City Express WRECKAGE!!!
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
City Express WRECKAGE!!!
KOLEGE MOLIM VAS POMAGAJTE!!!
Dakle ogroman problem je u pitanju! Prodao sam svog Jacksona Dinkey JS30 jednom decku iz Nisa. Poslao sam mu gitaru u utorak (13. jula) pouzecem.,preko kurirske sluzbe City Express, dakle on je pri preuzimanju trebao da plati putne troskove, kao sto smo se dogovorili, kao i iznos otkupnine koji je iznosio 18 800 dinara (180 Eu po tadasnjem dnevnom kursu) Gitaru sam upakovao vrlo brizljivo pre slanja, uzeo sam iz Mitrosa jednu od kartonskih kutija u kojima oni inace salju gitare, pored toga sam vrat posebno oblozio i zastitio jer cenim da je najosetljiviji, stavio gitaru u kutiju zajedno sa gig bagom, i fixirao je tako da ne moze da se pomera nikako.
Medjutim, zbog izuzetno neprofesionalnog i neodgovornog ponasanja City Expressa, moja gitara je stigla u Nis bukvalno u delovima! Dakle ono vise nije instrument, vrat i glava su pukli, na telu je ozbiljno ulubljenje, pakovanje samo gitare je bilo iseceno, dakle uzas jedan! Majka tog decka kome sam prodao gitaru je sve to slikala i poslala mi slike, nakon cega je zvala City Express i oni su joj vratili pare a gitaru poslali nazad meni i jos nije stigla!
Prvo sto mi se ovde ne uklapa je da kada primalac potpise i da novac, gitara prelazi u njegovo vlasnistvo, novac u moje, i kurir je duzan da taj novac uplati na moj tekuci racun koji mu je prethodno naznacen. Koliko ja znam, on nema pravo, da novac, koji je sada moj, bez mog odobrenja vraca primaocu. Dalje, ja sam odmah alarmirao City Express zbog novonastale situacije i trazio da mi hitno plate odstetu u visini iznosa koji je bio na otkupnici, medjutim ovi iz Novog Sada (odakle sam ja) prebacuju odgovornost na Nis, ovi iz Nisa mi rekose da su sve slikali, napravili zapisnik i isti poslali za Bg, a iz BGa mi vec dva dana pricao da im taj zapisnik jos nije stigao, i da ce cela procedura utvrdjivanja odgovornosti trajati i do mesec dana i da se ne zna da li cemi platiti odstetu!(a meni pare trebaju za juce, zaista jako hitno, jer trenutno nemam instrument koji mi je potreban ko lebac, a nemam ni pare sa kojima sam trebao da kupim novi)
Dakle molim vas za pomoc i savet kako da resim ovu zaista katastrofalnu situaciju zbog koje vec dva dana gubim zivce i ne spavam. Koga, gde i kako da uhvatim za gusu i dobijem svoj novac nazad? Razmisljam da ako nista drugo ne uspe, angazujem advokata i tuzim ih, kako za stetu, tako i za jos par stvari, jer imam coveka koji bi im izvukao mnogo vise para! Nadam se skorom resenju, jer se vec tresem od nerviranja, ovo je zaista ogromna svota novca za mene, mozete samo zamisliti kako mi je! Ako mi objasnite kako da ucitam fotografije unistene gitare i kutije sa svog racunara, rado cu i to da ubacim u temu!
Dakle ogroman problem je u pitanju! Prodao sam svog Jacksona Dinkey JS30 jednom decku iz Nisa. Poslao sam mu gitaru u utorak (13. jula) pouzecem.,preko kurirske sluzbe City Express, dakle on je pri preuzimanju trebao da plati putne troskove, kao sto smo se dogovorili, kao i iznos otkupnine koji je iznosio 18 800 dinara (180 Eu po tadasnjem dnevnom kursu) Gitaru sam upakovao vrlo brizljivo pre slanja, uzeo sam iz Mitrosa jednu od kartonskih kutija u kojima oni inace salju gitare, pored toga sam vrat posebno oblozio i zastitio jer cenim da je najosetljiviji, stavio gitaru u kutiju zajedno sa gig bagom, i fixirao je tako da ne moze da se pomera nikako.
