Zvecanje lampi na Classicu 30?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
sinisake
The original one

Re: Zvecanje lampi na Classicu 30?

Post by sinisake » 11 Jul 2009, 17:35

dweezil wrote:treba prvo da resavash onaj problem sa ogrebotinom na stratu :) ne juri sa problema na problem. Ionako ih imash previshe. :)
Dva trenutno, to nije previse? :D
Kontam da, sa druge strane, neki ljudi stvarno imaju ozbiljne probleme, al' to je vec druga prica... :wink:

xspaceman,
pa jeba ga ti, necu valjda da resim jedan od tih problema na tvoj nacin?! Tek sam kupio pojacalo... :wink: :ziveli:

xspaceman

Post by xspaceman » 11 Jul 2009, 17:58

sinisake wrote:
dweezil wrote:treba prvo da resavash onaj problem sa ogrebotinom na stratu :) ne juri sa problema na problem. Ionako ih imash previshe. :)
Dva trenutno, to nije previse? :D
Kontam da, sa druge strane, neki ljudi stvarno imaju ozbiljne probleme, al' to je vec druga prica... :wink:

xspaceman,
pa jeba ga ti, necu valjda da resim jedan od tih problema na tvoj nacin?! Tek sam kupio pojacalo... :wink: :ziveli:
a jel si probo da obrnes pojacalo naopačke??? mozda nece zvecati kada lampe ne budu visile!!!!?? :mrgreen:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 11 Jul 2009, 18:06

:lol:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 11 Jul 2009, 19:02

a jel si probo da obrnes pojacalo naopačke??? mozda nece zvecati kada lampe ne budu visile!!!!?? :mrgreen:
Ne, jesi li ti probao to s onim tvojim kombom? :wink: Kontam da jesi, al' da nije pomoglo... :lol:

xspaceman

Post by xspaceman » 11 Jul 2009, 19:09

sinisake wrote:
Ne, jesi li ti probao to s onim tvojim kombom? :wink: Kontam da jesi, al' da nije pomoglo... :lol:
pravo je spadalo ovaj nas sinisake! :lol:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 11 Jul 2009, 19:15

Ma kakvi, ti i dweezil ste najvece saljivdzije. :)

Ja postavim pitanje, neko odgovori normalno, neko odgovori normalno na PP (sto cenim :wink: ), a neko iskoristi priliku da se proserava i urci. Ali, dobro, sve je to deo online komunikacije.
Uglavnom, cilj je biti kul. :wink:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 11 Jul 2009, 21:09

sinisake wrote: Uglavnom, cilj je biti kul. :wink:

jedan :bambi: za Sinushu!!! znaci zakopajmo sekirice!! da se ne naSekiramo ...

dweezil

Post by dweezil » 11 Jul 2009, 23:12

a jel ti zvecka lampa samo kad sviras strata ili sa svakom gitarom?! mozda je stvarno do ogrebotine na stratu :)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 11 Jul 2009, 23:34

dweezil wrote:a jel ti zvecka lampa samo kad sviras strata ili sa svakom gitarom?! mozda je stvarno do ogrebotine na stratu :)
:XD:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 12 Jul 2009, 23:39

Vrlo lako se da proveriti da li je lampa 'prosvirala' ili je u pitanju rezonancija samog kucista (sto je poseban problem kod kombasa). Bilo koji nepritegnut saraf na kucistu i zesci belaj u kombasu. Lampe se proveravaju tako sto se pojacalo ukljuci bez gitare, otpanji do daske i onda gumicom na drugoj strani obicne grafitne olovke udara po lampi lagano. Ako se ista cuje, lampa je u 'quartzu'. Menjaj.

