Literatura za gradnju gitare...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Literatura za gradnju gitare...
Bio bih vam zahvalan ako neko ima neke literature na ovu temu, mozda cak i uopste na temu stolarstva (onoga sto bi mi bilo potrebno da znam da bih mogao da napravim svoju gitaru) da mi prosledi na PP ili na mail...
Planiram uskoro da pocnem da pravim svoju gitaru, razmisljao sam o Les Paulu, ali mozda odustanem zbog stomacica, pa se bacim ne nekog telca, videcu vec...
Sada, da bih izbegao dopisivanje po forumu i spamovanje i cekanje na odgovor, mislio sam da bi bilo dobro da iscitam neku literaturu, i da krenem u taj poduhvat bar sa nekim teorijskim predznanjem...
bogdanovicm@hotmail.com
Pozz, i hvala unapred...
Planiram uskoro da pocnem da pravim svoju gitaru, razmisljao sam o Les Paulu, ali mozda odustanem zbog stomacica, pa se bacim ne nekog telca, videcu vec...
Sada, da bih izbegao dopisivanje po forumu i spamovanje i cekanje na odgovor, mislio sam da bi bilo dobro da iscitam neku literaturu, i da krenem u taj poduhvat bar sa nekim teorijskim predznanjem...
bogdanovicm@hotmail.com
Pozz, i hvala unapred...
Re: Literatura za gradnju gitare...
E koliko nas planira uskoro da pocne sa izradom gitare 

Ne znam koliko nas planira, mene je do sada sprecavalo samo to sto nisam imao gde. 
Sada sam i taj problem resio, jedino ostaje da pokusam da se sto bolje informisem pre nego sto krenem u taj poduhvat...
Hvala puno na tutoru, jeste jako detaljan...
Jos neko, jos nesto?
)

Sada sam i taj problem resio, jedino ostaje da pokusam da se sto bolje informisem pre nego sto krenem u taj poduhvat...

Hvala puno na tutoru, jeste jako detaljan...
Jos neko, jos nesto?

- mislim_stvarno
Ja sam nekoliko puta kacio linkove ili objasnjenje kako doci do linkova za knjigu za farbanje gitare, pa potrazi. Knjiga se zove "Paint your own guitar" http://paintyourownguitar.com/. On objasnjava neke "zanimljive" finishe (zw bullseye, evh), ali samo ako procitas knjigu, shvatis kako bilo sta da ofarbas.
Takodje sam nalazio neke zanimljive knjige o gradjenju gitare, samo sto sam ih izgubio na nekom disku...
Ne mogu da kacim piratske linkove zbog pravila foruma, ali potrazi na sajtovima koji se bave pretragom torrenata i rapidshare-a
Takodje sam nalazio neke zanimljive knjige o gradjenju gitare, samo sto sam ih izgubio na nekom disku...

Ne mogu da kacim piratske linkove zbog pravila foruma, ali potrazi na sajtovima koji se bave pretragom torrenata i rapidshare-a

Evo literature:
"Make your own electric guitar" (2nd edition) by Melvyn Hiscock
"A guitar maker's manual" by Jim Williams
"The art of guitar making" by Andrew Allan
"Build your own solid body guitar" by Martin Koch
...A možda ti i ovo bude intersantno:
"Guitar electronic for musicians" by Donald Brosnac
"Guitar player repair guide" by Dan Erlewine (ovo može da ti bude od koristi prilikom setup-a, i nekih drugih tehničkih detalja)

"Make your own electric guitar" (2nd edition) by Melvyn Hiscock
"A guitar maker's manual" by Jim Williams
"The art of guitar making" by Andrew Allan
"Build your own solid body guitar" by Martin Koch
...A možda ti i ovo bude intersantno:
"Guitar electronic for musicians" by Donald Brosnac
"Guitar player repair guide" by Dan Erlewine (ovo može da ti bude od koristi prilikom setup-a, i nekih drugih tehničkih detalja)

Pošalji mail adresu na moj PP pa ću ti poslati e book
E vidim da si okačio adresu, poslato je
Hvala puno drugari...
Jako sam nestrpljiv da pocnem...
)
Jako sam nestrpljiv da pocnem...

Mozda je offtopic al pitanjce jedno. Zna li neko da'l ima neki od majstora da daju kurseve za izradu gitare?
Koliko ja znam ...jos uvek nema ali je moguce da ce se pojaviti uskoro nesto vratova i tela sa mogucnoscu razlicitog stepena zavrsenosti tj. odradjenim najnezgodnijim operacijama (uklop vrat/telo,routing magneta,sipke,zasecanje i postavka pragova,nanosenje radiusa) gde bi svako dovrsio po svojoj zelji... 

@H3atman Pogledaj ovaj kanal na YouTube-u KingBlossomGuitars. Tu možeš isto naći neke korisne informacije.