Warwick Bass Guitars

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Les_Claypool
MF veteran

Re: Warwick Bass Guitars

Post by Les_Claypool » 27 Aug 2010, 16:39

Nije pro, samo standard, chrome hardware. Da ne znaš kako se kreću cijene case-a za njega, ja sam dobio gigbag i ostale zezalice :)

groove

Post by groove » 27 Aug 2010, 16:50

Aj kad smo vec kod GK, postoji li prodavnica ili neko zastupnistvo u Srbiji gde se ta pojacala mogu kupiti?

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 27 Aug 2010, 16:59

nema, tražio sam ja pre pola godine.

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 27 Aug 2010, 20:34

Les_Claypool wrote:Nije pro, samo standard, chrome hardware. Da ne znaš kako se kreću cijene case-a za njega, ja sam dobio gigbag i ostale zezalice :)
ne znam tačno kejs koliko je. dobio sam i ja gigbag. baš je dobra torba, šta će ti case?

gricko

Post by gricko » 28 Aug 2010, 01:22

groove wrote:Aj kad smo vec kod GK, postoji li prodavnica ili neko zastupnistvo u Srbiji gde se ta pojacala mogu kupiti?
nema. al' ima u bedekovčini. zavisi od auta, 3h od beograda ili 5-6 iz novog sada/vrbasa, preko varaždina. ;)

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 28 Aug 2010, 11:21

a mogao bi da probaš kako korveta zvuči sa Hartke-om, ima Hartke kabinet+glava i SWR glava u Mariću. (ako te mrzi da ideš u HR)
ja mnogo gotivim GK, ali prošle godine su imali veeliki problem: ceo jedan "batch" za evropu (koji broji baš dosta bass glava) bio je pokvaren, i ljudi su ih takve i dobili, a bilo je praktično nemoguće vratiti im pokvarenu glavu bez dobre odštete na račun ljudi koji su ih uzeli. jedino zato ne bih naručivao GK, nego bi uzeo jedino ako imaju u radnji..to je samo moj ugao, možda pričam gluposti, i verovatno se to neće desiti, ali sve je moguće.

groove

Post by groove » 28 Aug 2010, 13:32

cek a sta je bedekovcina? i ne zanima me bas korveta a ni Hartke ni u kom izdanju :), namerio sam se na markbass ali posto je evidentno preskup, trazim neku GK alternativu... @Stalker .. no hard feelings zbog korvete i Hartkea :)

Flealip

Re: Bas gitare koje sviramo!

Post by Flealip » 28 Aug 2010, 13:55

Ako se lepo secam, Stalker je pricao o Streamer-u LX iz Music trade-a. Svirao sam ja taj isti i to na Warwick sweet 12. Odlican bass za te pare. Vrlo svirljiv, pristupacan vrat, lepo rezi PJ kombinacija magneta (pogotovo hi trebble i slap & pop), aktivna elektronika sa MEC magnetima. Vrlo lepo saradjuje sa Warwickovim pojacalima. Tuce iz sve snage. Meni se svdeo i oblik tela (iako je Corvette keva) jer sviram Spector Legend-a. Uglavnom, bass je odlican za te pare (tad kad sam ga ja svirao bio je nesto oko 30 000din, malo gore-dole). Koliko se secam price Cobija iz Music trade-a, razlika izmedju Rockbassovog i Warwickovog Streamera je samo u drvetu, elektronika i hardver su isti... Meni to bilo malo cudno :? al da je zvucalo dobro, jeste...

Poredjenja radi, jednom sam probao Warwick Streamera u Lyri na NBG-u, imao je samo jedan pasivan MEC-ov (ako se lepo secam) soapbar magnet i zvuk je bio ocajan... nimalo mi se nije svidelo, mutno, nedefinisano, slab output... doduse, imao je neke zice od pre rata (biraj kog) pa i nije bilo najrelevantnije... Poenta je da je taj Rockbass pojeo tog Warwickovog Streamera za uzinu... Cija baba peder? :?

gricko

Post by gricko » 28 Aug 2010, 14:10

selo pored zaboka. ;)

vidi na GK sajtu ko im je zastupnik za ove krajeve. meni se cini da su im cene vrlo ok.

groove

Post by groove » 28 Aug 2010, 14:46

A cimanje mi je trgovina preko..te carine, te porezi te trte-mrte, kontrolisace me ko da prenosim malog ratka mladica u pojacalu, ne mogu to...otpada inozemstvo na zalost,ali hvala za info :)

vlobrk

Post by vlobrk » 28 Aug 2010, 15:06

Cek malo ............. RockBass i jeste Warwick koji se proizvodi u Kini.(od skoro i u Koreji)
Naravno losijeg kvaliteta i nizeg cenovnog ranga ali su sa tim RockBass hteli da naglase da nije Made in Germany.
Sve su to oni lepo objasnili na sajtu.

