Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Strat08

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by Strat08 » 20 Jun 2010, 16:28

Dobri ljudi, hvala vam na odgovorima, a prvenstveno na predlozima :bow: :bow: :bow:

E ovako, manja mana ovog mog Frontmena je što nema nikakav efekt koji bi "zacinio" malo zvuk, tj. nema prvenstveno reverba, pa mi zvuk ne štima, nekako mi zvuci "sirovo" (nadam se da me razumete sta hocu da kazem) treba mi samo malo reverba da bude onakav kakav zelim, medjutim, to jeste mana, ali ne najveca (uzecu pedalu reverb-a i voila), ono sto mi najvise smeta je jacina, brate mili, preslab je za probe (Jbg, nemamo eksterno ozvucenje). U svakom slucaju, Hotstepper poslusaj pojacalo po youtube-u, ili još bolje uzivo, ako imas gde, pa uporedi sa nekim drugim, ja npr. nikad vise ne bih uzeo fender pojacalo made in china, (mada su danas vecina takva), jer to nije pravi zvuk fendera...
mislim_stvarno wrote: Samo da odlucis da li ti treba za svirke ili za vezbanje i da uzmes odgovarajucu snagu. Mali lampas moze lako da se nadje za pare koje bi dao za bilo koji od ta dva rolanda (cak i Epiphone velve senior koji i nije male snage), a ako bi preskocio tog lp, i svu kintu ulozio u pojacalo, uf... :homer:

Mislim da je lakse izvuci dobar ton iz jcm800+squier nego mg15+gibson lp custom...

Bottom line: mislim da bi ti uzimanje rolanda pored frontmana i tih pedala bilo cisto bacanje para.
Pojačalo mi treba za probe (naravno i svirke), zbog toga sam i mislio rolanda, jer sam ga slusao kod jednog prijatelja i solidno mi je zvucao, a ima snage da izvuce probu. Pazi, u pravu si, potpuno si u pravu, ali ja jednostavno ne znam sta da uzmem od pojacala,znam sta hocu od pojačala, al ne znam koje bi bilo best buy :? Ne bih da dajem ekstremno mnogo novca za pojacalo, uzeo bih malo jaceg tranzistorca, mozda nekog pivija, pa ostatak novca da dam na efekte. Samo da mi je pojacalo sa ekstra klinom, i da ima dovoljno jacine da nadglasa bubnjara :mrgreen:
nenadnenad wrote:Kupi LPa...posle ces lako skupiti za pojacalo :mrgreen:
Ma i to što kazes :mrgreen:
Baba Slim wrote: Ali, u slučaju da hoćeš lampaša, kao što reče mislim_stvarno, Epiphone Valve Sr. je za svaku preporuku. 20W je sasvim dovoljno.
Ma jok, i tranzistorac ce mi biti dovoljan, sad za sad bih uzeo tranzistorca, pa mozda nekad u buducnosti kad se skupi love za ozvucenje i nekog manjeg lampaša :)
Haralampije wrote:
Evo ti jos jedna opcija (u slucaju da imas svirke)-uzmi si jos jednog strata za backup,i tutni u njega i u postojeci,neki dobar paket magneta(smaraca dankana ili fender 57/62,ili sta vec preferiras,posto vidim da je classic 50s taNbura),a ostatak na pedale koje te zanimaju,ako ostane kinte
a za gajbu ti jace pojacalo ne treba.
Sve bi to bilo OK, da strat ima 22 praga :) Medjutim, kao sto svi znaju, strat ima 21 prag (ne racunajuci amere i kopije), mada imam strata za sve sto mi trebaju singl magneti, sad bih uzeo postavku sa 2 hambakera :metal:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 20 Jun 2010, 16:52

Ako hoćeš Rolanda, onda možda ovo:

http://www.kupujemprodajem.com/Roland-C ... 0cube%2080

ili stariji model Cube serije, ako lik do sada nije prodao (mada izgleda solidno pohabano na slikama):

http://www.kupujemprodajem.com/Roland-1 ... 0cube%2080

Oba su i više nego glasna, Rolandi ubijaju sa glasnoćom.

To bi bio neki predlog... :ziveli:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 20 Jun 2010, 17:03

Uzmi bandita :mrgreen: (ja k'o pokvarena ploca) Sviram ga u studiju za probe, i pojacalo je genijalno. Da bi nadglasao bubnjara, ne mora ni do pola da se pojaca, a ima super zvuk. Def mislim da je bolji izbor od Rolanda. Jeste Roland odlicno pojacalo, ali ipak tu placas te efekte koji su ti neprakticni za svirke i probe, osim ako namestis jedan zvuk i vozis ga tako... Za kucu roland je genijalan, ali za ostalo...

Pored bandita, ljudi vole Randall trandze, Fender frontman-e (jace od tvog), Laney-e, a izbegavaju trandze marshalle line6 itd... Ja sam probao peavey, laney, frontman, i neki matori marshall jcm800 solid state (koji je moj :mrgreen: , isti ovakav http://www.kupujemprodajem.com/Marshall ... -oglas.htm ) , i najvise mi se svidjaju bas taj moj marshall i peavey. Frontman njaaaaaa, davno sam ga probao, pa se ni ne secam dobro, ali laney mi je bio bas bzvz. Da nisam uzeo marshalla, danas bi terao bandita... :D

