Best buy

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Trooper
Urednik

Re: Best buy

Post by Trooper » 08 Jun 2010, 23:30

I dalje te ne razumem. Meni bi na primer bio skroz do jaja osecaj da izadjem na binu sa svojim bendom i odsviram 'Domination' ili tako nesto. Isto kao sto bih napravio sutku dok neko drugi svira domination. Cover bendovi nisu propast covecanstva or smth, jednostavno su nesto drugo u odnosu na autorske bendove. Evo, iz licnog iskustva, bolje sam se proveo na 90% tribute-cover svirki, nego na vecini autorskih do sad. Ali ono, to je samo misljenje jednog coveka

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 08 Jun 2010, 23:33

Novak wrote:hmm, ako su "metalske" pedale shshsh, koje onda da koristim za metal? :)
Analogne Dist pedale. Npr Line6 Uber Metal, Metal Muff, Dr Boogey, Dime Dist.... Ili distorzija sa dobrog higain pojacala (JCM800, Randall Warhead itd)

Novak

Post by Novak » 08 Jun 2010, 23:36

aham

xspaceman

Post by xspaceman » 08 Jun 2010, 23:45

theTrooper wrote:
Novak wrote:hmm, ako su "metalske" pedale shshsh, koje onda da koristim za metal? :)
Analogne Dist pedale. Npr Line6 Uber Metal, Metal Muff, Dr Boogey, Dime Dist.... Ili distorzija sa dobrog higain pojacala (JCM800, Randall Warhead itd)
line 6 uber mjetal je analogna pedala??? :O.o:

Born_Dead

Post by Born_Dead » 09 Jun 2010, 07:22

theTrooper wrote:I dalje te ne razumem. Meni bi na primer bio skroz do jaja osecaj da izadjem na binu sa svojim bendom i odsviram 'Domination' ili tako nesto. Isto kao sto bih napravio sutku dok neko drugi svira domination. Cover bendovi nisu propast covecanstva or smth, jednostavno su nesto drugo u odnosu na autorske bendove. Evo, iz licnog iskustva, bolje sam se proveo na 90% tribute-cover svirki, nego na vecini autorskih do sad. Ali ono, to je samo misljenje jednog coveka
i ja volim takve stvari,ajde predjimo da takve stvari valjaju,ok ,ali brate,ako ce da sviraju nek se svira kako valja. :XD: anyway ja spremam mouth of war,revolution i im broken, :D

ognjen93

Post by ognjen93 » 09 Jun 2010, 08:42

theTrooper wrote:
Born_Dead wrote:kakva crna tenzija ???? pricamo samo istinu,definitvno cenim autorsku muziku,ma kakva da je,lako je uvezbati od metallice enter sandman,ali smisliti nesto originalno,nesto svoje,je "tesko" ,nije tesko dok se ne pusti masta,i mnogo to rade u zabludi. Ja 90% ljudi koje znam su poceli da sviraju da bi bili neko i nesto posto ne mogu da se dokazuju,da muvaju zenske i sl. ja
evo cak takvih ima na forumu,mislim bar jedan za kog sam siguran,znaci decko nema blage sa sviranjem,a tek pevanjem pfffffffffff,klasican primer
jedva nabada dve kvinte+squier+metalzone+uzasno neskolovan glas="A KOJA SAM FACA A? 8) ,ALA SMO GA RAZVALILI"
ja cenim svaki vid autorske muzike, mada ja stojim iza stava
DOK SE RADE OBRADE ,AUTORSKA MUZIKA SE NECE CENITI!

na ovu temu bih imao da kazem jos zilijion stvariiiiiiiiiiiiiii,ali to bi bio offtopic
Batice, ovim komentarom si pokazao da si nezreliji i od lika sa skvajerom i BossMT2. Jednostavno, svako svira sta hoce, i sta voli. Ni ti ni ja ne mozemo nekom da kazemo da po tom pitanju nije u pravu. Sta ako neko npr uopste ne ume da komponuje, a ume da svira? Treba da se ubije?
Ne niko nema pravo da radi sta hoce, pa ni da svira sta hoce, ali dobro to je sad rasprava za neku drugu temu.....
Nije uopste problem u obradama kao takvim, vec sto njih sviraju(u 90% slucajeva) ljudi koji su u fazonu on ima Audi, a ja cu sad da sviram pa cu isto da budem smeker, znas nema tu nikakve ljubavi prema tome, prema samoj svirci, i onda zvuce onako prazno, nepotpuno, kad im kazes tako nesto u fazonu su pa kako bre skinuo sam tab do koske, onda skapiras da je svaka dalja rasprava sa njima gubljenje vremena.....