ivan ipi

Post by ivan ipi » 26 Jul 2009, 09:27

nemanjavelimirovic wrote:+Evo ako ja mogu da pomognem, Sinisha, ja imam 3 lampiasha. Vox AC30 koji je prepravljen i njemu lampe fakticki vise kao shishmishi ka dole (cini mi se da je tako i na fabrickom) i kod njega ima tog brundanja takodje (A i H i C cini mi se), cuje se onako taj neki kao kristal da udara jedan o drugi zvuk prilikom nekih tonova. Lampe nisu nove, ali nisu ni preterano matore. Kod Randala takodje vise lampe kao shishmishi na dole i tu na H i Cis recimo ubija koliko zveckaju, dobro verovatno jer je kutija na kojoj stoji zatvorena skroz, kompresovana jako, pa daje puno bass frekvencija, A onaj pravljeni Marshall koji mi izgleda ide kod novog vlasnika ovih dana, ima lampe okrenute na gore tj stoje uspravno i on ne zveci, ili ne stignem da primetim poshto je na 1 preglasan.Kod ortaka na Twin Reverbu takodje zveckaju lampe. Kod drugog ortaka na Fender DeVille takodje zvec zvec na nekim tonovima.... E sad ako to tebe toliko nervira, mislim tripujes se oko svega kad je novo pojacalo, kao i ja oko Randala na svaki miris, zveckanje i ta sranya. U principu lampashka pojacala su sva i dalje vintage forme, lampe su lampe i ne mozes se otarasiti skroz svih nepozeljnih zvukova, mada zvuk koji sa lampama dobijash je vredan malko nerviranja i adaptiranja na nus faktore, kao to
Zvecanje lampi na Classicu 30
Eto, nadam se da sam rekao neshto pametno... :mrgreen:
hahaahaa :lol: koji trip...ja sam sledeci pitanje hteo da postavim identicno pitanje ..... meni se isto desava na peavey-u valve king ..na niskom E lampe zvone li zvone! a na ostale nista se ne desava...to je neka pivijeva boljka ocigledno:)

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 08 Sep 2009, 22:57

Da ne bih otvarao novu temu, nadam se da nece biti problem ako pitam ovde.

Imam jedan problem, a nagadjam da su lampe u pitanju. Kada ukljucim pojacalo, cuje se brum. Ne u momentu, nego posle 3,4 sekunde. Meni inace
kod ekvilajzera sve stoji na 12 posto je pasivan, a kada smanjim skroz bas, nema vise bruma ali ima sustanja od trebla. Sam zvuk je postao jako los (ovo los ne znam kako da objasnim :)). Lampe nisam menjao od kada sam kupio pojacalo, a nisam ga palio 2 nedelje zbog ispita. Probao sam i da ih cuknem i malko zvece (svejedno da li ih cuknem dok radi pojacalo ili dok je iskljuceno). Sta mislite?

Ako jesu lampe u pitanju, da li mogu da se nadju negde kod nas ili moram da jurim eurotubes i sl.?

nenadnenad

Post by nenadnenad » 03 Jun 2010, 12:07

Q8: When I play through my amp and cabinet, I hear a "ringing" sound coming from amp head and the speakers; what is this?

A: This might be caused by a microphonic tube. As tubes age, their internal components loosen a bit and can rattle. To check this, isolate the head from the cab by putting the head on the floor or putting something between the head and the cab, like foam or a folded blanket.

If the ringing sound goes away when you isolate the head from the cab, this probably means the tubes are microphonic, and you have three choices: 1) do nothing and just live with it; 2) replace the tubes with new tubes; 3) isolate the amp from the cab when you play. A good solution for No. 3 is to get Sorbothane footers that virtually eliminate vibrations between the head and the cab. They aren't inexpensive, but if you want your rig to sound good, and don't want to replace your "vintage" tubes, they're a great solution.

(You can also check for microphonics by very gently tapping a tube's glass bulb; if the tube is microphonic, you'll hear it when you tap the tube.)
ne volim da bumpujem...

sinisake
The original one

Post by sinisake » 03 Jun 2010, 12:29

Ma, opcija ignore se dosad pokazala kao najefikasniji lek. :ziveli:
Naravno i zamena starih laNpi je vrlo korisna.

Post Reply