Pomoc oko izbora gitare za metal do 450e

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
UP_THE_IRONS

Re: Pomoc oko izbora gitare za metal do 450e

Post by UP_THE_IRONS » 14 Jun 2010, 02:39

ahaa,ok probacu to sutra.....hvala

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 14 Jun 2010, 02:44

:ziveli:

Mrav

Post by Mrav » 14 Jun 2010, 02:53

Baba Slim wrote:Copy-paste is user manual-a:

RESONANCE (ValveKing® 212 and 100 Head only)
This patented feature, available only from Peavey, is used to fine-tune the low-frequency response and
damping factor of the power amp section. At higher settings, the speakers are allowed to move more
freely at low frequencies, resulting in more apparent low end with slightly less signal clarity at maximum
settings.
PRESENCE (ValveKing 212 and 100 Head only)
This control is used to fine-tune the high-frequency response and damping factor of the power amp section.
At higher settings, the speakers are allowed to move more freely at high frequencies, resulting in
more apparent high end.

Resonance izgleda kontroliše prisutnost low-end-a odn. baseva, li na uštrb jasnoće signala, koliko mogu da skapiram.

Isto to izgleda radi Presence, samo su u pitanju više frekvencije. Ako se nisi do sada sretao sa Presence kontrolom (ona je mnogo prisutnija na velikom broju pojačala), prvo namesti zvuk kakav ti se sviđa, a onda potpuno zavrni Presence kontrolu na minimum, pa lagano otpanji na max i videćeš jasnu promenu u količini visokih, ali više u funkciji sveukupne jasnoće nego samih visokih.
Pretpostvljam da isto to radi i Resonance kontrola, samo su u pitanju basevi, ali se sa tim ranije nisam sretao, jer piše da je to njihov patent karakterističan na par njihovih pojačala.
Pretece me sa odgovorom za 30 sekundi, ali imam nesto da dodam. To pojacalo ima setovanje koje se zove texture, ono bi trebalo da menja karakter zvuka od A klase do A/B klase, siguran sam da bi neko lepo tehnicki opisao razlike, ali za zvuk koji trazis, verovatno da ti odgovara da to setovanje bude skroz na A/B strani.

Drugo evo primera sa neta za 112 verziju tog pojacala, i lepo zvuci, a ispisao je covek setovanja, sad u zavisnosti od gitare, to ne mora zvucati ovako, ali evo i linka ka onom magnetu (hambaker u bridge-u ti je jako bitan za zvuk koji trazis, citaj 'maiden'-i).
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/328 ... -Whit-LLT/

a evo i videa:

P.S. sad kad se setim, na svirci koju sam imao decko je kroz moje pojacalo (marshall 50w) svirao taj hot rails magnet, i zvucalo je bas fino i heavy. :ziveli:

UP_THE_IRONS

Post by UP_THE_IRONS » 14 Jun 2010, 02:59

Da,da.....ima iza nesto A - A/B da se okrene onaj ''tockic''.....meni stoji na A ...? a izgleda da cu morati novi bridge magnet....

Mrav

Post by Mrav » 14 Jun 2010, 03:04

UP_THE_IRONS wrote:Da,da.....ima iza nesto A - A/B da se okrene onaj ''tockic''.....meni stoji na A ...? a izgleda da cu morati novi bridge magnet....
Eto! nemoj na A, daj na A/B do kraja :ziveli:

Inace: ne kazem da single magnet ne moze da zvuci 'heavy' u odnosu na podesavanja, ali taj karakter verovatno nije ono sto zelis :) :bambi:

UP_THE_IRONS

Post by UP_THE_IRONS » 14 Jun 2010, 03:34

isprobacu to sve sutra :) a ovaj hot rails,to je hum spakovan u single,tako da to je sve jedno bio single bio hum?

Mrav

Post by Mrav » 14 Jun 2010, 03:53

UP_THE_IRONS wrote:isprobacu to sve sutra :) a ovaj hot rails,to je hum spakovan u single,tako da to je sve jedno bio single bio hum?
MIslim da sam te razumeo :? Uglavnom to jeste hambaker, u manjem pakovanju od tradicionalnog, napravljen da pasuje na mesto za single magnet, ali unutra su 2 namotaja (koji fazam ponistavaju sum, zato se zovu hambucker, ali ne drzite me za rec kad su je 'tehnicki' opis u pitanju :lol: ).