Medjutim, zbog izuzetno neprofesionalnog i neodgovornog ponasanja City Expressa, moja gitara je stigla u Nis bukvalno u delovima! Dakle ono vise nije instrument, vrat i glava su pukli, na telu je ozbiljno ulubljenje, pakovanje samo gitare je bilo iseceno, dakle uzas jedan! Majka tog decka kome sam prodao gitaru je sve to slikala i poslala mi slike, nakon cega je zvala City Express i oni su joj vratili pare a gitaru poslali nazad meni i jos nije stigla!
Prvo sto mi se ovde ne uklapa je da kada primalac potpise i da novac, gitara prelazi u njegovo vlasnistvo, novac u moje, i kurir je duzan da taj novac uplati na moj tekuci racun koji mu je prethodno naznacen. Koliko ja znam, on nema pravo, da novac, koji je sada moj, bez mog odobrenja vraca primaocu. Dalje, ja sam odmah alarmirao City Express zbog novonastale situacije i trazio da mi hitno plate odstetu u visini iznosa koji je bio na otkupnici, medjutim ovi iz Novog Sada (odakle sam ja) prebacuju odgovornost na Nis, ovi iz Nisa mi rekose da su sve slikali, napravili zapisnik i isti poslali za Bg, a iz BGa mi vec dva dana pricao da im taj zapisnik jos nije stigao, i da ce cela procedura utvrdjivanja odgovornosti trajati i do mesec dana i da se ne zna da li cemi platiti odstetu!(a meni pare trebaju za juce, zaista jako hitno, jer trenutno nemam instrument koji mi je potreban ko lebac, a nemam ni pare sa kojima sam trebao da kupim novi)
Dakle molim vas za pomoc i savet kako da resim ovu zaista katastrofalnu situaciju zbog koje vec dva dana gubim zivce i ne spavam. Koga, gde i kako da uhvatim za gusu i dobijem svoj novac nazad? Razmisljam da ako nista drugo ne uspe, angazujem advokata i tuzim ih, kako za stetu, tako i za jos par stvari, jer imam coveka koji bi im izvukao mnogo vise para! Nadam se skorom resenju, jer se vec tresem od nerviranja, ovo je zaista ogromna svota novca za mene, mozete samo zamisliti kako mi je! Ako mi objasnite kako da ucitam fotografije unistene gitare i kutije sa svog racunara, rado cu i to da ubacim u temu!
Re: City Express WRECKAGE!!!
cimaj non stop centralu city expressa dok im ne dojadiš! prvo probaj na finjaka...ako vidiš da nema nista od toga, spomeni im advokata i tužbu...mislim da će to upaliti!Te pare su za tebe velike ali za jednu firmu nisu nikakva cifra i ne verujem da ce zeleti da se vuku po sudu zbog 180 jura!! Samo budi uporan!Držim ti fige!
Napravi lanac posiljalac-City Express-primalac, sve po redu, ime i prezime osobe koja je gitaru primila, koja je gitaru vozila, koja je gitaru predala...
Obavesti City Express lepim recima da ces tuziti sve ekspoziture i njihova odgovorna lica, kao i lica koje su ucestvovale u transakciji i da oni svoju odgovornost skidaju na sudu.
Obavesti ih o imenima lica koje su ucestvovale u City Express lancu. Jeste nisko, ali City Express ce stetu naplatiti od svojih zaposlenih sto je po meni ok.
Na kraju krajeva sto su se tako ophodili sa paketom?
Nije steta obavestiti inspekciju, ali sada nisam siguran da li je to u nadleznosti trzizne, a mislim da jeste jer je rec o uslugama.
Gledaj da sve postignes vansudskim poravnanjem. Znaci samo lepe reci i argumenti. Ne ide se ni njima na sud, ali oni su tekovina sistema...
