word.Dersu Uzala wrote:Volim kapitalizam vise od leba.
Koje lampe koristite u pretpojačalu?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Koje lampe koristite u pretpojačalu?
Sta znamo o ovim lampama, el84 su u pitanjuNove su ruske 6p14p, 40 evra 4 komada.

Nisu za predpojacalo al da ne otvaram novu temu.
Znamo da fino rade, ako su to te. 

6P14P-EV i rade odlicno
e da sam samo znao...mogao sam na vreme kupiti vagon lampi dok su još bile skoro za dž i dok su mogle da se narucuju direx iz niš...a ne da ispazarim samo jedan komplet za twina! Sad bi zaradio goleme novce!

Ima ih u ponudi na MG electronics sajtu oni su u nishu
ali nazalost nema osamdeset trojki ...samo neke leve......oko iljadu dingera su....
a te zalihe koje su bile verovatno je banzai odkupio
ali nazalost nema osamdeset trojki ...samo neke leve......oko iljadu dingera su....
a te zalihe koje su bile verovatno je banzai odkupio

Evo na slici levo je ECC83 koju sam nasao u Marshall-u jcm 800 4211
pa sam hteo da pitam da li neko zna koji proizvodjac lampe je u pitanju? Inace ima 5 istih takvih lampi u Marshallu.
Probao sam je u Twinu radi fenomenalno i ne znam da li se tripujem ali kao da daje vise basa...ne znam jel to moguce?
Lampa na slici desno je iz Twina na mestu V1 i V4 .... mislim da je to original iz njega mada nisam cuo za ovog EGRO proizvodjaca...
[
By korenjak at 2010-09-01
slika dva druga strana lampi...jedna ima natpis druga ne:

Uploaded with ImageShack.us
pa sam hteo da pitam da li neko zna koji proizvodjac lampe je u pitanju? Inace ima 5 istih takvih lampi u Marshallu.
Probao sam je u Twinu radi fenomenalno i ne znam da li se tripujem ali kao da daje vise basa...ne znam jel to moguce?
Lampa na slici desno je iz Twina na mestu V1 i V4 .... mislim da je to original iz njega mada nisam cuo za ovog EGRO proizvodjaca...
[

By korenjak at 2010-09-01
slika dva druga strana lampi...jedna ima natpis druga ne:

Uploaded with ImageShack.us
- Dersu Uzala
Levo je Nemacka firma RFT , desno je Ei Nis. Obe su prilicno stare. Ako je u podnozju desne, izmedju pinova, diamond plate otisak, onda je Telefunken.
nema romba izmedju pinova....dakle niska je
a ova druga je iz marshalla rade dobro obe...ova iz marsala je malo jaca....ali kazu da je ova 7025 beshumna verzija 12ax7-ice
a ova druga je iz marshalla rade dobro obe...ova iz marsala je malo jaca....ali kazu da je ova 7025 beshumna verzija 12ax7-ice
btw kako se kotiraju ove RFT?
mislim po zvuku i ...a i po ceni
mislim po zvuku i ...a i po ceni
- Dersu Uzala
bas se pitam dal su ovom mom marshalu to ostale fabricke ili je neko stavio njih....posto su svih 5 iste

Jel pametnije uzeti te ruske 6p14p za 10e, ili EHX isto proizvedene u rusiji 950din.
Prve su od lika sa oglasa, navodno NOS, a ove druge su u artistu, tj nove
Prve su od lika sa oglasa, navodno NOS, a ove druge su u artistu, tj nove

Ako se tu ruske iste ko one u Sinišinom pojačalu, ne vidim čemu EHX.Stanko wrote:Jel pametnije uzeti te ruske 6p14p za 10e, ili EHX isto proizvedene u rusiji 950din.

Nego, sa obzirom da SSMCKicksAsS nema meru kada je u pitanju kačenje klipova

[youtube]lTHSX8wvoBQ&feature=related[/youtube]
- da su zvučnici imali i sat vremena rada pre ovog snimka bilo bi dobro, tako da je prisutna mala krutost u basu i visokim.
- Playback quality ide do 720p (HD), tako da ko može nek' izvoli.