Pomoc oko izbora gitare za metal do 450e

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
cccira
MF veteran

Re: Pomoc oko izbora gitare za metal do 450e

Post by cccira » 17 Jun 2010, 12:27

Ja tek sad vidim da je ovo Wlada overdrajv :rlol:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 17 Jun 2010, 12:30

cccira wrote:Ja tek sad vidim da je ovo Wlada overdrajv :rlol:
da, da, debilno do daske... :hide: :grummel_2:

:metal:
Stanko wrote:fino fino, jel ovo samo stampa na nalepnicu neku?
jeste nalepnica...

da dodam i edit: Sreca pa je nisam lakirao, mislim da cu menjati tu nalepnicu jer osim sto mi je totalno debilno to sto sam napisao, ne vide se nazivi kontrola,

cccira
MF veteran

Post by cccira » 17 Jun 2010, 18:14

mislim_stvarno wrote:da, da, debilno do daske... :hide: :grummel_2:

Genijalno je, ne menjaj nikako! :D

MUzzY

Post by MUzzY » 17 Jun 2010, 18:15

mislim_stvarno wrote:
cccira wrote:Ponavljam - magneti pre svega. Eto nije losa opcija da za tu kintu kupi magnet i neki boost/drive po izboru
MUzzY wrote:Ne moze sve za 170e.
kako bre ne moze?
http://www.mixmusic-company.com/show_bo ... 17&strana=
http://www.mixmusic-company.com/show_bo ... 18&strana=
http://www.mixmusic-company.com/show_bo ... 16&strana=
http://www.mixmusic-company.com/show_bo ... 83&strana=

+

http://www.mitrosmusic.com/proizvod/464 ... istortion/
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/184 ... Overdrive/
i ostane mu 50e da stavi u dzep
a cak bi i za ovo mogao da navuce kintu lako
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/325 ... Overdrive/

a da ne pominjemo ako u jednacinu ubacimo i behringer

Hm, ako je jedan magnet 70e kako mu onda ostane 50e kusura? :) trebaju mu 2 magneta. Bridge i neck. Signlovi na stratu su daleko manje outputa nego ovi gore navedeni.
Taj mxr walde OD je fina sprava, nema sta, ali je jako britka. Nesto nisam siguran da kako bi legla na ovu vec prilicno "svetlu" kombinaciju.

Stanko

Post by Stanko » 17 Jun 2010, 18:18

cccira wrote:
:1: i meni je sjajno, eventualno odradi malo bolju stampu i lakiraj! :D

cccira
MF veteran

Post by cccira » 17 Jun 2010, 18:28

MUzzY wrote:Hm, ako je jedan magnet 70e kako mu onda ostane 50e kusura? :) trebaju mu 2 magneta. Bridge i neck. Signlovi na stratu su daleko manje outputa nego ovi gore navedeni.
Pa nek stavi jedan ham za pocetak... ionako se 90% mjetala svira iskljucivo na bridzu :mrgreen:

Born_Dead

Post by Born_Dead » 17 Jun 2010, 19:10

moze i paf pro da stavi,svirao sam ga na squieru,ima fin clean,i sa dobrom distom moze dosta da izvuce,nego mora da menja masku,sto je opet,10e+,da ne pricam za onu bisernu,onu fancy,kako se vec zove sto on ima xD

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 17 Jun 2010, 19:38

cccira wrote:
MUzzY wrote:Hm, ako je jedan magnet 70e kako mu onda ostane 50e kusura? :) trebaju mu 2 magneta. Bridge i neck. Signlovi na stratu su daleko manje outputa nego ovi gore navedeni.
Pa nek stavi jedan ham za pocetak... ionako se 90% mjetala svira iskljucivo na bridzu :mrgreen:
ja sam mislio bas na ovo, samo bridge, to mu je mnogo potrebnije, i zavrsice mu posao neko duze vreme (dok ne nabavi kintu za drugi magnet).

ZW OD sam stavio tek onako da pokazem sta sve ima :D . Ja koristim onu kopiju koju sam napravio i pokazao gore, i sad ne znam da li je do moje izvedbe te kopije, ili do mog podesavanja iste (tone pot je dosta zavrnut da bih dobio ono sto trazim), ali ona meni bas daje taj mracniji ton, bass pojacan, mid smanjen treble smanjen, gain pojacan, naravno kad to prepustim preko drive-a pojacala koji je midlast (jer ni moje pojacalo nije higain zver vec normalno rock/hardrock pojacalo) dobijem bas ono sto trazim... Ne koristim ga na klinu.

