Koje lampaško pojačalo do 20-25W?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

majtimika

Re: Koje lampaško pojačalo do 20-25W?

Post by majtimika » 25 May 2010, 15:55

mora da ja imam bolji bend od tebe cim me ne izbacuju :D :D

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 25 May 2010, 17:13

Vrlo verovatno :) :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 25 May 2010, 17:57

Baba Slim wrote:Ma da... :ziveli:

Ako pod tim "prostor" misliš na prostor koji bend zauzima svojom postavkom, to jeste uvek mali prostor, jer se trudimo i da budemo kompaktni, a i najčešće ustvari nemaš ni izbora već da se sabiješ :)

Inače, u toku dana, pre svirke kad sam doneo pojačalo kući, reko ajd malo da ga nagarim i taman da vidim kako se i pedale slažu snjim... Pojačao na 3, kuhinja se trese, stvari padaju u sudoperu :lol: Pojačao na 4, a ono - haos od punoće, i količine zvuka. Imaš utisak da ništa drugo ne postoji oko tebe. Još kad sam zgazio OCD klon / Fulldrive2 klon, pa to je ludnica... Ali, kapiram da bi me izbacili iz svakog živog benda kad bi tako napanjen svirao. Potpuno opravdano. :lol:
Hm... mnogo ti tvoji izvoljevaju. Mi smo svirili nekoc 2 Classica na 3-4, i nije bilo bas tako bolno. :lol: :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 25 May 2010, 19:36

Iskreno, meni to ne smeta. Mislim na odmereno glasno/tj. tiho sviranje. Brate, par puta kad smo bili glasni, pa posle svirke koja traje 3-3.5 sata, ne mogu da zaspem koliko mi pišti u ušima. Valjda sam navikao tako, pa sada i meni nešto glasnije jednostavno smeta. Lično, na duže staze mislim da je bolje tako... :)

Stanko

Post by Stanko » 26 May 2010, 10:02

Image
shala mala :mrgreen: :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 26 May 2010, 10:26

:XD: Hahahhahaha, true, true.... :XD:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 26 May 2010, 11:10

Stanko wrote:Image
shala mala :mrgreen: :ziveli:

A to je rekao Ted Nugent... :ziveli: :ziveli: :ziveli:

samo da vas poTsetim.. :oops: :hide:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 27 May 2010, 04:48

Kolege forumaši, od juče popodne sam postao vlasnik Carvina Vintage 16 :jeej:

Super očuvan, samo par meseci korišćen, made in USA, Celestion Vintage 30 unutra... Dovoljno glasan na klinu, super prima pedale kojima trenutno raspolažem. U petak je proba sa drugarima, a u subotu svirka, i konačno da vidimo kako će se pokazati "u vatri", mada ne sumnjam da će sve biti kako sam očekivao. :)
Sve u svemu, odličan, dovoljno glasan ton u minimalnom pakovanju. :bravo:

Slike slede uskoro...

Hvala puuuno svima na pomoći, predlozima i sugestijama :ziveli: :ziveli: :ziveli:

Je*eni problem sa spavanjem, odlepiću majke mi...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 27 May 2010, 09:25

Cestitam brate!
Hajd napisi nesto vise posle probe/svirke.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 27 May 2010, 09:38

Hvala puno :ziveli:

Prenecu utiske posle svirke, ne vredi da panjim u stanu, a ionako nije merodavno... :kokice:

coca

Post by coca » 27 May 2010, 12:00

Super, samo napred sa svirkama..., pa da se javis i da preneses kakvi su utisci sa svirke i kako se ta mala azdaja pokazala posto imam utisak da je jako mocno pojacalo. Pozdrav,Coca!!! :) :)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 27 May 2010, 13:39

:ziveli: Videćemo kako će se pokazati... :kokice:

istiqrac

Post by istiqrac » 27 May 2010, 14:16

Cestitke, bas sam se juce upoznao sa likom od kojeg si kupio pojacalo :)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 27 May 2010, 14:36

Hvala hvala :ziveli: Svet je baš mali, a Srbija još manja :lol: Krajnje prijatan i kul lik, zaista...

