Epi vs Washburn

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

M1sha

Re: Epi vs Washburn

Post by M1sha » 04 Aug 2010, 20:56

Ovo sa Apolom bi bilo dobro samo da nema bolt-on vrat. Sustain je ipak sustain :mrgreen: .
Nekako mislim da je WI64 best-buy za ove pare. Dobro drvo, solidni magneti (ne sviram ja 15+ godina pa da mogu da cujem neku ogromnu razliku u magnetima, ali svejedno ce to biti veliki pomak sa SX strata :mrgreen: ). Epiphone sam otpisao, korinu zato sto ga nemaju u shopu, a Schenkera zato sto nikad nije serijski proizvodjen - verovatno je kopija.

Santana

Post by Santana » 04 Aug 2010, 21:44

Ma kupi Sx ili Vintage SG i rovni dobre magnete.
To je lepljen vrat.

Vintage
[youtube]L-9SigjihPU&feature=player_embedded#![/youtube]
http://www.musiccentar.com/i-839/vintag ... cna-gitara

SX
http://www.sxguitarspain.com/sx_ssg_standard.htm
nemam pojma ko drzi Sx.

[youtube]-aNIvToYgVw&feature=related[/youtube]

http://www.musiccentar.com/i-3209/caree ... camouflage
Ovo je les pol tezine malo vise od pola neizbusenog gibsona. Ali vrat je lepljen.
Ne pitaj se kakvo je drvo i kakvi su magneti, probao sam je ovde u Nisu dva-tri puta i nemam neki poseban utisak.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 04 Aug 2010, 22:21

Ma, daj covece! Sta mu sad predlazes da kupuje tu neke bzvzne gluposti koje samo lice na lp? Mislim na sx i appolo. SX doduse nisam probao, a apolo je pristojna gitara, ali opet, to i nije neki napredak u odnosu na sx strata. Ne uzimaj nista sto ces odmah po kupovini unapredjivati, u tom slucaju, bolje nabudzi magnetima tu gitaru sto imas. Kupovati jos jednu gitaru nize klase i u nju ubacivati nove magnete je cisto bacanje para. Izgubices vise od 50% vrednosti u startu. Ja bih radije imao jednu gitaru srednje klase nego 3 nize...

Ja sam probao Vintage lp i bio mi je skroz bzvz, utisak losiji od epiphona. I vrat i ton mi nisu legli ni malo.

Kod marica je bio Appolo LP sa lepljenim vratom ranije, ne znam da li ih jos uvek dobijaju, kao sto rekoh jako solidna gitara. (oko 23k din), ali pored tvog sx-a, to je bacanje para

Epiphone lp su odlicni, ali ipak mislim da je njihova cena na granici neprihvatljivosti (polovni imaju sasvim korektne cene za taj kvalitet)

Washburn sam svirao samo jedan ali to je bio neki super-strat model sa floydom, i vise se i ne secam kakav mi je utisak ostavio, ali wi64 deluje stvarno dobro po specifikacijama i slikama. (mada meni ovo vise lici na kopiju SGa nego LPa :D )

Ja bih najpre isao na polovan Epi LP...

M1sha

Post by M1sha » 04 Aug 2010, 22:36

To sam i odlucio. Uzimam WI64 i gotovo!!! :D
WI64 je vise SG zato sto nema binding i ima one konture na telu, a WI66 je vise LP.

parker

Post by parker » 05 Aug 2010, 08:54

parker wrote:a da neko objasni buzz feiten?
aj kad nece niko...

[youtube]XzpOtmHbCpc&feature=related[/youtube]

M1sha

Post by M1sha » 05 Aug 2010, 09:53

Kako DOBRO izgleda ovaj quilted maple top! Steta sto je to DL(deluxe) verzija.

Vaske023

Post by Vaske023 » 06 Aug 2010, 12:42

mislim_stvarno wrote:Ma, daj covece! Sta mu sad predlazes da kupuje tu neke bzvzne gluposti koje samo lice na lp? Mislim na sx i appolo. SX doduse nisam probao, a apolo je pristojna gitara, ali opet, to i nije neki napredak u odnosu na sx strata. Ne uzimaj nista sto ces odmah po kupovini unapredjivati, u tom slucaju, bolje nabudzi magnetima tu gitaru sto imas. Kupovati jos jednu gitaru nize klase i u nju ubacivati nove magnete je cisto bacanje para. Izgubices vise od 50% vrednosti u startu. Ja bih radije imao jednu gitaru srednje klase nego 3 nize...
:1: :)

Born_Dead

Post by Born_Dead » 06 Aug 2010, 14:28

cort ima par dobrih modela nesto na taj fazon

http://www.mix-musichouse.com/index.php ... &Itemid=26

po specifikacijama ne bi smela da zvuci lose.

Santana

Post by Santana » 06 Aug 2010, 17:20

:bambi: za ,,mislim_stvarno''.
Nisam mu preporucivao stvari koje lice na les pol vec na sg.
A te jeftine gitare sam mu pomenuo jer je bilo u prethodnom postu reci o tim jeftinim gitarama sa bojlim magnetima pa mi se ucinilo da to uzima u obzir jer ima ogranicen budzet.
Neki ljudi vole te opcije. Ove koje sam mu ja naveo konkretno (cisto informativno) sviraju moji drugari i poznanici. A kako je covek rekao da ne zeli srafljen vrat onda sam mu pokazao onaj bezvezni Karirov les pol.
A ja sam mu u stvari preorucio da se strpi dok ne ustedi jos (za nesto kao onaj ibanez artist).

Kort u postu iznad iznad ima srafljen vrat.

M1sha

Post by M1sha » 06 Aug 2010, 17:34

Ja sto ima srafljen vrat, nego ima i EMG i die cast masinice tako da :grummel_2:

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 06 Aug 2010, 17:40

bas ces ti osjetiti razliku izmedju sarafljenog i lijepljenog vrata ...
sta fali EMG HZ ? i tim die cast masinicima kortovim ne fali nista, drug ima korta i krlja rifove ko stoka i nista se ne rastimava .
idi ti lijepo u prodavnicu probaj i kupi, a nemoj napamet nista govoriti :wink:

M1sha

Post by M1sha » 06 Aug 2010, 18:28

EMG bilo HZ ili neki drugi nije za mene. Za mene je pasiva. Die Cast vs Grover 18:1 mislim da znamo ko je pobednik. Spoj vrata i tela se oseti u pristupacnosti visokim poljima. Treba mi gitara na kojoj cu svirati i blues i jazz i rock i malo heavy-ja, a ne ova sekira :D

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 06 Aug 2010, 18:35

@santana, ma reko sam posto mi se ucinilo da si ti krenuo tu pricu sa nekim veslima i ubacivanjem drugih magneta...

misho, pazi 'vako emg HZ jesu pasivni paf-like magneti (bar ih tako negde opisase), a set neck nikako nije dobar za laksi pristup visim pragovima (point and case Les Paul VS Ibanez RG), neck-through body je skroz druga stvar

M1sha

Post by M1sha » 06 Aug 2010, 18:46

Set neck na Washu je drugacije uradjen. Mnogo bolji spoj nego recimo na stratu, gde ne mogu da dohvatim 6. zicu na 21. pragu. Za Ibanez ne znam

Post Reply