Pomoc oko kupovine!
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Pomoc oko kupovine!
vypyr ima 3 puta vise,ali najbolje je brate da uzmes nekog normalnog tranzistorca i neku pedalu,lepse ce ti bude,veruj mi
Super! Hvala!mislim_stvarno wrote:Reaper wrote: Zanima me da li roland ima samo jednu fabricku distorziju ili ima vise?
ima vise

Verujem, s obzirom da sam elektronicar po struci, znam da je analogno uvek bolje sto se tice kvaliteta, tako da tu nema rasprave. A i ionako sam mislio sam da pravim neke distorzije i chuda, tako da necu mnogo zaliti za vypyrom. Sad kad smo vec kod toga, koliko kostaju neke pedale srednje klase?Born_Dead wrote:vypyr ima 3 puta vise,ali najbolje je brate da uzmes nekog normalnog tranzistorca i neku pedalu,lepse ce ti bude,veruj mi
e samo da znas da uz neka digitalna pojacala bas se i ne slazu pedale(ne mozes da izvuces maximum)... zavisi,digitalne pedale su oko 30-60e(imas behringer klonove analogne,plasticna kucista od 15-30e) boss ds1 je do 60e,samo ne znam sta sviras,
Ispravka DS-1 nov je 50e, a polovni su oko 30.
Zavisi sta juris, ima razniJEh pedala
proveri oglase cesto naleti nesto po pristojnoj ceni 
Zavisi sta juris, ima razniJEh pedala

Ja bih da glasam za Vypyr, često su mi smešne kritike tipa "to je modeling pojačalo, a to onda znači da daje veštački sound, itd.." a pogotovo ako ljudi koji to pričaju koriste digitalne pedale ili procesore. Uz malo igrarije sa kontrolama na samoj gitari a i na pojačalu, rezultati su često impresivni (pogotovo za tu kintu), iz mog iskustva mogu da kažem da pojačalo ne daje očekivane rezultate tek ako mu se "nalepe" efekti (kojih ima desetak u njegovom asortimanu, flanger, chorus, phaser, itd.) na osnovni zvuk modelovanog pojačala kao i da su reverb i delay odrađeni ofrlje, tek da se kaže da ih ima ali da ne koči prodaju naprednijih i skupljih modela.
eg303 wrote:Ja bih da glasam za Vypyr, često su mi smešne kritike tipa "to je modeling pojačalo, a to onda znači da daje veštački sound, itd.." a pogotovo ako ljudi koji to pričaju koriste digitalne pedale ili procesore. Uz malo igrarije sa kontrolama na samoj gitari a i na pojačalu, rezultati su često impresivni (pogotovo za tu kintu), iz mog iskustva mogu da kažem da pojačalo ne daje očekivane rezultate tek ako mu se "nalepe" efekti (kojih ima desetak u njegovom asortimanu, flanger, chorus, phaser, itd.) na osnovni zvuk modelovanog pojačala kao i da su reverb i delay odrađeni ofrlje, tek da se kaže da ih ima ali da ne koči prodaju naprednijih i skupljih modela.

meni je vypyr najbolje modeling pojacalo,nije klasicna igracka kao npr line 6(za koji sam mislio da je odlican),ima par dobrih distorzija,cak i fine stompboxove,ali kada bih birao za tu kintu peavey vypyr ili behringer gmx212,definitivno behringer.
edit: Ja upravo cekam da se poajvi taj behringer u artisty u narednih 20dana,ako ne ne gine mi peavey (sto zbog 6505 simulacije,i ostalih sitnih cudesa)
Trebalo bi da ga ima i u Mitrosu......Born_Dead wrote:eg303 wrote:Ja bih da glasam za Vypyr, često su mi smešne kritike tipa "to je modeling pojačalo, a to onda znači da daje veštački sound, itd.." a pogotovo ako ljudi koji to pričaju koriste digitalne pedale ili procesore. Uz malo igrarije sa kontrolama na samoj gitari a i na pojačalu, rezultati su često impresivni (pogotovo za tu kintu), iz mog iskustva mogu da kažem da pojačalo ne daje očekivane rezultate tek ako mu se "nalepe" efekti (kojih ima desetak u njegovom asortimanu, flanger, chorus, phaser, itd.) na osnovni zvuk modelovanog pojačala kao i da su reverb i delay odrađeni ofrlje, tek da se kaže da ih ima ali da ne koči prodaju naprednijih i skupljih modela.![]()
meni je vypyr najbolje modeling pojacalo,nije klasicna igracka kao npr line 6(za koji sam mislio da je odlican),ima par dobrih distorzija,cak i fine stompboxove,ali kada bih birao za tu kintu peavey vypyr ili behringer gmx212,definitivno behringer.
edit: Ja upravo cekam da se poajvi taj behringer u artisty u narednih 20dana,ako ne ne gine mi peavey (sto zbog 6505 simulacije,i ostalih sitnih cudesa)
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/126 ... NE-GMX212/
http://www.artistsystems.net/mex/artika ... 19&art=291
uporedi cene........e sada jedino da nije greska u prvoj cifri,mada ne bi smelo,plus i da je ovo okvirna cena artista ona bi isla gore 20e,30e,40e,tolliko cu i imati,ali ne i skoro 90e.....
uporedi cene........e sada jedino da nije greska u prvoj cifri,mada ne bi smelo,plus i da je ovo okvirna cena artista ona bi isla gore 20e,30e,40e,tolliko cu i imati,ali ne i skoro 90e.....
Proveri ti to i jedni i drugi lupetaju cene na sajtu, artist isto cesto na sajtu ima nize cene. I ako zoves artist pitaj molim te jel im stiglo nesto washburnaBorn_Dead wrote:http://www.mitrosmusic.com/proizvod/126 ... NE-GMX212/

