Duvanski dim
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Duvanski dim
...steti ljudima u vasoj okolini.
I instrumentima po zadimljenim klubovima.
Da li je neko imao problem da mu se gitara usmrdi od dima, i kako resiti ovaj problem? Meni je palo na pamet da uzmem da vlaznu krpicu nasapunjam merima decijim sapunom pa da je "okupam", mada mozda ima pametniji nacin?
Fala svima.
I instrumentima po zadimljenim klubovima.
Da li je neko imao problem da mu se gitara usmrdi od dima, i kako resiti ovaj problem? Meni je palo na pamet da uzmem da vlaznu krpicu nasapunjam merima decijim sapunom pa da je "okupam", mada mozda ima pametniji nacin?
Fala svima.
Re: Duvanski dim
ja ponekad očistim onim pronto-m za monitore odnosno ekrane
+ je i protiv statičkog elektriciteta

Ne kapiram kako gitara može da se usmrdi, sem ako nije na ovaj fazon:

A ako je takva, preporučijem da batališ to krzno jer samo je jedan Billy F Gibbons.

A ako je takva, preporučijem da batališ to krzno jer samo je jedan Billy F Gibbons.
@faks
Imam pronto, doduse za drvo
@guv'nor
Da ga *****, mirise na duvanski dim ni ja ne kapiram kako
Imam pronto, doduse za drvo

@guv'nor
Da ga *****, mirise na duvanski dim ni ja ne kapiram kako

Kazu da onda gitara bolje svira, kad se odimi, tako da... 

Resim problem sa:sinisake wrote:Kazu da onda gitara bolje svira, kad se odimi, tako da...

?

Dosta spama i od mene

Reci kako je dobro kada kreneš da troluješ sopstvenu temu.
Nego, imaš one razne poliše/voskove i tečnosti za drvenariju gitare, sigurno i lepo mirišu.

Nego, imaš one razne poliše/voskove i tečnosti za drvenariju gitare, sigurno i lepo mirišu.

- mislim_stvarno
zar nije pronto sa alkoholom? I da li uopste smeta alkohol finishu? Znam da ce aceton unistiti finish na stolu (a i na gitari ce lako ostetiti), i da ce alkohol ostaviti beli trag na istom,faks wrote:ja ponekad očistim onim pronto-m za monitore odnosno ekrane

yebem li ga.. sad baš gledam.. ne pise od čega je..
šta fali alkoholu
a i nisam primetio nikakvu promenu (zapravo ne radim to često)
ps. a kad mi devojka kupi gitaru od 2 some e. onda bogami ima da se posvetim kozmetici
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MRZIM DUVANSKI DIM
šta fali alkoholu

a i nisam primetio nikakvu promenu (zapravo ne radim to često)
ps. a kad mi devojka kupi gitaru od 2 some e. onda bogami ima da se posvetim kozmetici

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MRZIM DUVANSKI DIM

Iz mog iskustva najveci deo smrada dolazi iz zica...Dakle posle zamene bice to mnogo bolje a dotad probaj da je fino izvetris i sto vise drzis van kofera/gig baga
Ja telo mog Corta prebrisem ponekad Prontom za moderne povrsine (kako li se vec zove) i ne buni se za sada...
Ja telo mog Corta prebrisem ponekad Prontom za moderne povrsine (kako li se vec zove) i ne buni se za sada...
Meni je gitara stajala u koferu par meseci sa jednom poluispusenom cigarom (jednom od onih sto debele zene na kubi trljaju o butine
) ali sam je jednostavno izvadio i izvetrila je posle par dana. Kofer je vec druga prica. 

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Spam:
Ili najjednostavnije prodaj gitaru nekom pushachu
Without spam:
+1 za sredstva za odrzavanje laka gitare, recimo Dunlop.
Ili najjednostavnije prodaj gitaru nekom pushachu

Without spam:
+1 za sredstva za odrzavanje laka gitare, recimo Dunlop.
ima tu/tamo, po većim supermatketima, da se nađe neko sredstvo za čišćenje na bazi lanenog ulja.... ili sa voskom....
Mali update, hvala vam svima na odgovorima. Kao sto su Funkomat i mfilip predlozili, gitaru sam ostavio da se vetri pored prozora, i sada skoro da ne osecam miris dima. Koliko kapiram posle nekoliko dana ce nestati skroz. Da, i dalje je tu problem sa zicama, ali nadam se da cu njih izmeniti uskoro, a ako to ne bude slucaj onda cu da ih prokuvam cisto da bi otisao taj miris. Kada ih budem menjao/kuvao uzecu cickovo ulje pa cu ocistiti fingerboard, i nadam se da bi to trebalo da bude to.