Probaj ti sutra pojacalo onako kako ti ljudi pricase, i vozi za sada :metal:

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 14 Jun 2010, 06:14

UP_THE_IRONS wrote:Sta sad ,ispadne da ne mogu nista da sviram,da sam se zajebao sto sam uzeo?
pa prijatelju valjda se pojacalo prvo proba...da si odma probao video bi da nije za to sto hoces,a ne upadnes u radnju i uzmes prvog pivija koji ti padne za oko...i to sto ti ljudi kazu pojacala koja imaju malo vise w kao tvoje moraju da se malo vise pojacaju da bi dobio to sto zelis iz njih,ako uopste to i imaju :lol: sve u svemu sledeci put kada kupujes pamet u glavu i nemoj kupovati po drugovom misljenju sta je dobro nego po svom.malo se raspitas,procunjas po netu,vidis koji klip na ju tjubu,PROBAS sam pojacalo u radnji ovo ono...ja tek sad videh da ti sa stratokasterom koji je predpostavljam SSS hoces da sviras metal na tom piviju? to ce ti malo teze ici,ko sto su ti rekli stavis na bridz hembaker u obliku singla pa onda tek mozes da rezes kako si ti mislio.

Born_Dead

Post by Born_Dead » 14 Jun 2010, 08:25

ja mislim da je i hot rail koristio Kurtz iz Nirvane :XD:

MUzzY

Post by MUzzY » 14 Jun 2010, 08:50

Zaboravi na DIST pedale. Generalno. Ako hoces "jos" gaina samo juri dobar overdrive. Zvekni klasican Ibanez TS ispred da vidis kako ce da propeva. Valveking nije nista specijalno ali je daleko od neupotrebljivog pojacala samo trazi da se malo pojaca.

Mrav

Post by Mrav » 14 Jun 2010, 09:46

Ma vidite da se decko jos nije dovoljno poigrao sa podesavanjima pojacala kakva jesu. Lako ce posle za boost-ove i magnete, kad vidi sta mu treba.

ognjen93

Post by ognjen93 » 14 Jun 2010, 13:55

Brate meni je dist sa ovog pojacala odlican, problem je ili u gitari, ili u tvojoj privremenoj nesposobnosti da namestis pojacalo.....
Sto kazu ljudi jbga na tranzistorcu bi mozda i mogao da izvuces neki dist kada nije odpanjen, ovde tesko.....
Uglavnom odvrni volume na lead kanalu na negde 7-8, ukljuci boost, na bridz magnet prebaci, i probaj......
Videces kolkiko ce s biti u fazonu al se nisam zajebao.....
I da je previse glasno za svirke...., sta jel treba ljudi da mogu da pricaju dok ti sviras?

shule

Post by shule » 14 Jun 2010, 13:57

brate ti si mentol ogi xD
na 7 8 u sobi? toooo!

Stanko

Post by Stanko » 14 Jun 2010, 14:19

ognjen93 wrote:Brate meni je dist sa ovog pojacala odlican, problem je ili u gitari, ili u tvojoj privremenoj nesposobnosti da namestis pojacalo.....
Sto kazu ljudi jbga na tranzistorcu bi mozda i mogao da izvuces neki dist kada nije odpanjen, ovde tesko.....
Uglavnom odvrni volume na lead kanalu na negde 7-8, ukljuci boost, na bridz magnet prebaci, i probaj......
Videces kolkiko ce s biti u fazonu al se nisam zajebao.....
I da je previse glasno za svirke...., sta jel treba ljudi da mogu da pricaju dok ti sviras?
Hmmmm ja imam lampu 30w, i na 7-8 i sa boostom, ajde sto bi meni prozori otisli, ali bi otisli i komsiji prekoputa. A ovo su dve 12ice i 100w ako se ne varam?
tako da :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:

MUzzY

Post by MUzzY » 14 Jun 2010, 14:26

Genije :D

I, da sta fali da ljudi mogu da pricaju dok sviram? :) eee kako bi voleo da moze maksimalan kvalitet tona da se dobije uz podnosljiv nivo glasnoce.

Cek, bre? Koju gitaru ti imas?

Post Reply