Cime su te odbile, obrazlagaj!

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
stare zice za elektricnu su uglavnom bile pure nickel, bile su mekshe malo pod prstima (u odnosu na nickel platted steel iste debljine) i imale su manji output jer nisu bile od celika, a ako bi pokusao da stavis zice za akusticnu na elektricnu, pa neam pojma mislim da sa plain zicama nije problem jer su od celika problem je sa wound zicama kod kojih su namotaji od bronze ili cega vec, verovatno ih magneti ne hvataju bash lepo. I da treca zica je bila wound takodje, Ernie Ball je bila prva firma koja je izbacila custom gauges za elektricnu gitaru, nudeci i mekshe setove i pojedinacne zhice.Kristijan wrote:Ja imam jedno može biti smešno pitanje. Da li je neko svirao električnu gitaru sa žicama za akustičnu gitaru, i šta može da se kaže o tonu koji se tako dobija? Ne znam dovoljno o istorijatu razvoja žica, ali mi se čini da su u početku i električne gitare imale namotaje na 3. žici, pa se pitam da li su tada iste žice korišćene i na akustičnoj i na električnoj? Znam razliku u tonu i osećaju pod prstima kad se stave žice za električnu na akustičnu gitaru, i to mi se uopšte ne dopada, ali ne znam kako je sa obrnutom situacijom.
Ja se baš sinoć svečano vratio na EB 10-52 i ne mogu da opišem kako mi je legloCortex wrote:Ja svechano izjavljujem da Ernie Ball zhice vishe nikada u zhivotu necu staviti.
Jeste...Funkomat wrote:Zar to nije vbraca?
Isto. Bukvalno jedna D žica do sad.Funkomat wrote:Meni je samo jednom pukla ernie ball zica a koristim ih ne pamtim koliko dugo.
I dalje imas pacificu? Mozda je problem u bridgeu, meni je on pravio problem....johnny_b_good wrote:Meni uvek e.a kad stavim addario umesto nje ne pucaju po pola godine
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest