CROSS handmade guitars (Telci)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Kristijan
Uvaženi član

Re: CROSS handmade guitars (Telci)

Post by Kristijan » 29 May 2010, 18:47

Butterscotch blonde je najsexy Telac, pa posle dolazi mint green, tako da nemate pojma :lol:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 May 2010, 18:58

Kristijan wrote:...najsexy Telac...
Oksimoron. :mrgreen:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 29 May 2010, 19:03

Mis'im, nismo došli 'se vređamo... :lol: Potpuno razumem da nekome Telac ne može da bude lepa niti atraktivna gitara, ali ja sam uvek bio nekako bolećiv na "ružne pačiće", i uvek mi je Telac bio krajnje simpatičan instrument.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 29 May 2010, 20:09

Telekaster je meni mnogo lepa gitara. Mozda cak i lepsa od strata. Ta jednostavnost telekastera je nenadjebiva.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 May 2010, 20:37

Pa imam i ja ono neko ruzno pace nalik na telca. Meni se svidza. Ne mrzim ja Telca , pogotovo ne oblik, ali seksi mi fakat nije. Kad bolje razmislim, nijedna gitara mi nije seksi. Sta cu ja ako mi je gitara seksi :shock: ?

Telca sam vec kacio al da se poCetite...

Image

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 29 May 2010, 21:02

Idi bre Dersu u peršun, mnogo dugo nisi ovde pa malo drugačije tumačiš neke izjave. Kad po srpski pravim superlativ od sexy, u rečenici u kojoj tvrdim da ostali nemaju pojma jerbo nisu pomenuli moju omiljenu boju, mora biti da sam bio krajnje neozbiljan. A inače ne nalazim da i jedan predmet može biti sexy.

Meni Telac nije lep, nego je gotivan. Jednostavno mi je prva asocijacija kad pomislim na električnu gitaru. Početak i kraj. Ne znam kako to preciznije da objasnim.

nenadnenad

Post by nenadnenad » 29 May 2010, 21:07

Dersu Uzala wrote:Pa imam i ja ono neko ruzno pace nalik na telca. Meni se svidza. Ne mrzim ja Telca , pogotovo ne oblik, ali seksi mi fakat nije. Kad bolje razmislim, nijedna gitara mi nije seksi. Sta cu ja ako mi je gitara seksi :shock: ?

Telca sam vec kacio al da se poCetite...

Image
Metal, vristanje, ajmo svi u helanke.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 May 2010, 21:22

nenadnenad wrote: Metal, vristanje, ajmo svi u helanke.
Eto ti sad. Sto?

nenadnenad

Post by nenadnenad » 29 May 2010, 21:26

tremolo, scallop, top ... :mrgreen:
ajde nije bas metal vise je neki super tele za moderan prog metal \ rock sa digitalnim dilejom u fx lupu :mrgreen:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 May 2010, 21:26

Kristijan wrote:Ne znam kako to preciznije da objasnim.
Nema ni potrebe. Drugo, i ja sam se salio, mislim da je ocigledno :ziveli:. Mislim, ne nalazim nikako telca sexy, ali nista ne smeta.

GKG Deltawing je pomalo sexy kad bolje razmislim :mrgreen: .

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 May 2010, 21:46

nenadnenad wrote:tremolo, scallop, top ... :mrgreen:
ajde nije bas metal vise je neki super tele za moderan prog metal \ rock sa digitalnim dilejom u fx lupu :mrgreen:
Tremolo imaju i Hendrix i Clapton i Jeff Beck. I Satriani i Jason Becker. E sad, svi furaju neke razlicite tremoloe, a posto sam imao u karijeri 10-tak razlicitih vrsti tremoloa (znaci sve prakticno) meni je ovaj ponajbolje odgovarao. Svidja mi se filing na ovom tremolou i zvuk obzirom da je fully floating. Ako je fully floating, vrlo je tesko imati klasican tremolo a da je pouzdan u smislu intonacije. Muke su to. Ergo Lo Pro Edge. Dalje, posto drzim ruku na mostu ili na tremolu, odgovara mi da ima nizak profil i da je dizajniran tako da me ne bodu srafovi kojima se regulise visina sedla i slicni marifetluci.

