Best buy
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- mislim_stvarno
Re: Best buy
Ako neces odmah da uzimas dodatne pedale, a da imas versatilno pojacalo, onda ti je bolji izbor bandit. Ima drive od nekog vintage, preko cruncha, do distorzije do koske a la dimbag. Valveking ima jedan tip drive-a koji je marshalloliki, i sa nedovoljno gaina cak i za svirku maidena.
Ako mozes da prepoznas razliku i vrednost lampaskog vk u odnosu na bandita trandzu, onda uzmi vk, ako ne primecujes razliku, uzmi bandita. Manje ces se cimati na duze staze, pa kada shvatis tacno sta juris, onda ti nece biti tesko da odvojis ni 1-1.5k evra za pojacalo...
Ako mozes da prepoznas razliku i vrednost lampaskog vk u odnosu na bandita trandzu, onda uzmi vk, ako ne primecujes razliku, uzmi bandita. Manje ces se cimati na duze staze, pa kada shvatis tacno sta juris, onda ti nece biti tesko da odvojis ni 1-1.5k evra za pojacalo...
oa kad nemam pare za nesto ozbiljnije xDStanko wrote:Sto ti volis tu bugeruBorn_Dead wrote:ma valve king i neka uzme neke fine pedaliceda se ja na njegovom mesut,ustekao bih jos 200e ,otisao bih u artist i rekao da mi naruce bugeru 6262 iz njihove maticne radnje iz banja luke
nemo' pogresno da shvatis![]()
Onda bih pre valvekinga
A, da uzmem recimo, boss metal zone, blues driver i crybaby..jedino je onda frka sto nece stati to u budzet sa pojacalom od 400 eu
Koliko bi uopste te pedale kostale?

- mislim_stvarno
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee meeeetaaaaal zooooooooooneeeeeee
zezam se, ali ima mnogo boljih distorzija, mt2 je zujalica...

zezam se, ali ima mnogo boljih distorzija, mt2 je zujalica...
Novak wrote:Onda bih pre valvekingaA, da uzmem recimo, boss metal zone, blues driver i crybaby..jedino je onda frka sto nece stati to u budzet sa pojacalom od 400 eu
Koliko bi uopste te pedale kostale?
Pa gledaj Valveking je samo oko 40000, to je 112, sa 50w i 1x1 2 zvucnikom, skupi jos 100 e i kupi velikog 212 od 100w i miran si......
Ne znam, za dist mozda je najbolja varijanta, ako neces da dajes 200e za zvexov box of metal ili nesto slicno, da narucis da ti neki majstor to napravi, moze za 50e svasta da se napravi kod cika majstora, i ponekad da mnooogo bolje radi posao od nekih metal zona i slicnog........
Ajd da "zakljucim" temu...
Pre nego sto bilo sta kupis!! mooolim te!!! probaj... niko na ovom svetu ne moze da ti kaze sta ce tebi odgovarati. Jedino moze da ti ukaze ili da te navede sta da probas...
Pre nego sto bilo sta kupis!! mooolim te!!! probaj... niko na ovom svetu ne moze da ti kaze sta ce tebi odgovarati. Jedino moze da ti ukaze ili da te navede sta da probas...
Naravno. Uglavnom, pomogli ste, bar znam gde da ciljam. 

Digitech Death metal,grunge boss metal zone,dod death metal,i slicne "METALSKE" pedale su veruj nam,mnogoo shshshshshhsshshhhshshshhshshs,mislim to je i metal danas postao,svaki klinac kupi skvajera,metal zone,zavrne mid ,odvrne low and higs, i svirea
a
LOCK plz

LOCK plz

Ma nije samo to problem (losa oprema) ljudi su bezvoljni nemastoviti, nece da se cimaju da stvaraju autorske kompozicije, ko ce to da im slusa i slicne fore, u stvari su netalentovani, ne shvataju smisao bavljenja muzikom uopste, vecina ih je u fazonu sad cu ja pozovem zakazem termin u Dangubi, skinem tab, naucim, i onda sviram i onda sam ja baja.....Born_Dead wrote:Digitech Death metal,grunge boss metal zone,dod death metal,i slicne "METALSKE" pedale su veruj nam,mnogoo shshshshshhsshshhhshshshhshshs,mislim to je i metal danas postao,svaki klinac kupi skvajera,metal zone,zavrne mid ,odvrne low and higs, i svireaa
![]()
LOCK plz
I u ovoj nesrecnoj Srbiji moze nesto da se napravi, MOrtal Kombat je odlican primer, sviraju momci za medalju i za kratko vreme(relativno) uspeli su da napune Skc i izdvoje se iz mase drugih nesrecnika....
Generalno tako je sa skoro svim zanrovima, sem Jazz-a, al jbga tu nema publike, tako da ni u njihovoj svirci nema nekog smisla..........
Ognjene opet dižeš tenzijuognjen93 wrote:Ma nije samo to problem (losa oprema) ljudi su bezvoljni nemastoviti, nece da se cimaju da stvaraju autorske kompozicije, ko ce to da im slusa i slicne fore, u stvari su netalentovani, ne shvataju smisao bavljenja muzikom uopste, vecina ih je u fazonu sad cu ja pozovem zakazem termin u Dangubi, skinem tab, naucim, i onda sviram i onda sam ja baja.....Born_Dead wrote:Digitech Death metal,grunge boss metal zone,dod death metal,i slicne "METALSKE" pedale su veruj nam,mnogoo shshshshshhsshshhhshshshhshshs,mislim to je i metal danas postao,svaki klinac kupi skvajera,metal zone,zavrne mid ,odvrne low and higs, i svireaa
![]()
LOCK plz
I u ovoj nesrecnoj Srbiji moze nesto da se napravi, MOrtal Kombat je odlican primer, sviraju momci za medalju i za kratko vreme(relativno) uspeli su da napune Skc i izdvoje se iz mase drugih nesrecnika....
Generalno tako je sa skoro svim zanrovima, sem Jazz-a, al jbga tu nema publike, tako da ni u njihovoj svirci nema nekog smisla..........

