Pomoc oko kupovine!

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
ognjen93

Re: Pomoc oko kupovine!

Post by ognjen93 » 05 Jul 2010, 21:32

eg303 wrote:Ма људи, далеко било да ја заговарам ову дигитализацију, него за те Бугије, Бугере и Багире не могу да скупим паре кулучећи до краја живота, а за Вајперче сам и ја, рековалесцент свирачки, напабирчио од кусура из Максија...

Dobro ali ti si vec skapirao da nikada neces biti neki zajeban baja koji puni Arenu, tako da je Vyper u tvom slucaju zadovoljio sve potrebe......
Mi klinci i dalje negde u malom mozgu gajimo iluzije o stadionima arenama, verovatno cu tako i ja jednog dana sve rasprodam u tri lepe, nabacim nekog Les pola, i nekog malog lampasa, ali pusti nas da se malo igramo dok smo mali ....

eg303

Post by eg303 » 05 Jul 2010, 21:58

Ма капирам ја вас, само шибајте, чак и мене неки пут спопадне жеља да сада спичим сву кинту коју имам у неку класичну лаНпу или неко Теле с почетка седамдесетих али ме онда изненада сурова стварност ресетује... Док се и вама то не деси (а можда и никада неће), џаст го он, будите зајебане баје!!!

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 05 Jul 2010, 22:26

DIY FTW!!! :metal:

Born_Dead

Post by Born_Dead » 05 Jul 2010, 22:32

eg303 wrote:Ма капирам ја вас, само шибајте, чак и мене неки пут спопадне жеља да сада спичим сву кинту коју имам у неку класичну лаНпу или неко Теле с почетка седамдесетих али ме онда изненада сурова стварност ресетује... Док се и вама то не деси (а можда и никада неће), џаст го он, будите зајебане баје!!!
ja ocu bugeru 6262 u bih u artistu je 400e,plus neki kabinet 500e,pa realno nije mnogo za high gain pojacalo?

rockozaurus

Post by rockozaurus » 08 Jul 2010, 19:55

Nemam nameru da prosipam pamet, ali ja ne nadjoh jedan komentar sa obrazlozenjem...Sve je u stilu:"ma kupi ovo ili kupi ono... nemoj ovo ili nemoj ono...!A zasto?Zasto da kupi ovo ili da ne kupi ono?Citam kojekakve gluposti i ne verujem usima;Beringher bolji od Vypera i obrnuto...A zasto?Da bi se doslo do konacnog odgovora treba da se razjasne neke stvari:1.kakvu muziku mislis da sviras(uglavnom)? 2.gde mislis da sviras?3.koliko ozbiljno itd.Verovatno mislis da sviras kod kuce.Koju vrstu muzike, ne znam.Sto se tice pojacala, koje god da uzmes to ti je otprilike isto.Otprilike oba se koriste za tvrdju muziku(hard-hevy) zato sto imaju dosta izrazenu distorziju i agresivan zvuk.U znjih bi bilo bolje da uzmes Ibanez.Yamaha nije losa gitara ali otprilike isti cenovi dijapazon.Ona ima malo meksi zvuk(kao stratocaster) zato sto je bolt-on i telo je napravljeno od aldera, Ibanez je isto bolt-on ali telo je od lipe(baswood).Inace, sto se tice kvaliteta otprilike ti je sve to isto.Kod gitarske opreme ti vazi ona maxima:"Ako ne znas sta je dobro, pitaj sta je skupo".Imao sam Ibanez GIO u kombinaciji sa Marshallom Mg 10, nije losa za pocetnike... u kombinaciji sa nekom pedalom ili procesorom moze da se pretvori u zver i da izvadi iznenadjujuce zvuke, na cistom dosta lose...Za Yamahu jedino sto mogu da kazem da se odlikuju velikim kvalitetom zavrsne izrade i nista vise.Ukratko , sta god da izaberes od ovih kombinacija, neces mnogo dobiti, a neces i mnogo izgubiti.Nadam se da sam ti malo pomogao, a kolege bih zamolio da barataju malo vise konkretnim argumentima.Hvala. :ziveli:

P.S. Ja bih se opredelio za pojacalo sa vise ugradjenih efekata i moj predlog bi ti bio recimo (ako imas dovoljno para) VOX ad15vt,tranzistorsko sa jednom lampom, odlicno je :lol:

