Koje pedale koristite, kolege moje
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Re: Koje pedale koristite, kolege moje
jel neko od vas probao Digitekov EX7? gledajući na sadržaj i mogućnosti, jako fino deluje (a i košta nekih 100 jevreja)
EX7 sadrži:
1. Dunlop Cry Baby
2. Vox Clyde McCoz Wah
3. DigiTech XP300 Space Station Synth Swell
4. DigiTech Whammy
5. Unicord Uni-Vibe
6. Leslie 147 Rotary Speaker
7. A/DA Flanger
- 6 kontrola (3 dupla koaksijalna potenciometra) za svaki od 7 preseta
- mogućnost presetovanja
- mogućnost priključenja dodatnog nožnog kontrolera sa 3 prekidača
- nezavisni izlazi za pojačalo i miksetu - razglas
dobar deo ovih efekata mi treba..ako ova pedala odrađuje pošteno te poslove, onda je više nego savršena za me.
EX7 sadrži:
1. Dunlop Cry Baby
2. Vox Clyde McCoz Wah
3. DigiTech XP300 Space Station Synth Swell
4. DigiTech Whammy
5. Unicord Uni-Vibe
6. Leslie 147 Rotary Speaker
7. A/DA Flanger
- 6 kontrola (3 dupla koaksijalna potenciometra) za svaki od 7 preseta
- mogućnost presetovanja
- mogućnost priključenja dodatnog nožnog kontrolera sa 3 prekidača
- nezavisni izlazi za pojačalo i miksetu - razglas
dobar deo ovih efekata mi treba..ako ova pedala odrađuje pošteno te poslove, onda je više nego savršena za me.
bila je konkurencija demonu zimus.. ali demon je demon 
nisam je probao,iskreno malo mi je sumnjivo kad se tako na jedan uredja spakuje dosta efekata.. bojim se da ne traju dugo takve stvari

nisam je probao,iskreno malo mi je sumnjivo kad se tako na jedan uredja spakuje dosta efekata.. bojim se da ne traju dugo takve stvari
svaki od njih radi posao, ali ne potpuno. ni jedan ne moze da izbaci potpune kapacitete kao sto moze zasebna komponenta zbog ogranicenog broja komandi. isto tako, digitalno vs analogno. taj expresion factory je jedino resenje za svirke, ali za snimanje ne. a isto tako, tebi kao basisti ne trebaju 2 waha, vibrato, space shuttle efekti..pogotovo ako ne sviras funk, drum n bass, electro shit and stuff... ja lupetam sada nesto, ali ti probas to i ako ti se svidi i pronalazis mesto za iskoriscenje tih efekata u pesmama, uzmi udri cepaj kidaj deri grebi trzaj nagnaj!
skapirao sam to, ćirin vah mogu za snimanje da koristim, a flendž mogu da zajmim od nekog..a ono, za svirke kapiram da bi bilo u fullu. meni sasvim fino deluje ova sprava.
ma super je ona, ali recimo moras da imas neki dodatni kontroler kojim ces da menjas sa jednog efekta na drugi ukoliko koristis razlicite u toku jedne pesme sto je dodatna (po meni neisplativa) investicija. Inace da se nadovezem na temu, u moju kolekciju su dosle 2 nove drugarice mice pedalice: Boss AW-3 i Boss SYB-5. Necu nista da pricam, kad me ne bude mrzelo snimicu i okacicu na forum snimak jer sama diskusija o tome (ko nije probao) je besmislena
Nadam se da nisi kupio u Mitrosu onaj jedini AW-3 koji sam rezervisao u petak? 

e pa tu si u pravu majke mu ga..
fora je što će mi kadtad trebati vemi, a i voljum/vah bi bio veoma poželjan (kontaktirao sam Yerasov jer želim onu CW2 v/w pedalu), al mi je žao da za sve to puknem ~300 eura.
fora je što će mi kadtad trebati vemi, a i voljum/vah bi bio veoma poželjan (kontaktirao sam Yerasov jer želim onu CW2 v/w pedalu), al mi je žao da za sve to puknem ~300 eura.

@groove
ne, zavrsio sam polovan, navodno japanac
ne, zavrsio sam polovan, navodno japanac
- cope_ns_89
-
Imam jedno pitanje ... da sad ne otvaram novu temu,a interesujeme sledece: Imam pedalu za gitaru neki overdrive i sad bih hteo da je prikjucim na bass , pa me interesuje jel je to izvodljivo i jer se nece ostetiti oprema kojim slucajem ???
ako koristis bass pojacalo, onda neče
-
fazon je sto mi je i pojacalo gitarsko... 

Pojacalu nece nista biti ali ces zvucnik ostetiti ako budes svirao glasno. Znam par basista koji kod kuce vezbaju na gitarskim pojacalima i nista im ne fali ali za probe/svirke bolje direktno u razglas nego gitarsko pojacalo.
-
OK, ma nesviram ja glasno.Stavim na clean i pojacam dovoljno nego me interesuje ako stavim tu pedalu za gitaru ,hocu li tad ostetiti pojacalo(ili tu pedalu)