vidiš, ja naprotiv mislim da si ti u stereotipu, jer je tvoje mišljenje uobičajeno.oldfishermanblues wrote:Boogie, tvoji stavovi o bluzu, jedva da prebacuju stereotipe vezane za ovaj žanr...Imam osećaj kao da si procitao neku knjigu tipa ''FOLIRAJMO SE...BLUZ'', pa si rešio malo da diskutujes na forumu...Trenutno me mrzi da ti elaboriram post po post koji si poslao...Ima tu i tačnih stvari, ali generalnog lupetanja...Kao sto sam ti napisao kod ZAPPE - prouči i shvati materiju...gledaj sliku šire...ne budi toliko kategorican (stvari nikad nisu samo crne ili bele).
Naravno, imas pravo na iznošenje svog mišljenja i nemam nameru da te ubeđujem u suprotno...
što se Zappe tiče (i što se bilo koje muzike tiče) to NIJE nauka pa da se proučava.
Bez obzira koliko o tome može da se ima informacija i podataka, muzika je pre svega OSEĆAJ.
Muzika se OSEĆA, a ne proučava- U prevodu: ili te dira ili te ne dira.
A čim neko treba da se proučava da bi me dirnuo..onda je to nešto drugo, a ne muzika.
Sećam se vremena kada se slušala muzika od koje ti se ježila kičma na prvo slušanje i tu nije bilo potrebno nikakvo poručavanje
a sada imamo i internet i sve moguće instrumente..i opet more muzičkih banauza koji su nesposobni da OSETE, ali su eto sposobni da proučavaju..
Not my cup of tea.