Born_Dead

Post by Born_Dead » 08 Jul 2010, 21:26

rockozaurus wrote:Nemam nameru da prosipam pamet, ali ja ne nadjoh jedan komentar sa obrazlozenjem...Sve je u stilu:"ma kupi ovo ili kupi ono... nemoj ovo ili nemoj ono...!A zasto?Zasto da kupi ovo ili da ne kupi ono?Citam kojekakve gluposti i ne verujem usima;Beringher bolji od Vypera i obrnuto...A zasto?Da bi se doslo do konacnog odgovora treba da se razjasne neke stvari:1.kakvu muziku mislis da sviras(uglavnom)? 2.gde mislis da sviras?3.koliko ozbiljno itd.Verovatno mislis da sviras kod kuce.Koju vrstu muzike, ne znam.Sto se tice pojacala, koje god da uzmes to ti je otprilike isto.Otprilike oba se koriste za tvrdju muziku(hard-hevy) zato sto imaju dosta izrazenu distorziju i agresivan zvuk.U znjih bi bilo bolje da uzmes Ibanez.Yamaha nije losa gitara ali otprilike isti cenovi dijapazon.Ona ima malo meksi zvuk(kao stratocaster) zato sto je bolt-on i telo je napravljeno od aldera, Ibanez je isto bolt-on ali telo je od lipe(baswood).Inace, sto se tice kvaliteta otprilike ti je sve to isto.Kod gitarske opreme ti vazi ona maxima:"Ako ne znas sta je dobro, pitaj sta je skupo".Imao sam Ibanez GIO u kombinaciji sa Marshallom Mg 10, nije losa za pocetnike... u kombinaciji sa nekom pedalom ili procesorom moze da se pretvori u zver i da izvadi iznenadjujuce zvuke, na cistom dosta lose...Za Yamahu jedino sto mogu da kazem da se odlikuju velikim kvalitetom zavrsne izrade i nista vise.Ukratko , sta god da izaberes od ovih kombinacija, neces mnogo dobiti, a neces i mnogo izgubiti.Nadam se da sam ti malo pomogao, a kolege bih zamolio da barataju malo vise konkretnim argumentima.Hvala. :ziveli:

P.S. Ja bih se opredelio za pojacalo sa vise ugradjenih efekata i moj predlog bi ti bio recimo (ako imas dovoljno para) VOX ad15vt,tranzistorsko sa jednom lampom, odlicno je :lol:
verovali ili ne ali ti ne razlikujes analogno vs digitalno? ocigledno nemas dovoljno iskustva sa opremom...
konkretan argument: ANALOGNO SE MANJE KVARI !(i da se pokvari lakse se popravi,bar koliko sam ucio iz OTO-a u osnovnoj skoli)

Born_Dead

Post by Born_Dead » 08 Jul 2010, 21:28

Born_Dead wrote:
rockozaurus wrote:Nemam nameru da prosipam pamet, ali ja ne nadjoh jedan komentar sa obrazlozenjem...Sve je u stilu:"ma kupi ovo ili kupi ono... nemoj ovo ili nemoj ono...!A zasto?Zasto da kupi ovo ili da ne kupi ono?Citam kojekakve gluposti i ne verujem usima;Beringher bolji od Vypera i obrnuto...A zasto?Da bi se doslo do konacnog odgovora treba da se razjasne neke stvari:1.kakvu muziku mislis da sviras(uglavnom)? 2.gde mislis da sviras?3.koliko ozbiljno itd.Verovatno mislis da sviras kod kuce.Koju vrstu muzike, ne znam.Sto se tice pojacala, koje god da uzmes to ti je otprilike isto.Otprilike oba se koriste za tvrdju muziku(hard-hevy) zato sto imaju dosta izrazenu distorziju i agresivan zvuk.U znjih bi bilo bolje da uzmes Ibanez.Yamaha nije losa gitara ali otprilike isti cenovi dijapazon.Ona ima malo meksi zvuk(kao stratocaster) zato sto je bolt-on i telo je napravljeno od aldera, Ibanez je isto bolt-on ali telo je od lipe(baswood).Inace, sto se tice kvaliteta otprilike ti je sve to isto.Kod gitarske opreme ti vazi ona maxima:"Ako ne znas sta je dobro, pitaj sta je skupo".Imao sam Ibanez GIO u kombinaciji sa Marshallom Mg 10, nije losa za pocetnike... u kombinaciji sa nekom pedalom ili procesorom moze da se pretvori u zver i da izvadi iznenadjujuce zvuke, na cistom dosta lose...Za Yamahu jedino sto mogu da kazem da se odlikuju velikim kvalitetom zavrsne izrade i nista vise.Ukratko , sta god da izaberes od ovih kombinacija, neces mnogo dobiti, a neces i mnogo izgubiti.Nadam se da sam ti malo pomogao, a kolege bih zamolio da barataju malo vise konkretnim argumentima.Hvala. :ziveli:

verovali ili ne ali ti ne razlikujes analogno vs digitalno? ocigledno nemas dovoljno iskustva sa opremom...

