Epi vs Washburn

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

terry mid

Re: Epi vs Washburn

Post by terry mid » 22 Jul 2010, 22:01

Pa jesi li probao obe?To prvo...Koja ti vise odgovara po karakteristikama?drugo...Koja ti daje zelju za sviranjem?trece...

M1sha

Post by M1sha » 22 Jul 2010, 22:19

Wash sam probao i lezi mi super. Epija jos nisam zato sto sam ga tek danas nasao u oglasniku. Znam da mi niko nece reci koja gitara je MENI bolja, treba mi samo misljenje o drvetu, magnetima(koji su ocigledno bolji na Epiju(SD '59/Custom ja mislim )), kvalitetu izrade...

Born_Dead

Post by Born_Dead » 23 Jul 2010, 09:46

ali ako ti ako ti washburn vise lezi,magneti su najmanji problem,mada ja znam ljude koji imaju washburn elektroniku,kao dosta je pouzdana,tu je jedan majstor iz okoline sto pravi git,stavlja washburn elektroniku u nekim da ne kazem jeftinijim modelima. gledaj sta ti vise lezi,magneti se daju promeniti. pa javi sta si odlucio :D

M1sha

Post by M1sha » 23 Jul 2010, 10:40

Pa za promenu magneta bi mi trebalo minimalno jos 100 evra, a ovako za 400 dobijem i mahagoni i Duncane i partizanovski look :D, doduse, nema VCC i Buzz Feiten, al zivecu i bez toga :D

MUzzY

Post by MUzzY » 23 Jul 2010, 10:41

? :) Sta znaci pouzdana elektronika za gitaru? :D

Born_Dead

Post by Born_Dead » 23 Jul 2010, 10:45

da ne moras da brines npr da ce da ti se odlemi nesto,da prekida zvuk kada se uzivis dok sviras,i tako te stvari,i sam znas vise od mene

terry mid

Post by terry mid » 23 Jul 2010, 10:50

M1sha wrote:Pa za promenu magneta bi mi trebalo minimalno jos 100 evra, a ovako za 400 dobijem i mahagoni i Duncane i partizanovski look :D, doduse, nema VCC i Buzz Feiten, al zivecu i bez toga :D
Pa onda kupi epiphone...ja kroz tvoj post sam video da ti je favorit epi i sto bi ja sad pokusavao da te nagovorim da uzmes washburna...
Evo ti jos jedan epi samo 50jura dole http://www.kupujemprodajem.com/Epiphone ... _id=151100

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 23 Jul 2010, 10:59

Born_Dead wrote:da ne moras da brines npr da ce da ti se odlemi nesto,da prekida zvuk kada se uzivis dok sviras,i tako te stvari,i sam znas vise od mene
Zanimljivo... Znaci azijatkinje iz Wasburna bolje leme negoli one iz Epiphone-a? :mrgreen:
On topic, taj VCC je prilican gimmick i ne narocito upotrebljiv live, a Buzz Feiten sy je fina stvar, ali se stima drugacije nego "obicna" gitara ponekome cak i ne odgovara, tako da ne gubis mnogo actually. Bilokakobilo, pre bih se odlucio za Washburn, ta Wi serija su fine gitare, malo deblje lakirane i poteske, ali fine nevertheless...

M1sha

Post by M1sha » 23 Jul 2010, 11:04

terry mid wrote:
M1sha wrote:Pa za promenu magneta bi mi trebalo minimalno jos 100 evra, a ovako za 400 dobijem i mahagoni i Duncane i partizanovski look :D, doduse, nema VCC i Buzz Feiten, al zivecu i bez toga :D
Pa onda kupi epiphone...ja kroz tvoj post sam video da ti je favorit epi i sto bi ja sad pokusavao da te nagovorim da uzmes washburna...
Evo ti jos jedan epi samo 50jura dole http://www.kupujemprodajem.com/Epiphone ... _id=151100
Pa to je ta gitara, samo sto ima jos jedan prodavac u NS. Necu da idem u Zrenjanin da bi se ispostavilo da mi gitara ne lezi :D.

@DrGreenthumb - Nisu iste azijatkinje iz Koreje i iz Indonezije :D

Born_Dead

Post by Born_Dead » 23 Jul 2010, 11:29

DrGreenthumb wrote:
Born_Dead wrote:da ne moras da brines npr da ce da ti se odlemi nesto,da prekida zvuk kada se uzivis dok sviras,i tako te stvari,i sam znas vise od mene
Zanimljivo... Znaci azijatkinje iz Wasburna bolje leme negoli one iz Epiphone-a? :mrgreen:
moze biti a i ne mora da znaci,ali ozb,mislim kao dosta je cene,ali zaboravite sta sam reko,nemam cinjenice

Santana

Post by Santana » 23 Jul 2010, 21:35

Bolje proveri na netu, ali mislim da taj senkerovski Epifon nema telo od mahagonija u stvari. Jova neka, mislim.
Prilicno si brzo otpisao Epifonov ,,V'' od korine, uzgred.
Vosburn je mnogo jasniji na slici koju si ti dao, a ono mu dodje sta? Kao ,,Les Pol'' po konstrukciji?
Ne znam koliko je to eura ali imas na oglasima silne Epifonove ,,Les Polove'' sa ,,Dankanima''.
A nesto sto bih ja razmotrio, pod uslovom da imam kinte za tako nesto, bilo bi ovo.
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/160 ... -AR250-BK/
evo vece slike
Image

terry mid

Post by terry mid » 23 Jul 2010, 22:17

Like Santana :D

M1sha

Post by M1sha » 23 Jul 2010, 22:34

Santana wrote:Bolje proveri na netu, ali mislim da taj senkerovski Epifon nema telo od mahagonija u stvari. Jova neka, mislim.
Prilicno si brzo otpisao Epifonov ,,V'' od korine, uzgred.
Vosburn je mnogo jasniji na slici koju si ti dao, a ono mu dodje sta? Kao ,,Les Pol'' po konstrukciji?
Ne znam koliko je to eura ali imas na oglasima silne Epifonove ,,Les Polove'' sa ,,Dankanima''.
A nesto sto bih ja razmotrio, pod uslovom da imam kinte za tako nesto, bilo bi ovo.
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/160 ... -AR250-BK/
evo vece slike
Image
Super je Ibanez, ali nemam para za njega. Nisam jos bas skroz otpisao V od korine, nego ga nemaju u radnji, a nece da ga dovlace iz BG-a.
Sto se tice Schenkera, ne mogu nigde da nadjem informacije o njemu. Ima samo o Dean modelu.

M1sha

Post by M1sha » 24 Jul 2010, 00:02

Nije mi uopste bitno drvo, nego zvuk koji izlazi iz njega, tako da, ako dobro zvuci, uzimam.
Ostaje mi samo da probam sve 3 i da kupim onu koja mi najbolje lezi i zvuci :D.

Vaske023

Post by Vaske023 » 24 Jul 2010, 00:30

Kada sam gledao po netu naisao sam na dve verzije flying V iz 1967
Image
Ovaj epiphone sa oglasa
http://www.kupujemprodajem.com/Epiphone ... _id=151100
vise lici na ovog crnog,a po netu sam nailazio samo na verzije koje su iste kao ovaj beli,a evo i informacija :) :
http://guitars.musiciansfriend.com/prod ... sku=518098
Inace epiphone 1967 imaju telo alder,dok za 1958 stoji korina,ebony.
Evo i sa slike se vide razlike:
Image
M1sha wrote:Nije mi uopste bitno drvo, nego zvuk koji izlazi iz njega, tako da, ako dobro zvuci, uzimam.
Ostaje mi samo da probam sve 3 i da kupim onu koja mi najbolje lezi i zvuci :D.
:1: :D
:ziveli: !

Post Reply