Slomljen vrat na SG-u

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

ripkid

Slomljen vrat na SG-u

Post by ripkid » 11 Jun 2010, 23:41

Nedavno sam uzeo za male pare Yamahu SG510 '83 custom verziju medjutim prilikom kupovine sam napravio nevidjeni fail i nisam snimio naprsnuce na vratu (izmedju nut-a i glave,sa donje strane na zaobljenom delu) jer sam iz nekog razloga imao poverenje u prodavca koji nikako nije delovao kao prevarant vec kao skroz ok lik ali ocigledno sam se debelo zeznuo u proceni (kakvi smo mi srbi narod..strasno).On mi je samo skrenuo paznju da je kao ispucao lak na gornjoj strani glave gde je Yamahin logo i nista vise.Posto je gitara crna bilo je i tesko to provaliti sem ako se dobro ne zagledas.Vide se jasno tragovi naprsnuca i toga kako je naknadno mazan neki drugi crni lak.Gitaru jos nisam odneo na sredjivanje pa me interesuje da li ce to mnogo uticati na zvuk i u kojoj meri? Gitara je komplet od mahagonija i vrat i telo su iz jednog dela.Ako treba okacicu slike...hvala unapred na odgovorima

nebojsak

Re: Slomljen vrat na SG-u

Post by nebojsak » 11 Jun 2010, 23:46

Nosi to Mirku. Ja takođe planiram da mu dostavim svog matorog Kramera, koji ima pukotinu na istom mestu. To ima tendenciju da se širi, pa ako planiraš nešto ozbiljno sa đitrom, okej je da mu je dostaviš što ranije. Ako nije mnogo uhvatilo (a po svoj prilici nije, koliko deluje iz priče), može da se išmirgla i sredi za malo manje uloženih financijskih sredstava.

ripkid

Post by ripkid » 12 Jun 2010, 00:03

Da ali dzitra je vec lepljena i sredjivana i mislim da je glupo da je nosim kod nekoga ko ce opet takoreci da lomi vrat ili sta vec...ako je to uopste moguce???
I da jos nesto,kada sam kupovao gitaru nije imala zice na sebi tako da nisam mogao da probam zvuk....opet racunam to je Yamaha SG sta tu ima da se proba :)

nebojsak

Post by nebojsak » 12 Jun 2010, 00:08

Imaš 2 opcije: ili će se šmirglati, ili će se seći headstock pa lepiti, sve zavisi od dubine pukotine.

Mislim, ja imam poverenja u Mirka što se tiče obe varijante, a ti kako god. Cimni ga da se dogovorite i da pogleda đitru, reći će ti šta ti je činiti. Na zvuk neće da utiče nikako dok se ne raspadne, ali će onda uticati na druge stvari.

ripkid

Post by ripkid » 12 Jun 2010, 00:18

Ovaj lik mi je rekao da je on vec nosio kod Mirka i da je on rekao da je kao gitara full sem da bi trebalo da se menjaju neki pragovi.E sada da li mu je verovati ne znam stvarno.Jean je na 300m od mene i njegov sam dugogodisnji klijent hehe pa cu najpre da odnesem kod njega da vidim sta kaze.Bilo bi dobro da se javi jos neko ko je imao iole slicno iskustvo.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 12 Jun 2010, 00:23

Znachi kad sam vid'o naziv teme :mrgreen:

moja najveca nocna mora.

matori zhelim ti srecu u sredjivanju gitrice :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 12 Jun 2010, 01:03

Cortex wrote: moja najveca nocna mora.

