Pomoc oko kupovine!

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
parker

Re: Pomoc oko kupovine!

Post by parker » 05 Jul 2010, 10:38

vidim da ima dosta predloga za behringer, a ja nekako mislim da je to slabog kvaliteta... moze li malo pojasnjenje...
video sam npr ovo da nije skupo (http://artistsystems.net/mex/artikal.php?art=1342, sta vi mislite?
inace, cesto cujem da za gitaru sasvim zadovoljava nesto od pedesetak w, za probe i sl. a za svirku to onda proteras kroz razglas pa bude ok.
meni sledi da za par meseci kupujem gitarsko pojacalo i vecina mi kaze da uzmem rolanda 30w i da ce me to zadovoljiti, a da je nepotrebno
uzimati cak i onog od 60w iz gore navedenih razloga. bio sam kod drugara na probi gde on koristi stvarno neko pojacalce od 25w i ne ide dalje
od jedinice dvojke. moze li neko da ovo malo rastumaci iz iskustva. sve ovo pitam da ne pokrecem novu temu, mislim da se uklapa i ovde

Born_Dead

Post by Born_Dead » 05 Jul 2010, 13:29

zavisi mnogo do prostorije i od bubnjara,ako imas strvinu u bendu,koja lupa kao nesmajnik onako neotesano jako,e onda moras da imas jace,a od prostorije znam da zavisi,primetio sam,ali to neko sa vecim iskustvom da ti pomogne.

ognjen93

Post by ognjen93 » 05 Jul 2010, 14:05

mislim_stvarno wrote:
ognjen93 wrote:A nema teorije da pojacalo od 15 w, bude bolje od pojacala koje ima 60-120 w
Ajde?

hmmmmmmmmmmmmm

onda je sigurno ovo:
Image

bolje od ovoga
Image
Dobro aj sad, ne preteruj....

Koliko god da je Peavey superiornija firma u Odnosu na Behringer(mada to je veoma diskutabilno) ne moze mali trenzistorac sa jednom osmicom da bude bolji od velikog tranzistorca sa 2x12.....
Inace nijedan taj mali tranzistorac(Marsal Mg 10. 15, Vyperi, Rolandi manji) ne moze da pridje ovom Behringeru

ognjen93

Post by ognjen93 » 05 Jul 2010, 14:16

parker wrote:vidim da ima dosta predloga za behringer, a ja nekako mislim da je to slabog kvaliteta... moze li malo pojasnjenje...
video sam npr ovo da nije skupo (http://artistsystems.net/mex/artikal.php?art=1342, sta vi mislite?
inace, cesto cujem da za gitaru sasvim zadovoljava nesto od pedesetak w, za probe i sl. a za svirku to onda proteras kroz razglas pa bude ok.
meni sledi da za par meseci kupujem gitarsko pojacalo i vecina mi kaze da uzmem rolanda 30w i da ce me to zadovoljiti, a da je nepotrebno
uzimati cak i onog od 60w iz gore navedenih razloga. bio sam kod drugara na probi gde on koristi stvarno neko pojacalce od 25w i ne ide dalje
od jedinice dvojke. moze li neko da ovo malo rastumaci iz iskustva. sve ovo pitam da ne pokrecem novu temu, mislim da se uklapa i ovde

Sta znam ja sam izgleada jedini ludak koji odsrafljuje pojacalo od 100w na 6-7
25w-30w (a da nije peavey Classic ili neko lampasko pojacalo) ? Pfff, moze da bude dovoljno, ali zvuk nikakav, lepo skupi pare i kupi dobro pojacalo, nesto sto ces moci da prodas kad ti bude dosadilo ili kada ti se ukus bude promenio.....
Da ne kupis Rolanda od 30w ako vec imas pare, jel nit smrdi nit mirise, ipak je to koliko 210-220 e, za te pare moze da se uzme dosta boljih stvari

Evo za 350 http://www.kupujemprodajem.com/Fender-B ... _id%5D=553 basman koji je ono pojacalo za Rolanda

http://www.kupujemprodajem.com/Hughes-K ... _id%5D=553

Born_Dead

Post by Born_Dead » 05 Jul 2010, 14:29

naravno da je razlika,ako sviras na istoj jacini 2x12 60w i 8 15w,nije isto,mozda jeste isto glasno,ali kvalitet zvuka ,nebo i zemlja!

Stanko

Post by Stanko » 05 Jul 2010, 14:35

ognjen93 wrote: Sta znam ja sam izgleada jedini ludak koji odsrafljuje pojacalo od 100w na 6-7
Nisi i ja sam na marakani tako isto...