Mislim da ce ovo sa imenima upaliti. Tada City Express zna koga ce sve kazniti po 20%.
Let the Force B with U!
Obavesti City Express lepim recima da ces tuziti sve ekspoziture i njihova odgovorna lica, kao i lica koje su ucestvovale u transakciji i da oni svoju odgovornost skidaju na sudu.
Obavesti ih o imenima lica koje su ucestvovale u City Express lancu. Jeste nisko, ali City Express ce stetu naplatiti od svojih zaposlenih sto je po meni ok.
Na kraju krajeva sto su se tako ophodili sa paketom?
Nije steta obavestiti inspekciju, ali sada nisam siguran da li je to u nadleznosti trzizne, a mislim da jeste jer je rec o uslugama.
Gledaj da sve postignes vansudskim poravnanjem. Znaci samo lepe reci i argumenti. Ne ide se ni njima na sud, ali oni su tekovina sistema...
Mislim da ce ovo sa imenima upaliti. Tada City Express zna koga ce sve kazniti po 20%.
Let the Force B with U!
- Haralampije
Pa nazalost preostaje ti da sacekas sta ce biti,birokratija je kurva.Ali imas ugovor,reklamirao si,oni su odgovorni za paket od prijema do isporuke,a s obzirom da je primalac odbio da primi paket jer je ostecen,i to reklamirao i dokumentovao,znaci i dalje oni snose odgovornost za paket,ako se dokaze da su krivi za ostecenje,sledi nadoknada stete.Precesljaj s tim advokatom uslove i odredbe iz ugovora,i te kompanije,i posavetuj se se s njim,da vidis sta mozes da ocekujes(mada imaj u vidu da je vrednost paketa prilicno mala)
Ako sve prodje bez dalje frke ok,a ako budu mutili tuzi ih,em sto ce da snose odgovornost za nadoknadu stete em ce snositi i sudske troskove
Ako sve prodje bez dalje frke ok,a ako budu mutili tuzi ih,em sto ce da snose odgovornost za nadoknadu stete em ce snositi i sudske troskove
Drugar,ne bih da te plasim,ali procitaj tacku 3 u tekstu "OPŠTI USLOVI ZA DOSTAVU POŠILJAKA U DOMAĆEM PROMETU"...
http://www.cityexpress.me/ugovor.php?language=e
Tesko ces sa njima terati pravdu...
http://www.cityexpress.me/ugovor.php?language=e
Tesko ces sa njima terati pravdu...

Ako zaista imas nekog advokatskog "ninju-osvetnika" na raspolaganju, najbolje je da se sto pre konsultujes sa njim. Mislim, ti realno nemas problema sa njihovim stavom. Koliko sam razumeo, ubacili su te u proceduru za nadoknadu stete? Tebi je samo frka od eventualne lenjosti birakratije? Predpostavljam da tu moze dosta da ubrza stvar jedan dopis advokata na pravu adresu, mozda cak i telefonski poziv na pravi broj. A mozda postoji osnova i za naplatu dodatnih troskova, jer ti si trebao da imas kes u rukama 2 radna dana nakon slanja i sve sto se u medjuvremenu desava je iskljucivo njihov problem koji se tebe ne tice! Zato najbolje odmah advokata... Zelim ti svaku srecu i da sto pre javis kako si resio situaciju.Jackson wrote:Razmisljam da ako nista drugo ne uspe, angazujem advokata i tuzim ih, kako za stetu, tako i za jos par stvari, jer imam coveka koji bi im izvukao mnogo vise para!
BTW, ova tema bi morala da se poveze sa jednom koju sam nedavno zapoceo... http://muzicki-forum.com/forum/viewtopi ... 34&t=13710
Last edited by Bozha on 16 Jul 2010, 01:19, edited 2 times in total.
Jel ima kod njih vrednost (cini mi se da se tako zove) odvojeno od otkupnine kao kod post ekspress-a?
