Pre par meseci sam se javio sa nekom starom klasicnom gitarom, koju sam na kraju osposobio i ona je trebala da sluzi za ucenje "osnovnih akorda i sviranje nekih laksih pesmica", ali, ali... Ispostavilo se da gitara uopste ne drzi stim, tako da sam odustao od ucenja gitare, previse frustracija za mene.

Pre 2dana sam uzeo konacno, nadam se, pristojnu gitaru za mene, pocetnika...

Prelistavao sam forum, i nailazio na razno-razna misljenja po pitanju ove gitare, i ne samo ovde, nego generalno na Internetu!
Ja sam se trudio da budem subjektivan. Dakle isao sam ovom logikom:
Posto nemam nikog ko se razume u gitare, i ne znam nesto mnogo o njima, uzecu ono sto mi se svidja na oko, i ono sto fino zvuci - i da to sve bude povoljno!

Troumiio sam se izmedju:
Nekog osnovnog Epiphoneovog modela, nekog Stagg-a, i ove Aster gitare. To sam imao u ponudi. Na kraju sam odabrao gore navedenu gitaru, zato sto me je ona najvise privukla.
Moja pitanja:
Da li sam pogresio sto sam previse bio subjektivan?
Da li je mnogo 4,500 dinara za ovu gitaru? Polovna je, naravno.
Da li je je istina da kvalitet Aster gitara zavisi od primerka gitare?
Voleo bih da cujem sto vise subjektivnih misljenja, mislim da bismo takodje ovime pomogli i buducim kupcima ove gitare, jer ja nisam mogao da nadjem nesto konkretno o njoj. Ili je hvale ili je kude, ali bez nekih argumenata...
Inace, gitara je stara dve godine, koristio ju je neki covek za neke svirke, i kaze da je bio zadovoljan. Cak je toliko bio fin da mi je ukljucio gitaru preko pojacala, da cujem kako radi ozvucena, i mogu vam reci da meni zvuci zaista fino.
E sada jos nesto.
Posto jos uvek nisam krenuo sa nekim "aktivnim" ucenjem, da li biste mogli da mi kazete najefikasniji nacin ucenja gitare, takodje i najpravilniji?
Ovaj covek me je savetovao da kupim neku skolu gitare na CDu. Da li bi osim toga, bilo dobro da uzmem neke casove, ili ne?
Iskreno, ja bih voleo da budem samouk, nekako mi se to vise svidja...

Pozdrav!