Born_Dead

Post by Born_Dead » 05 Jul 2010, 14:39

Stanko wrote:
ognjen93 wrote: Sta znam ja sam izgleada jedini ludak koji odsrafljuje pojacalo od 100w na 6-7
:1: :metal:

ognjen93

Post by ognjen93 » 05 Jul 2010, 15:13

Stanko wrote:
Jel jesi

parker

Post by parker » 05 Jul 2010, 16:41

Born_Dead wrote:vypyr nije los,mada ta mala digitalna pojacala su :povrac: ako ces da uzimas neka budu sa sto vecim zvucnikom i sto vece snage,ali http://artistsystems.net/mex/artikal.ph ... 9&art=4827# je odlicno pojacalo.
line6 je :povrac:
posto sam ja mlad i neiskusan, aj jedno malo pojasnjenje... sta uopste znaci 'modeling' pojacalo u praksi? pitam jer vidim da ima pozitivnih komentara na ovo pojacalo a i cena je pristojna. a imam tu malu zadrsku oko behringer opreme, nekako se brzo ofuca, ne uliva mi poverenje. aj prosvetli me malo, pretpostavljam da ti imas ovo ili si imao dodira...

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 05 Jul 2010, 17:37

Modeling- Pojacalo koje pokusava da replicira zvuk poznatih pojacala digitalnim putem (znaci ne u smislu kopija drugog pojacala, vec efekat koji zvuci kao to pojacalo). a opet, modeling moze i da oznacava pojacalo koje ima 1000 onih digitalnih gluposti :D

eg303

Post by eg303 » 05 Jul 2010, 18:22

Tek da se vidi da nisam usamljen u oceni da je Vypyr ipak nešto posebno:
[youtube]<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/VG-y0qbh-go&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/VG-y0qbh-go&hl=en_US&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/youtube]
Ima gomila demonstracionih videa modeling pojačala (u ovom slučaju Vypyr) na Youtube-u. Klikći po njima i biće ti dosta jasnije šta rade (modeluju)...

eg303

Post by eg303 » 05 Jul 2010, 20:09

Eto, htedoh da malo pojasnim to modelovanje pa zaboravih. Najkraće rečeno, a ni ja nisam elektroničar, modeling pojačala se oslanjaju na procesor i softver za razliku od klasičnih lampaša, tranzistoraca, mosfetova. Analizom zvuka desetine "klasičnih" pojačala programeri i elektroničari se trude da nađu karakteristike koje najbolje opisuju "sound" tih pojačala i putem programa oni bivaju reprodukovani kroz modeling pojačalo, dakle, modeling pojačalo je zapravo računar namenjen sviranju gitare. Stoga, nije čudo što se takva pojačala osporavaju od strane tradicionalista, ali puno puta su takvi tehnološki pomaci bili osuđivani da bi na kraju preovladali, ko je matoriji neka se seti pojave CD-ova umesto plastičnih gramofonskih ploča.

Born_Dead

Post by Born_Dead » 05 Jul 2010, 20:23

da i ja se slazem da je vypyr najbo0lje modeling pojacalo,definitivno,e a modeling ,pa sta znam,cisto sumnjam da ce da se probije,bice uvek,jer **** ga ,nije isti dozivljaj kada sviras na mesi bugiju i peavy vypyr rectified ,jbg imas veca muda zar ne? :D pure strength....
e sada sada dolazi drugo pitanje,analogno ili digitalno? vecita diskusija,sto se tice pedala definitivno ANALOGNO ,digitalne pedale su krajnje shit,cuje se ,nije prirodan ton.e ali kada je u pitanju berhinger vs peavy,digitalno se vise kvari od analognog,a analgno sto vise radi kao sto rece roket,bolje radi(sto ce i dokazati kroz neki period)a digitalnom je sve veca mogucnost da vrisne nesto.ali isto i behringer je poznat po losem kvalitetu(ne izrade,vec materijala ) i opet je mnogo diskutabilno sta je bolje,behringer gmx ima messa boogie,marshal,fender,dok vypyr ima peavy,mesu,marshal,fender,pa puta 3,tako da ono...

eg303

Post by eg303 » 05 Jul 2010, 20:39

Ма људи, далеко било да ја заговарам ову дигитализацију, него за те Бугије, Бугере и Багире не могу да скупим паре кулучећи до краја живота, а за Вајперче сам и ја, рековалесцент свирачки, напабирчио од кусура из Максија...

Born_Dead

Post by Born_Dead » 05 Jul 2010, 21:12

eg303 wrote:Ма људи, далеко било да ја заговарам ову дигитализацију, него за те Бугије, Бугере и Багире не могу да скупим паре кулучећи до краја живота, а за Вајперче сам и ја, рековалесцент свирачки, напабирчио од кусура из Максија...
ma daj bugera je bre 400e,ona je jeftina ona ti ko behringer medju lampasima :D

Post Reply