Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Funkomat
MF veteran

Re: Oprema Koju Imate

Post by Funkomat » 15 Jun 2010, 22:32

Sad cackam pedalu i ipak radi. :D
Kad je width preko 50%, a meni je sve vreme bio, cuje se slabo (posle 3/4 se ne cuje uposte) ali na ispod 50% se cuje razlika. Pogotovo kad pedala udje u samooscilaciju.
Ludilo kakvi zvukovi mogu da se izvuku iz ove sprave. :)
Hvala Dejane. :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 15 Jun 2010, 22:36

Jos kad ne bi ovoliko šuma pravila... ::ranting::

dweezil

Post by dweezil » 16 Jun 2010, 14:05

evo sam okacio neki checkout Frontmana, nisam se nesto panjio i sve je dosta tiho, sad mi zao sto nisam stisao jos malo tone pot na teletu, mozda je i previshe twangy :) u svakom slucaju ovo je samo deo drazesnosti koje ovo pojachalo pruza , cheers

[youtube]<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/18vpGCT9NUA&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/18vpGCT9NUA&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/youtube]

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 16 Jun 2010, 14:17

Jes, bas je twangy ali lepo zvuci. :)

sinisake
The original one

Post by sinisake » 16 Jun 2010, 14:21

Dobro ti je ovo, kauboju. S obzirom da je trandza, odlicno zvuci. :wink:
I kontam da je blize zvuku koji ti juris od onog Pivija, Pivi nema tu twangy karakteristiku. :ziveli:

dweezil

Post by dweezil » 16 Jun 2010, 15:31

pa da ima def dovoljno kompresije i sustaina da nisam pozeleo da mu kacim kompresor, on mu samo unisti tu diskretnost i ostrinu, eventualno samo vol pedalu i neki lep echo/delay. :) thnx i cheers :ziveli: I def ne znam kako su uspeli da ga naprave da bude bash responsivno i dinamicno, jer na momente def ima se onaj osecaj pod prstima kao da si ustekan u neko dobro 6L6 pojachalo.
Last edited by dweezil on 16 Jun 2010, 15:38, edited 1 time in total.

guv'nor

Post by guv'nor » 16 Jun 2010, 15:36

Odlično zvuči, baš si ga dobro namestio! :ziveli:

nenadnenad

Post by nenadnenad » 16 Jun 2010, 15:47

dweezil wrote:evo sam okacio neki checkout Frontmana, nisam se nesto panjio i sve je dosta tiho, sad mi zao sto nisam stisao jos malo tone pot na teletu, mozda je i previshe twangy :) u svakom slucaju ovo je samo deo drazesnosti koje ovo pojachalo pruza , cheers

[youtube]<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/18vpGCT9NUA&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/18vpGCT9NUA&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/youtube]
Koju gitaru tacno koristis?

dweezil

Post by dweezil » 16 Jun 2010, 15:52

pa onu sto je @Dersu kacio, Leo Scala signature Zorica Brunclik :)

ma bre Fender Standard Tele MIM :metal:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 16 Jun 2010, 16:45

dojaja zvuk, cedio sam ja tog trandzu svojevremeno, uopste nije los pojacalce... cak ima i mjetalski drajv kad se odvrne skroz gain na onom drajf kanalu... za te pare, odlicno...

komplementa za svirku takodje, kantriz not ded!

nenadnenad

Post by nenadnenad » 16 Jun 2010, 17:08

dweezil wrote:pa onu sto je @Dersu kacio, Leo Scala signature Zorica Brunclik :)

ma bre Fender Standard Tele MIM :metal:
Odlicno. :mrgreen:
Izgleda da je ipak bolje imati dobru gitaru nego dobro pojacalo :mrgreen:

dweezil

Post by dweezil » 16 Jun 2010, 17:46

haha pa ne znam pazi, probao sam ja svasta od pojachala, a posto trenutno neam nikakvo, a nisam bio pri lovi za nekij lampash koji zelim, ovo mi se dopalo da kazem ima i vise nego pristojan clean i dovoljnu wattazhu. Pa ima tih lepih solid state comboa, mislim i na Peavey Bandit-e, Specialle, i sl. I mali Vox Pathfinder 15R je ok, mada je ono slabashnije. Sta znam u principu nema tu pravila, bitno da te pali zvuk i da ti se svidja i to je to. Verovatno da ima i dobrijeh sa emulacijama u sebi ali ja sam namerno isao na neko koje ima zdrav clean pa makar i solid state, samo da nije didjitaly. A i tele je sasvim prosecno, jos made in Mexico (mnogi ovde opljuvase MIM Fendere kao da su ne znam ni ja....) aj cheers :)

Hvala vi svima na komentima, I really aprishiejt it people :D

cccira
MF veteran

Post by cccira » 16 Jun 2010, 17:52

Drugar ima Frontmana od 25w ili tako nesto i bas sam se odusevio kako radi... mozda najzdraviji zvuk od svih trazistoraca na kojima sam svirao! :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 16 Jun 2010, 18:00

@Dweezil, tele je skroz ok, a menjao si i magnet(e), zar ne?

nenadnenad

Post by nenadnenad » 16 Jun 2010, 18:10

dweezil wrote:haha pa ne znam pazi, probao sam ja svasta od pojachala, a posto trenutno neam nikakvo, a nisam bio pri lovi za nekij lampash koji zelim, ovo mi se dopalo da kazem ima i vise nego pristojan clean i dovoljnu wattazhu. Pa ima tih lepih solid state comboa, mislim i na Peavey Bandit-e, Specialle, i sl. I mali Vox Pathfinder 15R je ok, mada je ono slabashnije. Sta znam u principu nema tu pravila, bitno da te pali zvuk i da ti se svidja i to je to. Verovatno da ima i dobrijeh sa emulacijama u sebi ali ja sam namerno isao na neko koje ima zdrav clean pa makar i solid state, samo da nije didjitaly. A i tele je sasvim prosecno, jos made in Mexico (mnogi ovde opljuvase MIM Fendere kao da su ne znam ni ja....) aj cheers :)

Hvala vi svima na komentima, I really aprishiejt it people :D
Mislim, najbolje je imati dobru gitaru i dobro pojacalo. :mrgreen:
Sto se tice gitare, mislim da se vecina ljudi slaze da su najvece razlike izmedju gitara do 500-600eu.
Ja sam koristio skoro pa najgore iz tog segmenta, dakle ariju koja je sada mozda 100eu nova.

Post Reply