Mozda je pitanje banalno,ali dali su napisali na paketu lomljivo i dali to uopste utice na klasifikovanje paketa!?Pitam jer je meni stigla akustara cityjem i na kutiji je pisalo lomljivo.Doduse i je kad sam je prodavao ,isto je to navedeno i sve je bilo u redu.Mislim da ne uzmu to kao argument svoje odbrane.
- Rocket Roll
Situacija kod nas je grozna: uspećeš da isteraš svoje ako stvar stigne do suda, ali do tada ćeš potrošiti puno vremena i nešto para. Velike firme mogu da otežu - one su velike, ti si mali, njih ne boli da idu na sud po godinu i više, a tebe boli.
Nema leka - živimo gde živimo.
Nema leka - živimo gde živimo.
Da, ogromnim crvenim slovima sam na kutiji napisao "OPREZ! LOMLJIVO!!!"teodorica wrote:Mozda je pitanje banalno,ali dali su napisali na paketu lomljivo i dali to uopste utice na klasifikovanje paketa!?Pitam jer je meni stigla akustara cityjem i na kutiji je pisalo lomljivo.Doduse i je kad sam je prodavao ,isto je to navedeno i sve je bilo u redu.Mislim da ne uzmu to kao argument svoje odbrane.
Postovao bih vam slike da vidite o cemu se radi, ali ne znam kako
- Rocket Roll
->Klikni ovde<-Jackson wrote:Postovao bih vam slike... ali ne znam kako
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuh,kupio drug akusticnu onu od par hiljada onu sto zovemo rostiljsku,i stvarno je postala rostiljska,odnosno ZA POTPALU ROSTILJA nakon dostave. nemoj da se cudis ,nisi prvi ni poslednji,to su samo jedne barabe bezobrazne,prica mi drug,njegov prozor gleda na postin terminal gde se iz kombija prebacuju stvari u one pikapove gde razvoze po gradu,serijske ubice se prema svoji lesevima ponasaju kao cvecke u odnosu na te radnike na te pakete,to se ne zna sta gde leti , to se baca na sve strane kako se stigne...
gledaj da imas nekog advokata koga licno poznajes,ili koji vec ima iskustvo sa njima,i koji voli da dere takve pedere,jer ako uzmes nekog koga samo briga za kintu,onda nemoj,znam iz slicnog iskustva...
gledaj da imas nekog advokata koga licno poznajes,ili koji vec ima iskustvo sa njima,i koji voli da dere takve pedere,jer ako uzmes nekog koga samo briga za kintu,onda nemoj,znam iz slicnog iskustva...
-
toliko o tome da se ne treba dobro upakovati posiljka ;]
Hcuf je pun horor prica zbog kurirskih sluzbi.
Trebao si skinuti vrat sa gitare ako je bolt on...Ako ne to i nista drugo onda popustiti skroz zice.
Mada, cini mi se da sam vidjao i bolje upakovane stvari unistene.
Hcuf je pun horor prica zbog kurirskih sluzbi.
Trebao si skinuti vrat sa gitare ako je bolt on...Ako ne to i nista drugo onda popustiti skroz zice.
Mada, cini mi se da sam vidjao i bolje upakovane stvari unistene.
Kakav haos... Ne znam, ja se ne bih usudjivao da saljem ili primam gitaru koja nije u hard caseu, nikad ne znas kroz koliko ruku to sve prodje. Jos uvek se neckam da li da porucujem neku gitaru preko neta jer se salje u gig bagu.
Nadam se da ces uspeti da povratis na neki nacin svoj novac, i da ce sve dobro da se zavrsi.

Nadam se da ces uspeti da povratis na neki nacin svoj novac, i da ce sve dobro da se zavrsi.
neko je otvorio kutiju razbio gitaru i zatvorio.. ko je zaposlio psihopatu u city express ???Jackson wrote: pakovanje samo gitare je bilo iseceno
ja bih iz principa uzeo advokata