Scallop ima smisla ako sviras cesto u najvisim registrima. Pragovi su uzi i ako hoces da 'zgrabis' notu lakse je. Efortless, jelda. Nemam trenutno ni na jednoj drugoj gitari scallop, ali ovde smo trpali sve sto nam padne na pamet pod parolom ko zna kad cemo ponovo ovo da radimo. Ono sto je mnogo interesantnije od cinjenice da poslednjih 7-8 pragova imaju scallop (ni ne znam napamet, moram da prebrojim) je da je citava skala pomerena unapred recimo. Nikad nisam svirao drugu gitaru koja je tako 'balansirana'. Morali smo stavise da korigujemo balans jer je vrat padao kad sviras stojeci jer je pomerena tezisna tacka (ravnoteze).

Top...pa mislim obican eleganci dzezerski. Otkad metalci furaju maple top? Svi farbaju djitre u solidnu boju ili kastm pejnt dzobs sa lubanjama ili golim cicama, slepim misevima, djavolima, bodezima a bogami i absintom. Ovo nije metal top, nego penzionerski. Da ne smara oci. Drugo, telo je od mahagonija pa bi imalo vrlo jednostran zvuk, nefleksibilan, da nije ubacen taj javor ozgo. Bilo kako bilo, metalci nacesce (90% slucajeva) koriste alder od drveta, prema tome nije to to.

Sto se prog rock fazona tice, moze, jer je ideja bila da moze sve. Ako ne sve, ono sto vise...Stoga i ti Petruccijevi magneti, ali to se uvek da zameniti za po sahata. Meni se doduse svidzaju. Nemam te magnete na svakoj gitari. tojest, imam ih samo na toj. TC Electronic 2290 Didjital Dilej naravno u FX loop-u :mrgreen:. Mada ne koristim delay ako nije stereo rig, nema poente. Ne koristim nikakve efekte u principu (sem ako pesma nije cover i bas zahteva neki efekat inace to nije to), samo delay kad je rig stereo. Levo 80ms, desno 160ms za short term delay ili levo 200ms desno 400ms (ili 320ms) neki put za long term delay (to kad bi svirao u Budokanu). U principu se u miksu to ne cuje, moras da izolujes samo gitaru van konteksta da bi cuo da ima dilej. Poenta je da zvuk dobije na separaciji i da ti se u usima sabira pa postane masivniji.

dweezil

Post by dweezil » 30 May 2010, 21:01

a to je ta djitrica na kojoj imash Steve´s special i Nortona jel tako?! Lepa je :D i na njoj imash neki tribal kao na avataru :)

@Nikola lepo ce biti to tele, svaka chast :) cheers

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 30 May 2010, 23:08

dweezil wrote:a to je ta djitrica na kojoj imash Steve´s special i Nortona jel tako?! Lepa je :D i na njoj imash neki tribal kao na avataru :)

@Nikola lepo ce biti to tele, svaka chast :) cheers
Ova zvezda iz centra avatara je na toj gitari iza tremoloa. Tacno, SS bridge, AirNorton neck. Volume pot splituje oba a tone pot okrece faze.

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 30 May 2010, 23:09

Šta mi napraviste od teme ljudi moji... ::ranting:: :XD:

Hvala svima na komentarima... :ziveli:

Danas sam napravio svoj logo, preko osnovnog laka sam crnom bojom preko šablona naneo slova i to izgleda ovako...

Image

Preko će ići završni lak i kada se sve lepo ošmirgla ništa se neće osećati pod prstima :) .

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 30 May 2010, 23:16

Veoma lepo ispao logo s obzirom da je sablon.
Svaka cast

Post Reply