LX nisam probao mada cujem da ga svi hvale.Inace imam RockBass by Warwick STD 4.
Hteo sam da cujem sta misli @Stalker o njemu jer smo ranije pricali da ih stavimo na uporedni test ali nikako da se organizujemo.

Inace mislim da bi mi vise legao LX zbog PJ konfiguracije.Na mom su inace soap-i i to dva kom.Generalno sam jako zadovoljan gitarom.
Hardver jeste Nemacki i svuda ima zig Germany i Warwick.Magneti takodje MEC ali jesu li kvaliteta kao na skupljim modelima pitanje je.Licno mislim da nisu.

Cuo sam za tu pricu da je bio LX za 30000 medjutim kada sam pozvao rekli su mi da je 492e pa sam odustao i narucio STD na Thomann.de
Inace Standard - 407e
LX4 - 492
Corvette - 476 (basic pasivna)

Flealip

Post by Flealip » 28 Aug 2010, 15:13

Pazi, ta prica o LX za 30 000 je bila aktivna kad sam ja kupovao novi bass i jedno vreme sam bas bio zagrejan za njega i malo mi je falilo da ga uzmem za te pare (vec sam ga i isprobao i maltene rezervisao) kad mi je uleteo Spector za neku finu kintu pa sam dodao i ipak uzeo Spectora (2 EMG hama, neck thru body, 3delni javor). Ne znam da je Rockbass sad toliko skup.. .bas vidim po Thomannu da ima Korvetica da se nadje za malo preko 200E... fantasticna ponuda...

vlobrk

Post by vlobrk » 28 Aug 2010, 15:33

Jeste ta cena,imas i na Warwick-ovom sajtu.

Ovo kod Thomann-a je rasprodaja modela za "proslu godinu" pa je ta cena.
Meni je Streamer izasao 270e pa ti vidi .........

Znaci Corvette oko 350e i udri a i dalje velika usteda.

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 28 Aug 2010, 15:41

a ja sam mislio na les klejpula, pošto je on prvi pitao za GK
none taken :)

samo hoću reći da treba pogledati u svakom ćošku srbije pre no što se odlučiš da uzmeš nešto u inostranstvu.

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 28 Aug 2010, 16:01

molim moderatora da ovih par komentara o warwicima premesti u temu istog imena, da ne bi pravili gužvu ovde.

e ovako:

probao sam tog RB Streamer LX četvorku, i mogu ti reći da sam dosta bio zadovoljan tonom. ima dobru fleksibilnost, i udoban je za sviranje.. elektronika je ja mislim ista kao i na originalima, mada mi je neko na njihovom forumu rekao da što se elektronike tiče, originali ipak imaju neku komponentu koju ovi nemaju. ne mogu da se setim baš tačno o čemu se radi, da li je preamp ili nešto, ali svejedno, bas jako dobro zvuči, imao-nemao istu elektroniku kao originali. zadnji put kad sam proveravao cena je bila oko 35 000. zbog ovoga sam nekim ljudima preporučivao Spector Performer 4 (battleship gray boje), koji se u Artistu može naći za desetak hiljada više, dakle nešto više od 45 000 dinara, sa sve EMG hamovima.. tako da bih vam više preporučio Spectora, jer se radi o originalu s kojim uvek znaš na čemu si, a cena je relativno beznačajno veća. moj zaključak? RockBass Streamer je jako dobar bass za cenu, ali Spector je još bolji za svoju. Takođe, svi Rockbass-evi su doskora imali W Just A Nut II kobilice, koje se nisu baš proslavile (pročitao sam par puta da su se ljudima lomile), pa ako već naručujete, pitajte da li je moguće da ih dobijete sa JAN III kobilicama, jer su dosta kvalitetnije, i pravljene od nekog NASA materijala. ne kažem sad da će vam se nužno slomiti adjustable kobilica, ali ipak sve je moguće. a možda su ti ljudi prosto sivonje pa seru na internetu. sve u svemu, ja bih popričao sa ovim likom Ćobijem iz Music Trade-a što se RockBasseva tiče. cene na thomannu često se ne podudaraju u potpunosti sa našim, jer su thomann kao Gold distributeri vorvika, pa daju u nemačkoj za manju cenu ili tako nešto..

Post Reply