Ponavljam, ne kazem da bi trebao da je uzme, ne znam uopste sta da mu predlozim, samo sam to izneo kao opciju neke skuplje OD pedale... :) :ziveli:
Stanko wrote:
cccira wrote:
:1: i meni je sjajno, eventualno odradi malo bolju stampu i lakiraj! :D
ok, ubedili ste me, ne menjam! :mrgreen:
Prvo sam mislio da bi bila fora da stavim W zato sto je ipak u pitanju Wylde pedala, ali onda me sve vise nerviralo to W iz dobro nam poznatih razloga :mrgreen: Al' nek ide zivot... :D
Skoro sigurno cu odraditi bolju stampu (moram da pomerim natpise kontrola) pa cu verovatno tada izlakirati ako lak oce da se uvati na plastiku...

MUzzY

Post by MUzzY » 18 Jun 2010, 00:06

Ja nikad ne bih menjao samo bridz magnet a da su ostali potpuno van price. Prijatelj ima jednog starog dobrog RG-a u HSS kombinaciji i u bridzu ima puf pro a siglovi su texas special. Pojedinacno magneti rade do boooola dobro, ali je pad u outpunu preveliki. Slicno ce se i njemu desiti ako stavi neki nadrkan singl u bridz a ostavi ove fabricke.

ognjen93

Post by ognjen93 » 18 Jun 2010, 15:30

MUzzY wrote:Ja nikad ne bih menjao samo bridz magnet a da su ostali potpuno van price. Prijatelj ima jednog starog dobrog RG-a u HSS kombinaciji i u bridzu ima puf pro a siglovi su texas special. Pojedinacno magneti rade do boooola dobro, ali je pad u outpunu preveliki. Slicno ce se i njemu desiti ako stavi neki nadrkan singl u bridz a ostavi ove fabricke.
Upravu si, mada moci ce da progura za neko vreme.....
I da mozda bi jako fina kobinacija bila Super distorzn i http://www.dimarzio.com/site/#/pickups/
A to bi bilo oko 12000 din cini mi se, tako da imas jos 50 e, za neku pedalu.....

sl0e

Post by sl0e » 18 Jun 2010, 16:14

MUzzY wrote:ili onaj Simor dankan pedalu koja "pretvara" single u humbacker. Evo ovde na forumu imamo 2 vlasnika te pedale kojima verujem na rec kad kazu da jako jako dobro radi. S'obzirom da imas pristojan instrument mozda bi ti ovo bila najbolja opcija.
:1:
Ja ne bih dirao gitaru, pre bih radio bust sa pickup busterom. + sto na toj pedali imas "obican" hum mod i "moderni" hum mod, dakle jos versatilnije.

Mrav

Post by Mrav » 21 Jun 2010, 13:43

MUzzY wrote:Ja nikad ne bih menjao samo bridz magnet a da su ostali potpuno van price. Prijatelj ima jednog starog dobrog RG-a u HSS kombinaciji i u bridzu ima puf pro a siglovi su texas special. Pojedinacno magneti rade do boooola dobro, ali je pad u outpunu preveliki. Slicno ce se i njemu desiti ako stavi neki nadrkan singl u bridz a ostavi ove fabricke.
Jeste, i ja to gledam kao 'komplet'

Meni je super fini ispala kombinacija Norton-a, Air Nortona-a (neck) i virtual vintage heavy blues middle (valjda, vise i nisam siguran XD) (hum canceling, ima dobar output, dok su nortoni srednjeg izlaza).

Uglavnom treba razmisliti o kompletnoj kombinaciji, i kako ce raditi zajedno.

UP_THE_IRONS

Post by UP_THE_IRONS » 26 Jun 2010, 13:55

E izvinjavam se,nisam bio pri netu,pa su moja dva druga postavljala neke teme,zeznuli se,pa stavili obojica nesto.....ako moze to da se obrise,obrisite ili mi recite kako da obrisem,jer ja ne znam....... a odlucio sam da ne menjam magnete,ni nista..... nego su sad u igri RockTron Zombie vs Dr. Boogey Rectifier vs. MXR(neki mxr nzm koji) ... znaci uzecu neku od ove 3 sigurno,sad samo da mi kazete otprilike zbog marke,ovo ono...? hvala :)

cccira
MF veteran

Post by cccira » 26 Jun 2010, 14:05

:lol:

UP_THE_IRONS

Post by UP_THE_IRONS » 26 Jun 2010, 14:20

cccira wrote::lol:
Rekao sam nesto sto ne valja? nesto smesno? :/

Post Reply