NIje al sad ceStanko wrote:Proveri ti to i jedni i drugi lupetaju cene na sajtu, artist isto cesto na sajtu ima nize cene. I ako zoves artist pitaj molim te jel im stiglo nesto washburnaBorn_Dead wrote:http://www.mitrosmusic.com/proizvod/126 ... NE-GMX212/

brate ja imam bas suprotno iskustvo sve sto sam kupovao od njih sve je imalo manju cenu u odnosu kako je receno na sajtu. Bio sam u artisty i kaze meni tamo onaj glavni baja kao bice,a cena ce biti kao najpovljnija mozda i evropi,recimo veoma slicna cena kao na thommanu,odem ja da proverim thomman ono oni i ne drze behringer pojacala xD smejanje nema sta xD zovem mitros i pitam kao jel imate behringer gmx212 on kazze nemamo ,imamo samo neki behringer europower,ono pogledam ono mikseta ,cekaj i ja sam posle blesav.....Stanko wrote:Proveri ti to i jedni i drugi lupetaju cene na sajtu, artist isto cesto na sajtu ima nize cene. I ako zoves artist pitaj molim te jel im stiglo nesto washburnaBorn_Dead wrote:http://www.mitrosmusic.com/proizvod/126 ... NE-GMX212/
Ja u sustini sviram sve od rock-a sem death metala (za sad)...
Kad sam video ovog behringera na sajtu artist-a, progledao sam
i prosto nisam mogao da verujem da ga daju tako relativno jeftino... Ako je zaista ispod 200e to uzimam stopostotno! Kakav vypyr pored ovakve zverine!
Posto zivim blizu Konjarnika, ici cu cim budem imao prilike da se licno raspitam i nadam se da cu doneti lepe vesti...
@eg303
Jel to sto kazes "iz mog iskustva" znaci da si ga probao ili ga posedujes?

@eg303
Reaper wrote:Ja u sustini sviram sve od rock-a sem death metala (za sad)...Kad sam video ovog behringera na sajtu artist-a, progledao sam
i prosto nisam mogao da verujem da ga daju tako relativno jeftino... Ako je zaista ispod 200e to uzimam stopostotno! Kakav vypyr pored ovakve zverine!
Posto zivim blizu Konjarnika, ici cu cim budem imao prilike da se licno raspitam i nadam se da cu doneti lepe vesti...
![]()
@eg303
Gledaj jedino sto ces mozda morati da sacekas malo, ili okreni njihove radnje po Srbiji telefonom, pa mozes da narucis imaju i oni besplatnu dostavu......
A nema teorije da pojacalo od 15 w, bude bolje od pojacala koje ima 60-120 w nisam siguran koji model si spomenuo, jos ima 2 dvanestice, u poredjenju sa VYPEROM od 15 w bog otac
Jedino sto mi se cini da je to pojacalo bilo, negde oko 24000....
- mislim_stvarno
Ajde?ognjen93 wrote:A nema teorije da pojacalo od 15 w, bude bolje od pojacala koje ima 60-120 w
hmmmmmmmmmmmmm
onda je sigurno ovo:

bolje od ovoga

Ponosni sam vlasnik, uzeo ga kao privremeno rešenje a pošto sam otkazao turneju sa Pink Floyd (za to sam se spremao da kupim onaj od 30W!), ostaje kao trajnije rešenje. Ne znam za te Beringere, moj ti je savet da dakako probaš oba, najbolje na tvojoj gitari. Imaš dosta snimaka na Youtube-u, po meni glavna mana su mu efekti koje možeš da dodaš na osnovni mod nekog pojačala, pojedu ton. Zato je i bolje ne dodavati ih, takođe delay i reverb su onako, nja... Ako malo više džaraš po kontrolama gitare, pogotovo ako je u SSS varijanti (strat type), dosta toga može da zvuči dobro (a pogotovo za tu paru)...Reaper wrote: @eg303