Strat08

Post by Strat08 » 20 Jun 2010, 17:12

Baba Slim wrote: Ako hoćeš Rolanda, onda možda ovo:

http://www.kupujemprodajem.com/Roland-C ... 0cube%2080

To bi bio neki predlog... :ziveli:
Da, bas sam gledao ovog i planirao zvati lika, onda vidjoh gitaru i odustah :D Ali je gitara danas prodata :cry: :cry: :cry:
Hvala na predlogu :ziveli:
mislim_stvarno wrote:Uzmi bandita :mrgreen: (ja k'o pokvarena ploca) Sviram ga u studiju za probe, i pojacalo je genijalno. Da bi nadglasao bubnjara, ne mora ni do pola da se pojaca, a ima super zvuk. Def mislim da je bolji izbor od Rolanda. Jeste Roland odlicno pojacalo, ali ipak tu placas te efekte koji su ti neprakticni za svirke i probe, osim ako namestis jedan zvuk i vozis ga tako... Za kucu roland je genijalan, ali za ostalo..
Ok, ako ti tako kazes, uzecu ga u obzir, samo da procackam po oglasima i nadjem nekog blizu NS-a da prodaje, pa da probam :D Hvala :ziveli:

Stanko

Post by Stanko » 20 Jun 2010, 17:43

Pogledaj vukao se po oglasima crveni les paul studio, sad ne mogu da nadjem oglasa. Cini mi se da je bio 700e sa koferom.
Ali isto tako mi se cinilo da nije imao top od javora, vec da je ceo bio od mahagonija ;)
Takodje ima i onaj Raw power LP studio, al on je ceo od javora ako se ne varam?

nenadnenad

Post by nenadnenad » 20 Jun 2010, 18:50

To je bio faded?

Image

Stanko

Post by Stanko » 20 Jun 2010, 20:03

Yep bas taj :) tj tu je lik prodavac stavio :D

Kill surf city

Post by Kill surf city » 28 Jun 2010, 01:37

Nemam pedalboard, mozda padne neka daska uskoro.

Image

E13 TBD Fuzz/Feedback Loop (u petlji su Boss SE70 i posle njega RM multi fuzz klon u Rocketovoj izvedbi )/Dunlop Rotovibe /Dr Scientist RRR / Yamaha FX500

Fali mi nekakva kontrola za muti fx :grummel_2:

Ima tu jos komada, ali u poslednje vreme gledam da pojednostavim lanac :mrgreen:

:ziveli:

Strat08

Post by Strat08 » 02 Jul 2010, 13:33

Strat08 wrote: Ne bih da dajem ekstremno mnogo novca za pojacalo, uzeo bih malo jaceg tranzistorca, mozda nekog pivija, pa ostatak novca da dam na efekte.................Ma jok, i tranzistorac ce mi biti dovoljan, sad za sad bih uzeo tranzistorca, pa mozda nekad u buducnosti kad se skupi love za ozvucenje i nekog manjeg lampaša :)

Opet sam sam sebe demantovao :ma bravo: Al' nikako ne bude onako kako planiram, uvek uzmem nesto trece :mrgreen:

mislim_stvarno wrote: Mislim da je lakse izvuci dobar ton iz jcm800+squier nego mg15+gibson lp custom...
I odlucio se za ovu varijantu koju je mislim_stvarno predlozio, ali u skroz drugom obliku..... :)

Evo ja sam to izveo na moj način:

Image
By strat08 at 2010-07-02

Image

Born_Dead

Post by Born_Dead » 20 Jul 2010, 14:42

Uzeo sam novu pedalu rocktron zombie,i posto mnogo jede baterije ,a nemam novac za originalni ispravljac sta ce da se desi ako kupim 9v ispravljac na buvljaku?

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 20 Jul 2010, 15:19

Born_Dead wrote:Uzeo sam novu pedalu rocktron zombie,i posto mnogo jede baterije ,a nemam novac za originalni ispravljac sta ce da se desi ako kupim 9v ispravljac na buvljaku?
verovatno nista, osim ako nije neki mnogo jak....ali ako kupis onaj najobicniji za 100-200din....nece biti nista, mozda ne bude radio, i to je to..... ja sam jedan koristio dugo, cak sam i vise pedala napajao...i nisam nikada imao problema, osim sto je bio slab za delay pedalu....a opet cale mi je jednom kupio u radnji neko jace napajanje, i sprzio sam pedalu.... :)

Born_Dead

Post by Born_Dead » 20 Jul 2010, 17:11

pa ja ne bih da sprzim bas pedalu :D jer sam ostao bez kinte trenutno :D

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 20 Jul 2010, 17:41

Born_Dead wrote:pa ja ne bih da sprzim bas pedalu :D jer sam ostao bez kinte trenutno :D
pa samo uzmi neku koja daje malo struje, i to ti je to....meni je ovaj kupio da mogu da napajam dva pedalboarda :)

xspaceman

Post by xspaceman » 20 Jul 2010, 20:27

Guitar_thrill wrote:
Born_Dead wrote:pa ja ne bih da sprzim bas pedalu :D jer sam ostao bez kinte trenutno :D
pa samo uzmi neku koja daje malo struje, i to ti je to....meni je ovaj kupio da mogu da napajam dva pedalboarda :)
nije bitna struja nego napon! pedalica uzima struje koliko joj je potrebno, a bitno je da je odgovarajući napon!

Born_Dead

Post by Born_Dead » 20 Jul 2010, 20:30

xspaceman wrote:
Guitar_thrill wrote:
nije bitna struja nego napon! pedalica uzima struje koliko joj je potrebno, a bitno je da je odgovarajući napon!
pa znam,kod kineza moze da pise jedno na proizvodu,a da je sasvim druga stvar,to me je bas strah. razmisljam kako da proverim napon,uz pomoc onih spravica,ali nisam siguran kako.neki predlog?

Locked