Eto neki kompromis ne mozes odmah da napravis album i samo autorske po svirkama da krenes da sviras, nego sta znam, imas 20 obrada pa ubacis to vece 2 autorske, kazes sajt benda poslusajte na youtube-u, ili mozda cak podelis Cd, za 2 - 3 meseca jos 2 -3 pesme, onda za godinu dana imas 12-15 pesama, lepo objavis album, pa mozda neki festivalcic, neki kes i od toga da se uzme. Ne njih boli qrac, mrzi ih, i uvek ce naci gomilu izgovora, onda ljudi koji treba da dolaze na svirke, odu na 10 takvih bendova, kad treba da odu na 11-ti, koji je mozda extra bend, u fazonu su ma proslih 10 je bilo sranje, i ovaj ce, polako izumire scena, nadomescuje je neka druga, u pogresno vreme.
Eto zasto ne mozes da sviras sta hoces, mislim mozes, ako ces tako da lecis frustracije, komplekse, ali ces zajebati neke ljude koji bi mozda nesto ozbiljno napravili......

Odosmo u znas koji off....
Btw men, si probao ti bilo sta od ove opreme sto ti preporucismo.....
Jos jednom ti najtoplije savetujem da kkontaktiras nekog majstora oko izrade pedale, kako je uradio do jaja mom ortaku neki lik kopiju Muf-a, ono je bolesno, a platio je rad oko 20E :D plus materijal........

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 09 Jun 2010, 10:34

au jbt, ko sta radi, ovde neki ljudi kukaju na cover bendove. Pa da li vi stvarno verujete da vecina tih bendova ne pokusava da radi svoje stvari? Ja npr osim onih ljudi koje znam da tezgare, i onih koji tek uce da sviraju, ne poznajem nikoga ko se bavi muzikom, a da ne pokusava da pise nesto svoje. Jednostavno neki ljudi ne zele po svaku cenu da rade svoje stvari ako sami nisu zadovoljni njima. U tom slucaju, bolje raditi i cover nego zvucati jadno, neoriginalno i dosadno. Jbg, sto vise vremena se provede u studiju vezbajuci cak i neke milion puta prezvakane pesme, veca sansa da ce se napraviti neka dobra pesma. Mislim, nikako necu vise postovati neki raspad punk bend koji radi svoje stvari koje jadno zvuce od nekog cover benda samo zato sto oni rade svoje stvari... Jbg, vise truda su ipak ulozili ljudi koji dobro rade metallica/maiden/pantera... tribute nego likovi koji su na neki idiotski tekst nalepili muziku sa dva akorda i tapa-tapa ritmom...

Sledeci problem je nekonstantnost postava. Clanovi benda se menjaju kao carape, (na svakih mesec dana :mrgreen: ) , i kako onda normalno raditi ako uvek moras da se navikavas na drugu osobu, na drugi nacin sviranja... To je zbog toga sto se postave prave preko oglasa sa nekim ciljem "trazim bubnjara za xyz tribute a posle i autorske", i onda prihvatis nekoga, ali posle mesec dana shvatis da je smarac i veci drkadzija od tebe :lol: Ili ljudi koji traze bend da bi radili iskljucivo njegov materijal... :roll:

Nekad je najveci problem publika, jer publika ne zeli da ide da slusa autorske bendove, kad cuje kako neki autorski bendovi zvuce... :povrac: Bio sam na nekoj punk svirci, 3-4 benda, svi rade autorske stvari (jedan je bio ok), danguba prazna. Po neki drugari svakog benda...

btw, moderatori mogu ovaj off da prebace u onu temu vezanu za cover bendove...

sl0e

Post by sl0e » 09 Jun 2010, 11:15

Ma cim vidis ovu recenicu:
Ne niko nema pravo da radi sta hoce, pa ni da svira sta hoce, ali dobro to je sad rasprava za neku drugu temu...
ne mozes uci dalje u zdravu raspravu.

