Gibson Les Paul Studio
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Gibson Les Paul Studio
pa verujem da ima toga @Dr, kao i sto verujem da ljudi koji su svirali ili probali neke stare probrane Fendere kazu da ovo sve nema blage veze sa tim nekad, kao da je samo delic necega sto bi trebalo da bude. Dont know, mada i te stare gitare su dosta varirale u kvalitetu i standardu. 

- DrGreenthumb
- MF veteran
Neznam pojma® ono sto sam ja svirio je manje-vise kako koja, bez obzira sta pise na headstocku, a bogami i koje je godiste. Npr. drugar ima nekog matorog, rasturenog strata koji iako odvratan i gotovo nesvirljiv zbog lose postavljenih pragova jede za dorucak sasvim na oko lep komad koji poseduje moj ortak iz skolice. Oba su '79. godiste, a ovaj sto je u dobrom izdanju je tezak kao tuc, satro ash, a mutav ton da ne verujes. Video sam bas puno slicnih na KP za neke sulude noFce.dweezil wrote:pa verujem da ima toga @Dr, kao i sto verujem da ljudi koji su svirali ili probali neke stare probrane Fendere kazu da ovo sve nema blage veze sa tim nekad, kao da je samo delic necega sto bi trebalo da bude. Dont know, mada i te stare gitare su dosta varirale u kvalitetu i standardu.
On topic, ako bi bio neki zvonak i rezonantan komad, a da nije mnogo tezak, ja bih najradije uzeo taj Studio. Zasto? Zato sto je najjeftiniji. Imam poznanika koji ima Black Beauty od 3 soma vrica, i sem sto je panjina, ne moze da izdrzi 10 minuta da se ne rastima. So, money can''t (always) buy ya love...
- Haralampije
Generalno fenderi iz sedamdesetih nisu bas neki reper za kvalitet,pogotovo ne oni s kraja sedamdesetih.Najmracnije doba CBS perioda 

Po meni je studio najocajnija gitara iz Gibson arsenala,vrat je jedna ocajna panjina i vrlo je neudobna gitara...garantujem da ima Epiphona koji bi oduvali svaki Studio.
Na ovoj gitari placate samo logo,sve ostalo je nizerazredno,i nije vredno Gibson natpisa.Standardi su u svakom slucaju 3 klase iznad .Ni jedan studio koji sam probao nije imao,, ONAJ ,,zvuk po cemu je Gibson poznat...svirao sam skoro onog Zakk Wilde-a,bez finisa,ta gitara ubija kako radi a vrtele su se dva komada za po 600 evra...tako da ako se malo potrazi moze da se nadje mnogo ozbiljnija gitara za te pare.
Na ovoj gitari placate samo logo,sve ostalo je nizerazredno,i nije vredno Gibson natpisa.Standardi su u svakom slucaju 3 klase iznad .Ni jedan studio koji sam probao nije imao,, ONAJ ,,zvuk po cemu je Gibson poznat...svirao sam skoro onog Zakk Wilde-a,bez finisa,ta gitara ubija kako radi a vrtele su se dva komada za po 600 evra...tako da ako se malo potrazi moze da se nadje mnogo ozbiljnija gitara za te pare.
Da, a iskreno, ja boljeg strata nisam svirao od jednog s kraja sedamdesetih. Odlicna gitara u svakom smislu. Od kvaliteta delova i izrade, do zvuka.Haralampije wrote:Generalno fenderi iz sedamdesetih nisu bas neki reper za kvalitet,pogotovo ne oni s kraja sedamdesetih.Najmracnije doba CBS perioda
- mislim_stvarno
Gibson ili epiphone? Mislim da nema epija sa natural finishom, a ja sam video u oglasima taj jedan gibson, ali je bio preko 1ksirkan wrote:svirao sam skoro onog Zakk Wilde-a,bez finisa,ta gitara ubija kako radi a vrtele su se dva komada za po 600 evra...
da i ja sam svirao jednog strata 79 hardtail, velika glavudza i ash telo, i meni se bash dopao. 

Gibson je bio u pitanju....tip mi je nudio za 600 evra jer mu je bila hica....ali meni nije trebao tada,a sad mi je krivo sto ga nisam uzeo jer je super gitarica...mislim_stvarno wrote:Gibson ili epiphone? Mislim da nema epija sa natural finishom, a ja sam video u oglasima taj jedan gibson, ali je bio preko 1ksirkan wrote:svirao sam skoro onog Zakk Wilde-a,bez finisa,ta gitara ubija kako radi a vrtele su se dva komada za po 600 evra...
- Haralampije
Jeste,i moj komsija ima vrlo dobrog strata iz '78-9,ali dok je do njega dosao promenio je dvadesetak mrtvih i neodgovarajucih,u ono vreme,pa se mom ujaku pre 25-6 gadina desilo,da mu se telo raspalo...misim na gitari.
koja je tad bila stara samo 5-6 godina.Al ga to nije sprecilo da kupi opet.
Znaci kazem generalno,sto se tice nekog kvaliteta,konstantnosti,mnogo vise nekvalitetnih i mrtvih komada je iz tog perioda,nego npr iz ranijih ili kasnijih perioda.Zbog toga se i smatra CBS era kao dark age za fender.Naravno za ove prostore su mnogima ti najbolji,jer su se u to neko doba pred kraj sedamdesetih i pojavili u prodaji kod nas.

