Tako i treba da bude na Stratu, to je to - bright city. Evo, poslušaj šta Greg Koch ima da kaže na tu temu i zašto bridge magnet ipak treba vezati na tone pot.Guitar_thrill wrote:ja imam ceo set, zvuci vrlo lepo, jedino sto bridz zvuci tanje od neck magneta, na cleanu, jer neck pozicija je ipak nekako "punija" sa svakim magnetom, medjutim ni drive-u se to i ne primeti toliko, osim ako ne ocekujes da kad prebacis na bridge krene da "vristi" i da imas nekidivljiji solo zvuk, ovde jednostavno sve zvuci ujednaceno na drive-u, samo druagciji odnos basa,srednjih i visokih.....sto je nekako i logicnoHotstepper wrote:Mozhe, dogovoricemo se.
Ja svakako planiram da menjam ceo set, pa bih voleo da chujem kako zvuche u svim pozicijama..
Koji magnet?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Koji magnet?
- Guitar_thrill
- MF veteran
Jes' i ja ovo radim i to bas iz istog razloga, tj. inspiracija mi je bio Clapton, i Bonamassa, uvek mi se vise svidjao bridge magnet kad se malo zavrne tone pot (na drive-u) 
@guvnore dude imash li neki link za taj wiring za bridge pup tone control 
Ti kao ne znaš, mene si našao...
http://www.seymourduncan.com/pdfs/suppo ... e_f_bp.pdf - takozvani mod od 5 sekundi.
Samo što sam ja neck i middle vezao na jedan tone pot, a bridge na poseban. Mada, možda je nabolja fora da se middle ostavi otvoren, kao kod Jimmie Vaughan Strata, a neck i bridge povežu na tone potove - Cvaki za sebe.
http://www.seymourduncan.com/pdfs/suppo ... e_f_bp.pdf - takozvani mod od 5 sekundi.
Samo što sam ja neck i middle vezao na jedan tone pot, a bridge na poseban. Mada, možda je nabolja fora da se middle ostavi otvoren, kao kod Jimmie Vaughan Strata, a neck i bridge povežu na tone potove - Cvaki za sebe.
- Hotstepper
To mozhda o jeste najbolje reshenje, s' obzirom da se midle i onako najredje koristi (bar ja tako mislim),
i on ima najmanje upechatljiv tone..
i on ima najmanje upechatljiv tone..
e thnx @guvnor ozb nesto nisma uspeo da ga nadjem pozzzzzzzzzzzz 
jel moguce da ovde niko nista (cak ni "majstori") nemogu nista da urade bez seme. dajte ludi malo eksperimentisite.
@majti vidis da nije bre, ti si ovde jedini pravi majstor
i to bez znaka navoda
- Haralampije
guv'nor wrote:Ti kao ne znaš, mene si našao...![]()
![]()
S tim sto sam ja bridge vezivao na prvi tone pot(tako da regulise i neck i bridge) ili da bude master tone,za sva tri.
pa da i meni nekako logicnije da se bridge veze za prvi tone pot
dweezil wrote:@majti vidis da nije bre, ti si ovde jedini pravi majstori to bez znaka navoda
zvini ako sam te uvedija, zvucis mi ko zebic
lepo je i sam experimentisati ali nekad je ono lepo i imati odmah neki wiring schematic i sl da odmah bacis oko
elektronica je bar za mene opustanje
toushe