CROSS handmade guitars (Telci)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Stanko

Re: CROSS handmade guitars (Telci)

Post by Stanko » 21 Sep 2010, 12:45

NikolaNis wrote:Hvala svoj trojici na pohvalama, drago mi je da vam se dopada.

Cena mi je bila najveći problem, uz konsultacije sa nekim gitaristima koji su probali gitaru došao sam do zaključka da je cena od 550 evra vrlo korektna kada uzmem u obzir koliko sam para i vremena uložio u izradu. Saveti su bili da bude i skuplja, ali biću skroman za početak... :)
Ja mislim da je to super cena za rucno radjenu gitaru. Skvajer classic vibe je oko 350, a meksikanci oko 500 ako se ne varam? :)
Tako da ako neko proba gitaru i legne mu, to je pravi pogodak ;)

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 21 Sep 2010, 12:59

Cena mi je bila najveći problem, uz konsultacije sa nekim gitaristima koji su probali gitaru došao sam do zaključka da je cena od 550 evra vrlo korektna kada uzmem u obzir koliko sam para i vremena uložio u izradu. Saveti su bili da bude i skuplja, ali biću skroman za početak... :)
Lepo izgleda, vidi se ulozeni trud. A cena je ok, s obzirom da je hardware ipak manje-vise cheap. Nego, interesuje me jedna druga stvar. Da li mi se cini ili je ta E6 opasno blizu ivice vrata? Na ovim slikama njen ugao izgleda prilicno pogresno?

Vaske023

Post by Vaske023 » 21 Sep 2010, 13:20

Stanko wrote:

Ja mislim da je to super cena za rucno radjenu gitaru. Skvajer classic vibe je oko 350, a meksikanci oko 500 ako se ne varam? :)
Tako da ako neko proba gitaru i legne mu, to je pravi pogodak ;)
:1: u potpunosti se slazem.
Jos jednom,svaka cast majstoru na gitari stvarno izgleda fenomenalno :) i siguran sam da ce naci svog kupca. :ziveli: !

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 21 Sep 2010, 13:56

Eto, znači da sam pogodio korektnu cenu što mi je i bio cilj za početak. Još jednom hvala i vama na lepim komentarima, nadam se da su iskreni.

@ DrGreenthumb, ja baš nisam jak kada je u pitanju fotografija, dao sam sve od sebe. Predpostavljam da je to razlog što E6 deluje kao da nije na svom mestu, ali to nije slučaj. Nekoliko ljudi je već probalo gitaru i nisu imali nikakve zamerke oko svirljivosti, sve funkcioniše baš kako treba. :)

oboss

Post by oboss » 28 Sep 2010, 10:50

probao sam i ja ovog belog telca. i mogu vam reci pravi telac. nisam neki ljubitelj telekasterovog zvuka mada sam i sam napravio jedan uspesan komad i svirao vise njih. nikolin beli telac je jedan dobar instrument. zbog neke povrede na prstu sam ga tek malo procackao na cleanu na microcube i utisak je da ima krakteristican telekasterov zvuk. mozda malo vise twaing nego se meni dopada ali to je telekaster zar ne. meni najbitnije je da je vrat perfektvo svirljiv i nimalo mi nije zasmetao manji radijus fingerborda posto ja volim one preko 12".tanki nitro finish na vratu do bola ispolirana nut koska, smekerski belo ofarbano telo.
hardver sasvim korektan i steta sto nije malo napucaniji jer bi gitara mogla postici dosta vecu cenu zbog veoma dobre izrade. u svakom slucaju imamo pravog strucnjaka za telce pa ko voli nek izvoli :)

mali je of topic ali kad sam se vec raspisao da nemenjam stranu. kao sto se moze videti upoznao sam nikolanis-a i druzismo se par sati taman da isprobamo gitare i razmenimo iskustva u gradnji. kao da se znamo 100 godina ispricasmo se i bas lepo druzismo. probao sam i sada vec legendarni lp koji se i pored par sitnih odstupanja od originalnih dimenzija i par estetskih zackoljica pokazao kao gitara slatka za sviranje i prava smekerska gitara.. tacnije udobniji vrat nisam odavno probao.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 05 Oct 2010, 08:28

Evo ga i video, snimano kod mene pa ja aplodovao.

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 05 Oct 2010, 09:25

Sirac majstorU, baš htedoh da te zovem i pitam kako napreduje proces produkcije :XD: . Hvala ti puno još jednom i nadam se da ćemo još puno zanimljivih stvari snimiti sa nekim novim gitarama iz moje radionice. Puno se zahvaljujem i Belom na ovakvoj svirci, prenesi mu moje pozdrave :bravo:
Hvala ti !!! :ziveli:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 05 Oct 2010, 10:57

Molim, snimamo i nove gitare, of course :)

Hotstepper

Post by Hotstepper » 05 Oct 2010, 21:18

Super zvuk! :ziveli:

Vaske023

Post by Vaske023 » 05 Oct 2010, 23:00

Hotstepper wrote:Super zvuk! :ziveli:
:1: :) i super sviranje!

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 05 Oct 2010, 23:27

Vaske023 wrote:
Hotstepper wrote:Super zvuk! :ziveli:
:1: :) i super sviranje!
+2 :mrgreen:

oboss

Post by oboss » 05 Oct 2010, 23:33

odlicna svirka na odlicnoj gitari :bravo:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 06 Oct 2010, 00:43

Jesu neke tanje zice bile na gitari kad je sniman snimak?

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 06 Oct 2010, 11:38

Ne znam koje su žice, verovatno će Nikola da odgovori, ali mogao bih da dodam, jest da snimak zvuči malkice tanje nego što je to realno zvučalo u sobi. Verovatno je i do načina snimanja, sm58 (jbg, nismo imali 57) ispred čuvenog Melodija pojačala od 60w, sve podešeno na 12h, između gitare i pojačala nije bilo ništa.
Naknadno je zvuk samo normalizovan.

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 06 Oct 2010, 11:47

Pre svega hvala svima na pohvalama, jako mi znači kada čujem komentare od nekoga ko može da bude objektivan, a to od svih vas zaista očekujem.
Sirac-šunka vam je objasnio tehničke podatke oko snimanja a meni ostaje da kažem Funkomat-u da su žice Ernie Ball Nickel Regular Slinky 10-46.

Ja sam sve snimao HD Sony kamerom i mogu vam reći da je i zvuk koji je kamera zabeležila sasvim korektan, ali nisam ni sumnjao da će sirac-šunka još bolje to da sredi i uklopi pomoću svoje opreme.

Ako vas još nešto zanima samo napred, pitajte... :ziveli:

Post Reply