ma mozes ti samo kitu popusitkalipso wrote:*ebem im ja mater svima prodane duše

a sto se tice narodne muzike volim je i sviram a kome smeta i on nek stane u red za pusenje kitee
Moderator: Trooper
ma mozes ti samo kitu popusitkalipso wrote:*ebem im ja mater svima prodane duše
kljaja wrote:Upotpunosti se slazem sa Viod-om i ako vas nesto nervira i nemate sta da nepisete nemorate da psujete nisam ni ja ljubitelj narodne muzike ali necu da vredjam nikoga jer to je stvar ukusa ako se nesto ne svidja tebi nemora da znaci da se i drugima to nesvidja jeste da nas vecina ne voli narodnu muziku al nemoramo da vredjamo i ne samo narodnu muziku nego uopste sve sto nevolimo zato peace ubuduce
dejankuki wrote:Tri dana se razmisljam sta da napisem... ova dva momka su lepo sve rekla i ja nemam sta da dodam...
Mozda samo jedu stvar. Ovo je muzicki forum i kao takav je otvoren za sve MUZICARE I ONE KOJI SE BAVE MUZIKOM na bilo koji nacin. Drugo je kada nam se neka muzika ne svidja ali hajde da ovde raspravljamo kulturno, argumentovano...i nadasve u duhu uvazavanja a ne uvreda na racun kolega muzicara....
Ne znam da li sam pomenuo na ovom forumu. Ali na licnom primeru znam da ni narodno nije lako za svirati. Ja sam svirao narodno, bio sam u tom muzickom podrucju i mogu da kazem, da se akordi i tonovi NIMALO ne razlikuju. I u narodnoj muzici C-dur je C-dur... A-mol je A-mol....
Drugo, sve zavisi od pesme do pesme. Imao sam takve mudolomke za zadatak da skinem, da sam skidao i propistao od muke. Daleko od toga da je sve tako lako. Sa druge strane ima nekih pesama koje sam samo cuo otisao na svirku i odsvirao ih, jer sam prepoznao sklop koji je maltene univerzalan....
Ako mi ne verujete. Eto skinite neko kolo...ili neke pesme koje nisu u 4/4 ritmu, eto Nisku banju... drzite ritam uz metronom i tacno 10-15 minuta bez prestanka (na svadbama ovo ide i duze), skinite forspil... tako se zove riff u narodnoj muzici, dakle skinite forspil za pesmu "Krcma u planini" npr... ili "Prokleta je amerika" (Geljam dade)... i videcete da nimalo nije lako ukoliko zadatak shvatite olako....
A tek ciganija... majko mila!!!
Dakle ja ne volim grand muziku, ili jos tacnije ne volim tekstove, ikonografiju i poruku koju grand nosi sa sobom, a muzika... muzika je jos i slusljiva....ali eto.. pokazite gde sam vredjao bilo koga u bilo kom delu foruma i speman sam da snosim posledice....
Ostavka na mesto moderatora i privremeni ban na nedelju dana... (dosta je...cenim da cu posle tog vremena da pocnem da kriziram...)
Ostajte mi zdravi i veseli... ajmo bez vredjanja....
Ti ljudi su chudo za muziku ba njih je bog stvorio za to,nema nigddje takvih muzicharaa najjachi cuReverse wrote:Slazem se sa Dejanom, sve sto je rekao je apsolutno tachno, i ja sam svirao i sviram narodnjake, i svirao sam sa 2-3 Roma, i uopste nisu kao oni sa slike, vec kako ih je Dejan opisao, a shto neki od njih imaju sluha i osecaj za muziku, znam jednog bez dana muzichke shkole, samoukog, znachi chovek svira sve, narodnjake, ciganiju, vlashko, blues, jazz, ma sve shto mu zatrazite, sve zna....
Doolio wrote:hm, osvrnucu se samo na vase apele:
nije dovoljno da se covek uzdrzi od pljuvanja samo po formi.
hocu da kazem, 'jebo im ja mater seljacku' se, barem po meni, ne razlikuje mnogo od recimo 'gospodine, vi ste jedan od njih, nazalost' ili kako god je ko zna ko napisao na ko zna kojoj strani.
i stvarno mi nije jasno zasto svaki topic koji privuce ljude dijametralno suprotnih stavova mora da se svede posle odredjenog vremena na pljuvanje? i pitam se zasto sam ja u stanju da diskutujem o tome bez pljuvanja i unosenja nekih tinejdz-emotivnih iskrica, a mozda sam licno i sustinski manje tolerantan prema temi od odredjenih clanova koji se napljuvase za sve pare?
trece, topic glasi 'gitaristi narodne muzike'. mislim da sam uocio jednocifren broj postova koji zapravo imaju veze sa temom. ovaj forum je uvek bio striktan po pitanju oftopicarenja, spamovanja i slicnog; ja nisam podrzavao toliku striktnost, ali ako su forum deities:) odlucili da tako definisu svoj forum, ja nista protiv toga nemam, postovacu to koliko je u mojoj moci, ako me previse smara, onda cu da odem. ne smara me previse, tako da mi necete videti ledja (ohohoho):) uglavnom, poenta je da budete dosledni, obracam se administraciji foruma, dajte primer, a ne povilenite na topiku, onda ocekujete da se drugi ponasaju odgovorno, mislim, wtf...pitam se koliko bi preziveo post (a i korisnik, vlasnik posta) tipa 'jebo ja mater metalcima'. mislite o tome:)
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest