CROSS handmade guitars (Telci)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
oboss

Re: CROSS handmade guitars (Telci)

Post by oboss » 06 Sep 2010, 09:05

sta ima novo u CROSS guitars. beli telac je jos na lageru ili cekas najbolju ponudu. materijal za prosirenje krda je spreman tako da nema mesta brizi svi ce dobiti po jednog . :ziveli:

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 06 Sep 2010, 12:25

Telac je gotov komplet, samo nikako da ukradem neki pogodan trenutak za malo lepše fotografisanje kako bih gitaru lepo predstavio, malo mi je glupo da je stavim na sred stobe na stalak i opalim 3-4 fotografije.
Materijal se čeka željno... :ziveli:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 06 Sep 2010, 13:36

:ziveli:

lenbb

Post by lenbb » 06 Sep 2010, 14:05

Svaka čast. Telce u principu više volim da slušam nego da gledam, ali je ovo vrlo lep primerak . :ziveli:

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 07 Sep 2010, 09:26

@ sirac-šunka, može pivo, što da ne :D . Jesi li dobro? Ne pitaj me kako (mali je Niš) ali sam čuo da si imao neku frku...
Mogli bi možda opet kod tebe da napravimo neko kliplje? :idea: :lol:

@ lenbb hvala ti na pohvalama, drago mi je da ima dosta ljudi koji ma se dopada... :ziveli:

Thunder Road

Post by Thunder Road » 07 Sep 2010, 20:22

Predivna gitara, svaka cast za trud. Ja ne bih dirao pickguard, bas je cool ovako.

A kako svira, da li si je probavao?

Stanko

Post by Stanko » 07 Sep 2010, 21:00

E znas sta mene interesuje, koliko mislis da ti je ova gitara bolje ili drugacije uradjena u odnosu na prethodnu? :)
Tj koliko si naucio u medjuvremenu :)

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 08 Sep 2010, 12:56

@ Thunder Road, hvala ti na lepim rečima, po tvom avataru deluje da voliš Telecastere... :)
Ja baš ne mogu da se pohvalim dobrom opremom (Roland MicroCube) a ni sviračkim umećem ali ono što me je prijatno iznenadilo je mali šum kada je bilo koji od dva magneta sam uključen, vrlo prijatan ton. Neck magnet klasičan Fender zvuk, a bridge magnet ima onaj prepoznatljiv Tele twang. Nadam se da će se kolega sirac-šunka javiti uskoro da uradimo kod njega neke snimke jer je ipak opremljeniji od mene pa ćete i svi čuti. Ipak bilo bi najlepše da može da se sve to čuje kroz nekog ozbiljnog lampaša i kroz prste nekog boljeg gitariste.

@ Stanko, ne znam šta da ti kažem, malo je glupo da sam sebe hvalim i procenjujem. Probaću da budem objektivan.
Ova gitara je bolje urađena od prve u svakom smislu, počev od rada na samom drvetu pa sve do finiša. kao i za sve bitna je praksa. Mnoge stvari sam naučio dok sam radio onu kopiju LP-a, jednostavno to je bila odlična vežba. Sada u glavi imam tačnu sliku unapred o sledećih nekoliko koraka prilikom rada, mislim da će svaka sledeća biti lakša za rad, skoro da one osnovne stvari pređu u rutinu. Ipak, ono što mene posebno uzbuđuje u radu na gitarama je to da pravim nešto po nečijim specijalnim željma, tu je taj šmek koju ima custom gitara.

Zaključak, sa svakim sledećim pokušajem bićeš sve zadovoljniji i zadovoljniji... :ziveli:

Stanko

Post by Stanko » 08 Sep 2010, 13:16

NikolaNis wrote:@ Stanko, ne znam šta da ti kažem, malo je glupo da sam sebe hvalim i procenjujem. Probaću da budem objektivan.
Ova gitara je bolje urađena od prve u svakom smislu, počev od rada na samom drvetu pa sve do finiša. kao i za sve bitna je praksa. Mnoge stvari sam naučio dok sam radio onu kopiju LP-a, jednostavno to je bila odlična vežba. Sada u glavi imam tačnu sliku unapred o sledećih nekoliko koraka prilikom rada, mislim da će svaka sledeća biti lakša za rad, skoro da one osnovne stvari pređu u rutinu. Ipak, ono što mene posebno uzbuđuje u radu na gitarama je to da pravim nešto po nečijim specijalnim željma, tu je taj šmek koju ima custom gitara.

Zaključak, sa svakim sledećim pokušajem bićeš sve zadovoljniji i zadovoljniji... :ziveli:
Drago mi je da si ti zadovoljan ;) bas me zanima kako zvuci i jos poneciji utisak :)
Sta je sledece na redu? :)

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 08 Sep 2010, 15:23

I ja se nadam da će uskoro biti zvučnih zapisa, a mene još više zanimaju tuđi utisci. :D

Sledeće je, nadam se, prodaja pošto ne želim da još ulažem iz svog džepa ako nema zainteresovanih kupaca. Ako budem prodao ovog Telca onda će biti novca za još projekata. Da li će biti opet nešto što sam ja smislio ili će neko nešto da naruči ostaje da se vidi...

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 20 Sep 2010, 23:25

E pa došlo je vreme za završne slike ove gitare, bez puno uvoda pogledajte sami...

Image Image Image Image Image Image Image Image

A evo i detaljne specifikacije:

Body: Two piece Alder
Neck: One piece maple, walnut skunk-stripe, 21 fret
Fretwire: medium-jumbo
Nut: bone
Fingerboard radius: 9.5”
Neck pick-up: GFS Repro Vintage AlNiCo Tele Neck Pickup
Bridge pick-up: GFS Repro 1950'S Telecaster AlNiCo Boutique Bridge Pickup
Bridge: Modern Style Telecaster Bridge, Stainless Steel, 6 Saddles Chrome
Tuners: Wilkinson DeLuxe Vintage Nickel Tuners

2Chromes Knurled Brass Tele Knobs
2 Full Sized 250K Audio Pots-Alpha brand
Sprague Orange Drop Tone Cap .047uf
3 Way switch

Ultra Thick Chrome Neck Plate
White Mother of Pearl Pickguard

Uskoro sledi i zvućčni i video zapis, snimljeno je sve ovog vikenda kod produkcijskog maga sirca-šunke 8) , pa kad on sve to upakuje videćete i čuti kako gitara radi... :ziveli:

O.o

Post by O.o » 20 Sep 2010, 23:35

E sad kapiram ono, "Onanija je divna i kad pomislim na drvo" od Blok Auta :XD:

svaka cast :ziveli:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 21 Sep 2010, 02:24

:bow:

Stanko

Post by Stanko » 21 Sep 2010, 11:28

Fensi ;) stvarno odlicno :)
Cisto informativno koja joj je cena? :ziveli:

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 21 Sep 2010, 12:27

Hvala svoj trojici na pohvalama, drago mi je da vam se dopada.

Cena mi je bila najveći problem, uz konsultacije sa nekim gitaristima koji su probali gitaru došao sam do zaključka da je cena od 550 evra vrlo korektna kada uzmem u obzir koliko sam para i vremena uložio u izradu. Saveti su bili da bude i skuplja, ali biću skroman za početak... :)

Post Reply