Znaci kazem generalno,sto se tice nekog kvaliteta,konstantnosti,mnogo vise nekvalitetnih i mrtvih komada je iz tog perioda,nego npr iz ranijih ili kasnijih perioda.Zbog toga se i smatra CBS era kao dark age za fender.Naravno za ove prostore su mnogima ti najbolji,jer su se u to neko doba pred kraj sedamdesetih i pojavili u prodaji kod nas.
- DrGreenthumb
- MF veteran
Et' vidis, a meni bas nije, mada taj moj drugar misli da je bas ok gitara... Valjda sto pise Fender na njoj, i sva je "vintage" zato sto je nikad ne cisti da bi bila "bluzerski prljava", Goddamnitdweezil wrote:da i ja sam svirao jednog strata 79 hardtail, velika glavudza i ash telo, i meni se bash dopao.

Hm, zanimljivo to sto pise Sirkan, meni je ovih par Studia bilo bas ok. Rezonantne, malo mutnjikave al ne previse, nisu imale one kicerajske ukrase koje me i onako nerviraju kod skupljih Gibbo-a.
Nije tajna da je CBS era izbacila najneujednacenije Fendere ikada, al tesko da cu ikad dohvatiti nekog pre-CBS-a tako da je sve to pomalo besmisleno. A noviji su kako koji, kao i sve ostalo. Cak i Suhr napravi 3 identicne gitare od private stock drveta, pa mu Scott vrati 2 koje mu se manje svidjaju, a kaze da su razlike povelike.
- rock action
hmm.
istina je da imam Studio LP i da sam prezadovoljan njime, medjutim caka je u tome sto sam ja naisao na bolji komad. ovaj zovu Studio Plus jer ima binding i tezi je od ostalih LP Studija. takodje je taj isti komad bio izlozen na Gibsonovom standu u Berlinu (pa je posle toga donesen u Music Trade) i sigurno je da su izlozili malo bolji komad tamo na sajmu.
druga dva LP Studija koja sam probao (pre i posle kupovine svog) mi se nisu dopali, jer im je falilo "ono nesto". znam da je ovog jednog (kupljenog u Sky-u odavno) moj Epiphone Slash oduvao bukvalno na AB testu koji smo radili. ovaj drugi koji sam probao je sluzio Karleusi da ispozira sa njom na koncertu u Areni
ne pitajte kako mi je dosla u ruke ali cuda se desavaju
taj komad je apsolutno uzasan, kao da je potopljen u farbu, nikakav feel na vratu, rastimava se...
znaci, nista ne uzimajte zdravo za gotovo jbg.
u pricu sa Stratovima necu da ulazim, jer Strat koji je trenutno kod mene je 1978. i boljeg Fendera nisam nikad probao... nisam ih probao milion sa druge strane, ali probao sam ih nekoliko i ovaj me je bas kupio...znaci, nesto je do ukusa, ali najvise do komada.
istina je da imam Studio LP i da sam prezadovoljan njime, medjutim caka je u tome sto sam ja naisao na bolji komad. ovaj zovu Studio Plus jer ima binding i tezi je od ostalih LP Studija. takodje je taj isti komad bio izlozen na Gibsonovom standu u Berlinu (pa je posle toga donesen u Music Trade) i sigurno je da su izlozili malo bolji komad tamo na sajmu.
druga dva LP Studija koja sam probao (pre i posle kupovine svog) mi se nisu dopali, jer im je falilo "ono nesto". znam da je ovog jednog (kupljenog u Sky-u odavno) moj Epiphone Slash oduvao bukvalno na AB testu koji smo radili. ovaj drugi koji sam probao je sluzio Karleusi da ispozira sa njom na koncertu u Areni

u pricu sa Stratovima necu da ulazim, jer Strat koji je trenutno kod mene je 1978. i boljeg Fendera nisam nikad probao... nisam ih probao milion sa druge strane, ali probao sam ih nekoliko i ovaj me je bas kupio...znaci, nesto je do ukusa, ali najvise do komada.
- Haralampije
Upravo to.Ali Henderson je pro,svira vec 40 godina i vise,vrlo dobro poznaje i spoznaje razliku,a takvoj osobi ce nesto biti ogromna razlika,dok ce drugome to biti isto,ili nece ni izvaliti,a i ne svira i ne predaje po dangubama,kuglasima i livingrumovima,gde ce uz "bajnu opremu",i aster i masterbuilt zvucati skoro pa isto.DrGreenthumb wrote: al tesko da cu ikad dohvatiti nekog pre-CBS-a tako da je sve to pomalo besmisleno. A noviji su kako koji, kao i sve ostalo. Cak i Suhr napravi 3 identicne gitare od private stock drveta, pa mu Scott vrati 2 koje mu se manje svidjaju, a kaze da su razlike povelike.

Dobra gitara je dobra gitara,a losa ce biti losa sta god da joj uradis,i zato treba uvek ganjati dok se ne naidje na dobar komad,a ne prvu pod ruku(bitno samo da pise fender,gibson,PRS,Blejd,Suhr,sta vec),i onda uuu sranje je ili uuu fenomenalna,jer uvek ce sledeca biti il' bolja il' gora.
pricas o ovom modelu ili je nesto drugaciji???rock action wrote:hmm.
druga dva LP Studija koja sam probao (pre i posle kupovine svog) mi se nisu dopali, jer im je falilo "ono nesto". znam da je ovog jednog (kupljenog u Sky-u odavno) moj Epiphone Slash oduvao bukvalno na AB testu koji smo radili. ovaj drugi koji sam probao je sluzio Karleusi da ispozira sa njom na koncertu u Arenine pitajte kako mi je dosla u ruke ali cuda se desavaju
taj komad je apsolutno uzasan, kao da je potopljen u farbu, nikakav feel na vratu, rastimava se...

- rock action
o ovom:

rock action wrote:hmm.
istina je da imam Studio LP i da sam prezadovoljan njime, medjutim caka je u tome sto sam ja naisao na bolji komad. ovaj zovu Studio Plus jer ima binding i tezi je od ostalih LP Studija.

Па 'ди му је биндинг?