Zamolio bih ucesnike u nacelnoj raspravi da smire strasti, da ne bih upotrebljavali drakonske kazne... i pocnem da ukidam 10% od poslanickih primanja...
ajde molim vas... iskulirajte.. cooltura ne skodi...
ajde molim vas... iskulirajte.. cooltura ne skodi...
kakva crna tenzija ???? pricamo samo istinu,definitvno cenim autorsku muziku,ma kakva da je,lako je uvezbati od metallice enter sandman,ali smisliti nesto originalno,nesto svoje,je "tesko" ,nije tesko dok se ne pusti masta,i mnogo to rade u zabludi. Ja 90% ljudi koje znam su poceli da sviraju da bi bili neko i nesto posto ne mogu da se dokazuju,da muvaju zenske i sl. ja
evo cak takvih ima na forumu,mislim bar jedan za kog sam siguran,znaci decko nema blage sa sviranjem,a tek pevanjem pfffffffffff,klasican primer
jedva nabada dve kvinte+squier+metalzone+uzasno neskolovan glas="A KOJA SAM FACA A?
,ALA SMO GA RAZVALILI"
ja cenim svaki vid autorske muzike, mada ja stojim iza stava
DOK SE RADE OBRADE ,AUTORSKA MUZIKA SE NECE CENITI!
na ovu temu bih imao da kazem jos zilijion stvariiiiiiiiiiiiiii,ali to bi bio offtopic
evo cak takvih ima na forumu,mislim bar jedan za kog sam siguran,znaci decko nema blage sa sviranjem,a tek pevanjem pfffffffffff,klasican primer
jedva nabada dve kvinte+squier+metalzone+uzasno neskolovan glas="A KOJA SAM FACA A?

na ovu temu bih imao da kazem jos zilijion stvariiiiiiiiiiiiiii,ali to bi bio offtopic
Batice, ovim komentarom si pokazao da si nezreliji i od lika sa skvajerom i BossMT2. Jednostavno, svako svira sta hoce, i sta voli. Ni ti ni ja ne mozemo nekom da kazemo da po tom pitanju nije u pravu. Sta ako neko npr uopste ne ume da komponuje, a ume da svira? Treba da se ubije?Born_Dead wrote:kakva crna tenzija ???? pricamo samo istinu,definitvno cenim autorsku muziku,ma kakva da je,lako je uvezbati od metallice enter sandman,ali smisliti nesto originalno,nesto svoje,je "tesko" ,nije tesko dok se ne pusti masta,i mnogo to rade u zabludi. Ja 90% ljudi koje znam su poceli da sviraju da bi bili neko i nesto posto ne mogu da se dokazuju,da muvaju zenske i sl. ja
jedva nabada dve kvinte+squier+metalzone+uzasno neskolovan glas="A KOJA SAM FACA A?,ALA SMO GA RAZVALILI"
mozda si u pravu,mozda nisi upravu brate,jedino razumem ljude koji tezgare ,mislim ljudi koji zive od toga.da se ne lazemo,ja nisam neki tamo sto kompanuje jebe mu kevu,daleko od toga,sviram ja covere ,mislim na njima vezbam(postoje odlicne stvari na kojima moze svasta da se nauci to je fakt),i necu da lazem da nisam svirao,nbt, ali brate sto kaze jedan moj drug: "Lepo je to sto svirate,ali brate meni je lepse kuci da sedim i da slusam original i live verzije nego to sto vi obradjujete"... mislim ako ce neko da izadje da svira covere,da bi pokazao vestinu,POSTUJEM!ako ce da pokaze da umeo kao pravi autor,POSTUJEM,ali onda meni to opet ispada neka vrsta dokazivanja,gde se opet gubi ono glavno u muzici,izrzavanje neceg sopstvenog...
EDIT: a to da sam nezreliji od njega,pfffffffffff,da je sreca da je taj zreliji od mene,voleo bih doista,ali izgleda da nije
EDIT: a to da sam nezreliji od njega,pfffffffffff,da je sreca da je taj zreliji od mene,voleo bih doista,ali izgleda da nije

hmm, ako su "metalske" pedale shshsh, koje onda da koristim za metal? 

Last edited by Novak on 08 Jun 2010, 23:30, edited 1 time in total.