:1:
Puno srece. :)

Jeste da je bezobrazno od prodavca sto ti nije skrenuo paznju na slomljen vrat ali jebiga brate... kupio si polovnu gitaru staru skoro 30 god a da je nisi ni probao i jos nisi dovoljno paznje obratio da skontas slomljen vrat... :D
U svakom slucaju, nemoj se brinuti previse. Ovakve stvari se mogu bez puno problema i nezeljenih posledica srediti.

guv'nor

Post by guv'nor » 12 Jun 2010, 03:47

Cortex wrote:Znachi kad sam vid'o naziv teme :mrgreen:
Ćuti, meni nije bilo dobro dok nisam video da je ti nisi postavio. Ono, kada je pre uspeo i to da uradi! :mrgreen:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 12 Jun 2010, 08:14

guv'nor wrote:
Cortex wrote:Znachi kad sam vid'o naziv teme :mrgreen:
Ćuti, meni nije bilo dobro dok nisam video da je ti nisi postavio. Ono, kada je pre uspeo i to da uradi! :mrgreen:

Majko mila, za momenat sam prestao da dišem... Rekoh u sebi:"JAO jao, nije valjda...?!"

@ripkid: Srećno, da rešiš uspešno, pa baci neke slike i zvuk :ziveli:

majtimika

Post by majtimika » 12 Jun 2010, 08:19

sto su ovde svi srcani

vasko

Post by vasko » 12 Jun 2010, 12:48

ripkid wrote:Nedavno sam uzeo za male pare Yamahu SG510 '83 custom verziju medjutim prilikom kupovine sam napravio nevidjeni fail i nisam snimio naprsnuce na vratu (izmedju nut-a i glave,sa donje strane na zaobljenom delu) jer sam iz nekog razloga imao poverenje u prodavca koji nikako nije delovao kao prevarant vec kao skroz ok lik ali ocigledno sam se debelo zeznuo u proceni (kakvi smo mi srbi narod..strasno).On mi je samo skrenuo paznju da je kao ispucao lak na gornjoj strani glave gde je Yamahin logo i nista vise.Posto je gitara crna bilo je i tesko to provaliti sem ako se dobro ne zagledas.Vide se jasno tragovi naprsnuca i toga kako je naknadno mazan neki drugi crni lak.Gitaru jos nisam odneo na sredjivanje pa me interesuje da li ce to mnogo uticati na zvuk i u kojoj meri? Gitara je komplet od mahagonija i vrat i telo su iz jednog dela.Ako treba okacicu slike...hvala unapred na odgovorima

nemoj da lepis nego cimaj tog sto ti prodao (uvalio) da ti vrati pare,ili ce i njemu da ispuca lak na prednjoj strani glave

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 12 Jun 2010, 13:19

Backoo.... pripazi lengvidz

ripkid

Post by ripkid » 12 Jun 2010, 15:10

Funkomat wrote:
Cortex wrote: moja najveca nocna mora.

Puno srece. :)

Jeste da je bezobrazno od prodavca sto ti nije skrenuo paznju na slomljen vrat ali jebiga brate... kupio si polovnu gitaru staru skoro 30 god a da je nisi ni probao i jos nisi dovoljno paznje obratio da skontas slomljen vrat... :D
U svakom slucaju, nemoj se brinuti previse. Ovakve stvari se mogu bez puno problema i nezeljenih posledica srediti.
Ma dzitra stvarno izgleda super i odlicno je ocuvana sem eto tog loma na vratu koji nisam uocio na vreme.Ima kompletno novu elektroniku,potove,switcheve itd. novi Shift2001 tremolo,top lock,magnete u full stanju (Spinex u necku,original Dimarzio super distortion vintage '76 je bio u bridge-u)...jedino pragove treba srediti.Nadam se da ova lomljava vrata nece da utice previse na zvuk....ne dobih jos odgovor ovde :mrgreen:

@ Backo

Iako je na gitari slomljen vrat bio ja sam na opet dobitku jer ta gitara vredi jako puno a dobio sam je za male pare

nenadnenad

Post by nenadnenad » 12 Jun 2010, 15:15

Moze slika gitare?

b-Looser
MF veteran

Post by b-Looser » 13 Jun 2010, 10:19

...Nadam se da ova lomljava vrata nece da utice previse na zvuk....ne dobih jos odgovor ovde :mrgreen:

Nece. Ako ti majstor dobro odradi posao, zvucace bolje. Samo nadji dobrog majstora i nemas frke :wink:

Post Reply