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 30 May 2010, 16:40

Dakle drugari, prošla je i proba u petak, kao i sinoćna svirka... Pa rekoh da ostavim neki utisak o novom mezimcu :)

Samo da napomenem da su i proba i svirka bile sa bendom drugara sa fakulteta, svirali smo i strane i domaće umotvorine (znači, razne žanrove), ali ono što posebno želim da napomenem jer je bitno za problematiku - sve je bilo prilično glasno, daleko glasnije nego što mislim da inače sviram sa svojim "tezga" bendom (a o (ne)glasnoći autorskog benda i da ne pričam).

Sumirani utisci sa probe i svirke:

Prvo, na probi, svirali smo glasnije nego što sam očekivao, jer, bubanj u prostoru gde smo imali probu je neki novi Gretsch, koji je pošteno masan+glasan, i još kad se tome doda činjenica da bubnjar ima malo težu ruku... well, you get the idea :)

Ono što me je odmah obradovalo već kad smo u početku probe nameštali zvuk, shvatio sam da uopšte neću morati da pojačavam onoliko koliko sam mislio da ću morati.

Šta hoću da kažem - pri kupovini sam testirao koliko glasan klin pojačalo može da izbaci. Pri tome sam Soak (ustvari Gain) stavio na 5.5-6, a Volume na 8. Imao sam pri tome utisak da će tada u sobi tadašnjeg vlasnika nešto da padne sa neke police od glasnoće :) I stvarno, na toj glasnoći pojačalo dobije ta prava muda, za koja ne veruješ da izlaze iz tako malog pakovanja, i basa i srednjih i jasnoće, svega ima jednostavno. A tek kad zgaziš overdrive, ma, milina. To je to.

Međutim, na toj glasnoći na kojoj sam svirao na probi i na svirci, a to je Gain 5.5 + Volume malkice preko 6, pojačalo nema tako debeo zvuk kao kad ima pri tom gainu ali sa Volume na 8. Da ne veruje čovek kolika razlika u zvuku na ta dva različita Volume nameštanja.

Što se tiče voicinga EQ sekcije pojačala, moram da priznam, da ja nisam neko ko razaznaje baš baš fine nijanse. Više sam po principu sviđa mi se - ne sviđa mi se. Ali mogu reći da mi se ovo sviđa. Mislim da EQ kontrole (bass, mid, treble) pružaju dobre mogućnosti. Možda ne baš iz neke ekstremne krajnosti u krajnost, tj. sve je tu negde, ali ono što mi je najvažnije, mogu da namestim ono što ja želim, tj. jaaako slično, ako ne i isto onom zvuku na koji sam navikao u poslednjih 6 godina sviranja na Fenderu.

Reverb je ok. Ja nikada ne koristim puno reverba, eventualno do 3, čisto malo da ne bude potpuno suvo, tako da me ostale, jače količine istog ne zanimaju. Ovo radi kako sam očekivao i to je to.

Da se ne lažemo, oseti se da je to samo 1x12, i u debljini, i u famoznom headroom-u. Ali, obzirom da se uvek ozvučavam mikrofonom koji dodiruje grill, mislim da to konkretno nema neke velike veze. Po ovom pitanju možda grešim, priznajem da u tom polju nešto nisam niti načitan niti iskusan. Ali pretpostavljam da ako je mic toliko blizu otpanjenog zvučnika, nema on toliko mogućnosti da hvata i osećaj ambijenta. Zato i kapiram da to što je samo 1x12 može samo da utiče na moj lični doživljaj na bini. A na svirci sam se uverio da je rezultat sa razglasa, onakav kakav želim. (Valjda je, videćemo još :lol: ) Ima i nekih snimaka fotoaparatom od sinoć, pa ću bar okvirno videti kako je to ispalo...

E sad, jedini problem koji moram da rešim, jeste da čačkanjem odnosa Gain-Volume postignem (ako je uopšte moguće) tu debljinu koju dobijam sa Gain 5.5/Volume 8, ali na toj manjoj glasnoći. Videćemo ubrzo da li je to izvodljivo, koliko sledećeg vikenda, na sledećoj probi i svirci.

Sve u svemu, sad kad sam imao prilike i u bendu da ga isprobam, i više sam nego zadovoljan. Kompaktno, malo, lagano pojačalo, kvalitetne izrade (i zvučnik na koji sam navikao), koje uz malo neophodnog čačkanja isporučuje kvalitetan zvuk, koji želim i koji mi je potreban.

Toliko za sad. Ako bude nekih novih utisaka, javim.

Pozdrav svima, i hvala još jednom :ziveli: :ziveli: :ziveli:

Post Reply