to puta čuo...Kristijan wrote:Čoveče, potegao si u kupovini najstariju preprodavačku žvaku, šatro kupuješ za svog sina
Sve to stoji što ti kažeš,al' glupo da se malo ne priča o tome jbg.Doolio wrote:to je apsolutno nebitno. jednostavno, os da prodas/kupis ili neces. mislim, ne znam cemu uopste komentarisanje tog tipa, mogu i ja sad da idem okolo i kupujem kola za sto evra, ali ne treba mene komentarisati vec tog lika koji kupi valjda...
postoji krsenje pravnih normi u vidu 1-prevare i 2-zablude, ali to je individualno i nema veze sa samim principom preprodavanja. preprodavcu se obracas kad si u frci s vremenom i treba ti momentalni fiks kesa, pa moze da bude i manji od realne cene jer ne mozes da cekas da se 'onaj drugar iz komsiluka smisli i da ti javi za nedelju dana'. i to je to. i to tako i treba da funkcionise, isto kao sto bi havarisani auto mogao da prodas u delovima (uz veliko cimanje, vreme i ostalo sto prati takav sled dogadjaja) za verovatno deset puta vise para nego da ga prodas djuture nekom otpadu (koji ce, je li, posle sam da prodaje taj auto u delovima). i ti onda vidis jel ti bitniji konfor ili ces da ides na cimanje koje je novcano isplativije. i ne vidim da tu postoje bilo kakve moralne tacke i analize. mislim, ajmo da bijemo onog tamo lika sto drzi auto otpad, sta...
a prevara i zabluda su krivicno delo, ali preprodaja sama po sebi nema dodirnih tacaka sa njima. a moze da ima, naravno, kao i bilo kakva vrsta transakcije.
sto se tice 'kupujem za sina', to jeste ruzno ako je lagao, ali to i ne znamo, mozemo samo da pretpostavimo. ovaj kaze da je super pojacalo, ovaj drugi kaze da se razocarao, pa da je tek kad ga je video odlucio da ga proda dalje, a da je inace hteo pojacalo za sebe itd itd itd. ko tu sta sad drvi jednostavno ne moze da se ustanovi jer nema dokaza vec samo suprotstavljenih iskaza. a da zakljucujem po nekoj inerciji, to mi ne pada na pamet jer bi to bilo groznije od svega sto je ovde napisano.
a pod dva, ne znam kakve veze za posao ima da li kupuje za sina, papagaja, oce da proda dalje ili oce da zalozi vatru sa pojacalom. to je novcana transakcija, ne pricaju dugogodisnji prijatelji, ako je ovaj sto prodaje pojacalo spreman da se odvoji od njega za te i te pare, to je to. sta ce ovaj drugi posle da radi sa svojim pojacalom, to je njegov problem. u svakom trenutku se moze reci 'ej ej ej, dovidjenja, neka fala, mislim da ovo vredi vise, pokusacu drugde'.
vertigo_beat wrote:progg wrote:a sad ozbiljno...
u februaru 2009. godine moja bolja polovina je obolela od leukemije... u svoj onoj panici i frci (koju su nam mnogo vise naneli lekari nego sto je bilo potrebno), mislio sam da ce trebati mnogo vise love (nego sto sam imao),
Radim u ustanovi u Nisu gde se lece leukemije, pa odgovorno tvrdim da moje kolege ne "nanose frrku i paniku", niti je za lecenje u mojoj ustanovi potreban ikakav novac.
Oprostite za of topic i svako dobro ,
Nenad
a znam, al ono, obicno onda to skrene cisto u jednostrano bombardovanje i frustraciju i emo reakcije da to vise nema veze sa bilo kakvom diskusijom. pa reko da bar dam neki kolosek. kad krene tako masa da se kotrlja po pomenutim principima, onda posle deset strana topica mozemo ocekivati zakljucke tipa 'preprodavce treba zive spaliti', posle dvadeset strana jednoglasno slaganje, a posle trideset strana prve uspesne izvestaje sa terena i organizovanje novih akcija spaljivanja:)ssmc wrote:
Sve to stoji što ti kažeš,al' glupo da se malo ne priča o tome jbg.
Yeah,kapiram što bi hteo reći.Ja se u principu sprdam,nisam za poziv na linč pošto hejt nikada nikome nije ništa dobro doneo.Mislim naravno ko može da se drži okvira sprdačine da se ne oklizne i kaže da postoje i neverbalni tipovi komunikacije (ne mislim na sex naravno).Doolio wrote: a znam, al ono, obicno onda to skrene cisto u jednostrano bombardovanje i frustraciju i emo reakcije da to vise nema veze sa bilo kakvom diskusijom. pa reko da bar dam neki kolosek. kad krene tako masa da se kotrlja po pomenutim principima, onda posle deset strana topica mozemo ocekivati zakljucke tipa 'preprodavce treba zive spaliti', posle dvadeset strana jednoglasno slaganje, a posle trideset strana prve uspesne izvestaje sa terena i organizovanje novih akcija spaljivanja:)
preneseno, ali taj neki princip...
Mislim, kako se inače razgovara sa kretenom a da opet održiš nivo?Shady wrote:Neću se spuštati se tako na tvoj nivo; ja sa kretenima drugačije razgovaram.
Upravo to. Sve je to dakle od samog starta jedna muljačina, utemeljena samo na sprezi dovitljivosti jedne strane i neinformisanosti druge strane. A inače je totalno van zakona. Tako da ceo koncept "poštenog preprodavca" pada u vodu od samog starta. Ne kažem da je trgovina onako generalno neka delatnost gde sve počiva na moralu i altruizmu, ali bar treba da nije u suprotnosti sa zakonom. Realno, preprodavci naplaćuju čišćenje i maskiranje nedostataka, i nešto "kreativne žvake" papreno skupo. To mu ipak dođe neki totalno devijantan vid trgovine, zar ne?sinisake wrote:Ja bih samo podsetio na post gospodina Save, koji je pravnik po zanimanju:
viewtopic.php?f=43&t=8105&hilit=polovne ... =45#p96945
I na ovo, sve crno na belo:
http://www.aktivasistem.co.rs/upload/do ... %20lat.doc
ovaj lik sto prodaje je [youtube]<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ScGkiMj2PLo&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/ScGkiMj2PLo&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/youtube] jedan od boljih srpskih gitarista, fin je covek,i to mnoogoo fin,ne verujem da bi neko ko je na sceni vise od 30 godina hoce da zajebe.a i mnooogo je spustio cene pojedinih gitara,e da na tom kanalu njegov sin svira plavog/crnog satrijanija...Stanko wrote:http://www.kupujemprodajem.com/rasproda ... -oglas.htm
Jel to isti les paul studio? Ovde je lik provadao/prodaje za 650e.
Koje li je zlo ovog lika nateralo da ovakvu opremu rasproda. MIslim meni ovo niko ne bi mogo da uzme iz ruke pa ne znam sest puta da kupujem kola ili stan....Stanko wrote:http://www.kupujemprodajem.com/rasproda ... -oglas.htm
Jel to isti les paul studio? Ovde je lik provadao/prodaje za 650e.
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests