Kupovina drveta
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Kupovina drveta
@w437776 meni ovo najvise lici na javor
- Dersu Uzala
Lici na alder a lici i na ash.w437776 wrote:da ne otvaram novu temu, moze li mi neko reci koje je ovo drvo?![]()
meni pre na alder mada malo zbunjuje ona tekstura kod gornje krivineDersu Uzala wrote:Lici na alder a lici i na ash.
jova je u pitanju....ili ti " alder " po americki ....inace, a propos' kupovine drveta, dobio sam informaciju da pticji javor moze da se nadje u nekom kombinatu u S.Mitrovici....da li neko zna nesto vise? googlah, ne nadjoh....zavrasavam jedan bass kojim i nisam iskreno 100 % zadovoljan (estetski) jer sam gornju plocu radio od mazer topole,jer nisam uspeo da nadjem ni rebras a ni pticji javor....evo kako otprilike izgleda u sadasnjoj fazi
http://www.mediafire.com/imageview.php? ... f0&thumb=4
POZ...
http://www.mediafire.com/imageview.php? ... f0&thumb=4
POZ...
- Wild Child
kad se sve sabere i oduzme,kolko te izadje jedna daska ,npr Mahagonija ,dovoljna samo za telo?
i necu onaj mahagoni "namestajac" ,zanima me samo onaj s "krupnim zrnom"

- Dersu Uzala
- Wild Child
na skali od 1 do 10,ovaj fazon je smeshan -2
pa za nekih 40-60 juraWild Child wrote:kad se sve sabere i oduzme,kolko te izadje jedna daska ,npr Mahagonija ,dovoljna samo za telo?
- Dersu Uzala
Nije fazon nego 'hint', o mojsije. Na reku po mahagoni. Ima camaca koji trule okolo.
- Wild Child
ama cale,dal si lud? ko ce se s tim zajebavati 

-
Pozdrav ljudi, posto se pripremam vec neko vreme da pravim neku bas gitaru lutam po stovaristima u potrazi za drvetom. Do sad sam nasao neke komade oraha, tresnje i jove. Sve to na stovaristu u blizini KG-a tacnije u Desimirovcu ime mu ne znam. Eto da podelim par informacija. I interesuje me jel ima ko komad javora pogodan za vrat ili dva???
Pozdrav
Pozdrav
da li neko zna za bosanski sajt, bave se izradom gitara, i na njemu imaju komadi drveta koje prodaju i imaju u ponudi, na njemu sam gledao neki javor rebras za topove, i sad nemogu da se setim kako se zove sajt
jel prolaze kroz neki proces susenja,ta drva sto su po stovaristima. ja nisam obilazio ni jedan,al kontam da su izlozena nekoj vrsti vazdusnog susenja,kolko je to tu stojalo,i kolkli je postotak vlage u drvetu,ko ce ga znati? sem ako nemam merac pri ruci
. skeptican sam po tom pitanju,i kontam kad bi se kupilo,da bi se moralo podvrgnuti nekom procesu susenja

- SiskoMarcetic
da nije Mirsad Kovacevicmajtimika wrote:da li neko zna za bosanski sajt, bave se izradom gitara, i na njemu imaju komadi drveta koje prodaju i imaju u ponudi, na njemu sam gledao neki javor rebras za topove, i sad nemogu da se setim kako se zove sajt
http://live4guitar.com/article/intervie ... mk-guitars
- Dersu Uzala
Moralo bi jasta. Uglavnom se to po zapadu drzi po skladistima gde mozes da kontrolises i vlagu u vazduhu i temperaturu. Ne mora da bude neka egzotika ali nije ni ona fora daj da bacimo to na tavan 10 godina da odlezi. 
Najveci gotivac za kog sam ja cuo je neki matori iz L.A.-ja koji ima prikolicu (trailer) za one 18-tockase. To mu stoji vec 50 godina na nekom parking lotu u sred centra grada (dovn tovn jel). Prodaje na komad. Ima drvo koje mu tu cuci 25 godina i jace.

Najveci gotivac za kog sam ja cuo je neki matori iz L.A.-ja koji ima prikolicu (trailer) za one 18-tockase. To mu stoji vec 50 godina na nekom parking lotu u sred centra grada (dovn tovn jel). Prodaje na komad. Ima drvo koje mu tu cuci 25 godina i jace.