CROSS handmade guitars (Telci)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: CROSS handmade guitars (Telci)
Nisam ništa pisao neko vreme jer sam imao nezgodu sa vratom koji vidite u predhodnom postu. Kanal za šipku u vratu je bio sa manjim radiusom nego što je potrebno tako da mi se skunk-stripe jako istanjio na jednom mestu i bio blizu pucanja, jednostavno mi se to nije dopalo. Zato sam napravio novi vrat, stavio pragove, na telu izbušio rupe za sve šrafove koji treba da stoje i za probu sve stavio na svoje mesto i stegom spojio vrat i telo. Rupe na samom vratu za spajanje sa telom ću bušiti kada se završi lakiranje i farbanje. To je sledeći korak, ostalo je samo da uradim završno šmirglanje i da se konsultujem sa vlasnikom jedne farbare koji lak bi mi on preporučio. Za sada mi je favorit firma ALCEA sa svojim nitro lakovima i farbama...

E pa krenuli smo sa završnim radovima, na vrat je nanesen bezbojni osnovni nitro lak, a na telo bela nitro osnova. Na slikama vidite kako je sve izgledalo posle nekoliko sati sušenja. U toku večeri sam ovaj prvi sloj lepo nivelisao vodenom šmirglom pa sutra ide novi sloj. Verovatno ću prvo završavati telo...

Kako vam se čini?

Kako vam se čini?
Ja sam lepo rekao da necu vise da te hvalim
Salu na stranu, super izgleda, ali zasto u belo

Salu na stranu, super izgleda, ali zasto u belo

smekerska ti je sara javora na fingerboardu. dopada mi se . na tren bi rekao da je spalted a nije. super.
ne sumnjam da ce ovo biti dobro parce instrumenta, a sto si farbao rupe za magnete. jel treba tako.
ne sumnjam da ce ovo biti dobro parce instrumenta, a sto si farbao rupe za magnete. jel treba tako.
Hvala Stanko na pohvalama uprkos tome što si rekao da nećeš više to da radiš
. Ovo je osnovna bela boja, preko nje ide bilo koja solid boja ali ja se jesam odlučio za belu. Znači preko ovog sloja ide sloj bele boje. Ovakva podloga služi da solid boja koja ide preko ima punoću, da se lepše primi...
Ova gitara ide na prodaju, hteo sam da izbegnem uobičajenu crnu, crvenu ili plavu boju pa sam se zato odlučio za belu. Kada bi se javio neki kupac mogao bi da bira boju, ovako će za ovu prvu gitaru izbor biti moj...
Oboss, komad javora je takav kakav je, ta šara je samo sa prednje strane, pozadi je baš i nema. Vrat je iz jednog dela, nisam lepio fingerboard. I meni se jako dopala šara, samo da znaš da imam još jedan takav komad i on čeka sledeći projekat
Rupe za magnete, za elektroniku i džep za vrat su pokriveni onom samolepivom trakom za krečenje tako da je ona ofarbana u belo, ispod je golo drvo, videće se kada sve završim
.

Ova gitara ide na prodaju, hteo sam da izbegnem uobičajenu crnu, crvenu ili plavu boju pa sam se zato odlučio za belu. Kada bi se javio neki kupac mogao bi da bira boju, ovako će za ovu prvu gitaru izbor biti moj...

Oboss, komad javora je takav kakav je, ta šara je samo sa prednje strane, pozadi je baš i nema. Vrat je iz jednog dela, nisam lepio fingerboard. I meni se jako dopala šara, samo da znaš da imam još jedan takav komad i on čeka sledeći projekat

Rupe za magnete, za elektroniku i džep za vrat su pokriveni onom samolepivom trakom za krečenje tako da je ona ofarbana u belo, ispod je golo drvo, videće se kada sve završim

Nidžo samo tako nastavi, super je.
NikolaNis wrote:E pa krenuli smo sa završnim radovima, na vrat je nanesen bezbojni osnovni nitro lak, a na telo bela nitro osnova. Na slikama vidite kako je sve izgledalo posle nekoliko sati sušenja. U toku večeri sam ovaj prvi sloj lepo nivelisao vodenom šmirglom pa sutra ide novi sloj. Verovatno ću prvo završavati telo...
![]()
Kako vam se čini?

mnogo lepo izgleda. sve najbolje u daljem radu. ako i finish bude beo mislim da ce biti vrh. to je moje misljenje

Hvala lenbb i ikena na lepim rečima
.
U poslednjem trenutku sam se predomislio oko boje i odlučio se za plavu. Došao sam do zaključka da će polaroid pickguard više doći do izražaja na neku tamniju boju nego na belu. Naneo sam tri tanka sloja boje na razmak od po pola sata i sada sam ostavio da se osuši preko noći. Sutra sledi šmirglanje pa ćemo videti da li je potreban još neki sloj
. Za sada izgleda ovako:

U poslednjem trenutku sam se predomislio oko boje i odlučio se za plavu. Došao sam do zaključka da će polaroid pickguard više doći do izražaja na neku tamniju boju nego na belu. Naneo sam tri tanka sloja boje na razmak od po pola sata i sada sam ostavio da se osuši preko noći. Sutra sledi šmirglanje pa ćemo videti da li je potreban još neki sloj

ZASTO???
Trebao si u belo...

Fino izgleda ali nista lepse od belog teleta.
Jos maple vrat... Uh... Smirglu u ruke Nikola.
Salim se.

Ali si je trebao u belo.

Teško je svima ugoditi, uvek je neko nezadovoljan. Evo ti lepo naruči da ti napravim jednog Telca i biće beo kao sneg
.
Hvala za ovo da fino izgleda
.

Hvala za ovo da fino izgleda

Dacu ti da mi ofarbas lap steel. 

- mislim_stvarno
Svaka cast na trudu...
Nisu mi nesto prirasle za srce plave gitare, a ni telad...
Mislim da ce u najmanju ruku izgledati zanimljivo i unikatno...
Keep up the good work

Keep up the good work
Uuuu, meni bas kul deluje plavi telac. Ali kad zavrsite gradnju, pod obavezno uslikati Tele pored Rocket Roll-ovog Trainwrecka, mislim da je boja u nijansu ista 

Hehe... dobro si se setio.theTrooper wrote:Uuuu, meni bas kul deluje plavi telac. Ali kad zavrsite gradnju, pod obavezno uslikati Tele pored Rocket Roll-ovog Trainwrecka, mislim da je boja u nijansu ista
Plava je super,jos kad dodje maple vrat....
,milina!Pozdrav i srecno u daljem radu
!!!