EDIT: posto se radi o relativno koliko toliko pristupacnim cenama,isto i budzet stvarima,kao sto si rekao ,obrni okreni isto ti dodje
konkretan argument: ANALOGNO SE MANJE KVARI !(i da se pokvari lakse se popravi,bar koliko sam ucio iz OTO-a u osnovnoj skoli)

rockozaurus

Post by rockozaurus » 09 Jul 2010, 07:16

Sta da se radi, bio sam odsutan zbog prehlade kada smo ucili iz OTO-a o analognoj i digitalnoj tehnologiji... :lol: To, koje se cesce kvari je besmislen spor i vrlo relativno, pogotovu kada se radi o niskobudzetnim aparatima.Ako cemo da govorimo o necem kvalitetnom, najbolje je baja da kupi cistu lampu, ali bojim se da izlazimo iz okvira teme o kojoj se diskutuje. :ziveli:

Born_Dead

Post by Born_Dead » 09 Jul 2010, 08:43

naravno,sta bi bilo kad bi bilo xD

rockozaurus

Post by rockozaurus » 09 Jul 2010, 09:23

Izvinjavam se, ali evo sada sam video da je telo kod Ibaneza napravljeno od agatisa(novost) sto menja stvari u osnovi.U principu to je jedno od naj jeftinijih(citaj nekvalitetnih)vrsta drveta koje se upotrebljava za proizvodnju gitara,sto predpostavlja niz losih efekata(npr.slab sastejn), tako da sam u ovom slucaju s dva prsta za Yamahu.Inace, raspored magneta ti je isti kod obe gitare, tako da tu ne gubis nista.

P.S. Sve sto sam napisao do sada je,naravno, moje licno misljenje. :ziveli: .

ognjen93

Post by ognjen93 » 09 Jul 2010, 09:40

rockozaurus wrote:Izvinjavam se, ali evo sada sam video da je telo kod Ibaneza napravljeno od agatisa(novost) sto menja stvari u osnovi.U principu to je jedno od naj jeftinijih(citaj nekvalitetnih)vrsta drveta koje se upotrebljava za proizvodnju gitara,sto predpostavlja niz losih efekata(npr.slab sastejn), tako da sam u ovom slucaju s dva prsta za Yamahu.Inace, raspored magneta ti je isti kod obe gitare, tako da tu ne gubis nista.

P.S. Sve sto sam napisao do sada je,naravno, moje licno misljenje. :ziveli: .
GIO Ibabez je looooossssa gitara!
Eventualno je Yamaha, i mozda poneki squier i cort u tom cenovnom rangu nesto sto moze da se nazove gitarom......
1. Lipa je skoro tonski mrtvo drvo, zznaci skoro sva zavisi od magneta, koji su na Ibanezu i od 500e losi....
2. Bolje mu je da uzme pojacalo sa sto vise efekata? :facepalm: Gledaj takve efekte moze da dobije sa zuma 505 koji ce da kupi na oglasima za 2 zvake....., ima malo pojacalo manje snage, sa manjim zvucnikom, generalno pojacalo koje sluzi samo za kucu.........
Behringer ovaj sa 2x12, je super pojacalo, raznovrsno pristojan klin, pristojan drajv, za tu cenu bog otac......
Ako vec hoce dosta efekata, nek uzme onda neki jeftin procesor, ali nek uzme pojacalo, ne segu megu

Born_Dead

Post by Born_Dead » 09 Jul 2010, 11:06

ognjen93 wrote:
rockozaurus wrote:I ali nek uzme pojacalo, ne segu megu
:1: :1: :1:

Reaper

Post by Reaper » 09 Jul 2010, 13:42

Bio sam u artistu i kazu da nemaju Behringera GMX212 niti bilo sta iz serije GMX... Lik je menjao kolegu i posto uopste ne radi u toj radnji nije znao da mi kaze kad ce ih dobiti... :( Inace, hvala rockozaurusu na predlogu! Sto se tice VOX-a, svidja mi se ali za to vec nemam para nazalost... :( Na kraju, mislim da cu ipak izabrati Vypyr i svirati na njemu neko vreme pa ako mi zaista bude smetao digitalno obradjen zvuk, prodacu ga i kupiti neko analogno. U sustini, za sad sviram kod kuce, a zelim da se igram sa podesavanjima da bi malo bolje upoznao efekte... Kad obavim kupovinu, javljam prve utiske! ^^

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 09 Jul 2010, 13:58

ognjen93 wrote:1. Lipa je skoro tonski mrtvo drvo, zznaci skoro sva zavisi od magneta,
ne bih bas rekao, ponovio bih ono sto je dr.greenthumb rekao, mnogo zavisi od komada. Npr ja sam imao ibanez rg350, a sada imam jackson dx10d, razlika je velika, a oba su od lipe. Da, drugi su magneti, ali ibanez ni sa dimarziom nije zvucao dobro kao jackson sa duncan designed na klinu.

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 09 Jul 2010, 15:10

ognjen93 wrote:1. Lipa je skoro tonski mrtvo drvo, zznaci skoro sva zavisi od magneta,
zasto je onda bongo od lipe ako je mrtvo drvo, i jos 2.5k evrica :D http://www.thomann.de/gb/music_man_bong ... ack_02.htm

Post Reply