@Ontopic - EHX Metal Muff.

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 09 Jun 2010, 13:43

xspaceman wrote:
theTrooper wrote:
line 6 uber mjetal je analogna pedala??? :O.o:
Da, smetnuo sam s' uma da je Uber Metal digitalan. Mada, sasvim fina digitalija, po mom skromnom misljenju

Born_Dead

Post by Born_Dead » 09 Jun 2010, 13:51

mislim da je ovo jedan odlican pocetak jedne stvarno ozbiljne teme,rasprave :metal1:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 09 Jun 2010, 14:07

sl0e wrote:Ma cim vidis ovu recenicu:
Ne niko nema pravo da radi sta hoce, pa ni da svira sta hoce, ali dobro to je sad rasprava za neku drugu temu...
ne mozes uci dalje u zdravu raspravu.
:ziveli:
oncopik: marshall jcm800 :mrgreen:

Sephiroth

Post by Sephiroth » 09 Jun 2010, 17:14

Off Topic:

I 95% ljudi ti pred nosom stavljaju pojavu da zele da uspes, da napredujes u necemu ali u stvarnosti najmanje sto zele je da napredujes ili uspes. LJUDI zele da propadnes kao sto zelite tim sa Squierima.

I 99% ljudi su ljubomorni i misle da znaju sta je dobro za neku osobu. I ... pa sta ako sviraju Squiere? Jel mozda krivo sto ce mozda uspetia ti ne, ili biti jedan dan "bolji"? I posle se pitas odakle tolika frustracija? Osecas tenziju unutra kad si pored te osobe? Pogledaj prvo unutra sebe damn....

On Topic:

Metal Zone, neka HM pedala, Digitech Death Metal su dobre na pojacalu od 15w koje sam probao..malo ga transformisu,uzivo mnogo zuje i jedva se cuje sta se svira ;-D ova navedena pojacala imaju dobre distorzije...idi probaj! ; )))

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 09 Jun 2010, 17:38

NE
Daj, nek lepo admin napise u sticky, Metal Zone, Metal Master/ Death Metal/ Grunge/ Ultra Distorsion ispadaju iz bilo koje kombinacije. To su zujalice, nikad ih niko normalan nece preporuciti.

Born_Dead

Post by Born_Dead » 09 Jun 2010, 19:00

Sephiroth wrote:Off Topic:

I 95% ljudi ti pred nosom stavljaju pojavu da zele da uspes, da napredujes u necemu ali u stvarnosti najmanje sto zele je da napredujes ili uspes. LJUDI zele da propadnes kao sto zelite tim sa Squierima.

I 99% ljudi su ljubomorni i misle da znaju sta je dobro za neku osobu. I ... pa sta ako sviraju Squiere? Jel mozda krivo sto ce mozda uspetia ti ne, ili biti jedan dan "bolji"? I posle se pitas odakle tolika frustracija? Osecas tenziju unutra kad si pored te osobe? Pogledaj prvo unutra sebe damn....

On Topic:

Metal Zone, neka HM pedala, Digitech Death Metal su dobre na pojacalu od 15w koje sam probao..malo ga transformisu,uzivo mnogo zuje i jedva se cuje sta se svira ;-D ova navedena pojacala imaju dobre distorzije...idi probaj! ; )))
Ocigledno si se pronasao u prici...
EDIT: za pedale ,ti bas volis da lupetas gluposti,metal zone i ako analogna pedala je ocajna,ove digitalije to su sranja upravo na tranzistorcima ,shshshshshshhshshshs,a to sto kazes da uzivo zvuce sranja,pa sve bi sine tako shushstalo kad bi se low i high odvrnuli do jaja,a mid zavrnuli....Na lampama mogu da budu podnosljive,ali oseca se sintetika...

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 09 Jun 2010, 21:10

Vi deco me neizmerno zabavljate

:kokice:

Post Reply