E, to će biti malo teže precizno uraditi jer sam se igrao ovim najmanje pola godine i u tom periodu nabavljao neke alate, delove...Fox IV wrote:... za kraj bih samo zamolio ako bi mogao da izvedeš nekakvu, makar grubu, računicu cele egzibicije.
Unapred zahvaljujem.
Ipak, onako od oka, nije potrošeno puno para i to pre svega jer je uglavnom sve izrađeno ručno.
Kupljene su samo čivije (25 eur i to prilično davno, kao rezerva), dugmad za kaiš (ako se ne varam 2x300 din), dugmad za potenciometre (2x200 din), potenciometri (2x400din) i pragovi (1800 din).
Ostale delove za elektroniku kao i piezo materijal sam već dugo imao "na zalihama" tako da nemam pojma koliko bi to sada koštalo ali računam da bi izašlo sve negde oko 50-ak eur.
Pored toga, materijal za finiš je koštao negde oko 60 eur (nitro temelj, akril završni...) ali tu je dosta toga ostalo pa će biti i za neku narednu gitaru.
Alate ne računam u troškove (mada se "habaju") jer sam uglavnom imao sve od ranije.
Imao sam sreće da sam NAJSKUPLJU stvar ovoga puta dobio besplatno-drvo.
Čoveku toliko mala količina ništa nije značila i nije ni svestan koliku vrednost u gradnji instrumenata ima toliko staro i prirodno sušeno drvo (nadam se da ne prati forum

Sve u svemu, direktni troškovi nisu veliki ali zato je potrošeno živaca i vremena na tone.
Kod standardne električne gitare troškovi su u startu veći jer se mora kupiti hardver (ako bi ga ja pravio bio bi jadan) i magneti (e ovde se spremam da proučim materiju i da pokušam da napravim magnet koji će imati zaista dobre "performanse").